Σύγχρονα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σύγχρονα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής

Αναζητώντας το νέο σχολείο

Συλλογικό έργο

Δημήτριος Κ. Μπουραντάς

Βασιλική Μπρίνια

20.90€ -27% 15.26€
Tα κείμενα του συλλογικού αυτού τόμου αναδεικνύουν και αναλύουν τα δομικά προβλήματα που το ελληνικό κράτος καλείται να αντιμετωπίσει προκειμένου να υλοποιήσει την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική. Aντανακλούν, επίσης, τη μετάβαση από παλιότερα (εθνικά) κανονιστικά πρότυπα συμπεριφοράς ή/και αξίες προς νεότερα που φαίνονται να συμπλέουν με την ευρωπαϊκή οπτική. Ο τόμος χωρίζεται σε δύο διακριτά μεν, αλλά στενά αλληλοεξαρτώμενα μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει πέντε κείμενα, στα οποία αναλύονται θεωρητικά και εμπειρικά ζητήματα που αφορούν στους τρόπους οργάνωσης και διοίκησης των σχολικών μονάδων και στις συνεπαγωγές των διαφόρων πολιτικών μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο όπου εντάσσεται η εκπαίδευση. Στο δεύτερο μέρος η έμφαση δίνεται, κατά κύριο λόγο, στο ρόλο του διευθυντή και στη σημασία του για τη λειτουργία του ΄αποτελεσματικού΄ σχολείου, όπως αυτό γίνεται αντιληπτό κάθε φορά.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Κ. Μπουραντάς

Δημήτριος Κ. Μπουραντάς (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής Ηγεσίας και Μάνατζμεντ, διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Executive MBA και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τα βιβλία που έχει εκδώσει, έχουν γίνει best sellers τα παρακάτω: "Μάνατζμεντ" (εκδόσεις Μπένου, 2002), "Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας" (εκδόσεις Κριτική, 2005). To μυθιστόρημα "Όλα σού τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη" (εκδόσεις Πατάκη) κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ, 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Το βιβλίο του "Επί σκηνής χωρίς πρόβα" (εκδόσεις Πατάκη, 2010) βρέθηκε για αρκετούς μήνες στις λίστες των best sellers. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς, όπως και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Πλήθος συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδρυτικό μέλος και συντονιστής της κίνησης πολιτών "Ο Κύκλος των Χαμένων Αξιών" (www.clv.gr). Το βιβλίο του "Leadership Meta-Competencies" (εκδ. Ashgate-Gower) βρέθηκε στις λίστες των μπεστ σέλερ του Amazon.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Μπρίνια

Βασιλική Μπρίνια (Συγγραφέας)

Η Δρ. Βασιλική Μπρίνια εργάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης έχει σπουδάσει Παιδαγωγική και Συμβουλευτική Ψυχολογία. Της απενεμήθη ο τίτλος του Master in Business Administration (M.B.A.) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ κατέθεσε την διδακτορική της διατριβή με αντικείμενο την Ειδική Διδακτική των Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου βαθμολογήθηκε με "άριστα". Έχει διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα (Post Doc) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την εκπαίδευση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βιωματικές-επικοινωνιακές μεθόδους διδασκαλίας. Έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Ν. Θεριανός

Κώστας Ν. Θεριανός (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Ν. Θεριανός γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του York (M.Ed) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχολική αποτελεσματικότητα, την επιμόρφωση και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, τη διδακτική και την εκπαιδευτική πολιτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Αθανασούλα - Ρέππα

Αναστασία Αθανασούλα - Ρέππα (Συγγραφέας)

Η Αναστασία Αθανασούλα Ρέππα είναι καθηγήτρια στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στην οποία διετέλεσε και μέλος της διοικούσας επιτροπής (2002-2004) και καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "MA in Education" που διεξάγεται σε συνεργασία της ΑΠΑΙΤΕ με το Roehampton University (U.K.). Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και από το ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο. Δίδαξε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Πανεπιστήμιο του Δούναβη στην Αυστρία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως επισκέπτρια καθηγήτρια, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, καθώς και σε πολλά προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από θέματα εκπαιδευτικής διοίκησης και πολιτικής, οργανωσιακής συμπεριφοράς, εκπαίδευσης ενηλίκων, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης. Στο δημοσιευμένο έργο της έχουν γίνει πολλές αναφορές. Υπήρξε εκπαιδεύτρια στην "Αθήνα 2004", εμπειρογνώμων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (CEDEFOR) και συνεργάστηκε με φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ και μέλος πολλών επιστημονικών και κοινωνικών οργανώσεων, καθώς και ομάδων εργασίας του Υ.Π.Ε.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δέσποινα Καρακατσάνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Φωτόπουλος

Νίκος Φωτόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1970. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα τη δεκαετία του ΄90 και η ποίησή του έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά, έχει ανθολογηθεί σε συλλογικούς τόμους, έχει παρουσιαστεί στο ραδιόφωνο και έχει αποδοθεί σε φιλμ μικρού μήκους. Το συγγραφικό και διδακτικό του έργο καθώς και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την Κοινωνιολογία του Πολιτισμού, την Κριτική Πολιτισμική Θεωρία, την Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, τη Δια βίου Μάθηση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε επιστημονικές επιθεωρήσεις, εφημερίδες, περιοδικά και επιλεγμένους ιστοχώρους. Εκτός από το παιδαγωγικό και κοινωνιολογικό σκέλος του έργου του, ασχολείται ενεργά με την ποίηση και τη δημιουργική γραφή. Ποιήματά του ανθολογήθηκαν στον τόμο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μανδραγόρας το 2002 με ποιητές της γενιάς του ΄90 και υπό τον τίτλο "Η γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου

Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου (Συγγραφέας)

Η Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών της ίδιας σχολής. Το 2002 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ. Τα ενδιαφέροντά της και η επαγγελματική της απασχόληση κινούνται στο πεδίο της ανάπτυξης, εφαρμογής και αξιολόγησης προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανθή Κ. Προβατά (Συγγραφέας)

Η Ανθή Προβατά γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μέσων και Νέων Ελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίων, και από το Τμήμα Φιλοσοφικών - Παιδαγωγικών - Ψυχολογικών Σπουδών της ίδιας Σχολής. Έλαβε υποτροφία εσωτερικού από το ΙΚΥ στο αντικείμενο της Συγκριτικής Παιδαγωγικής, και το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση και δίδαξε Ιστορία Εκπαίδευσης και Συγκριτική Παιδαγωγική στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Από τον Ιούνιο του 2000 διδάσκει στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και, παράλληλα, από τον Ιανουάριο του 2002, Οργάνωση και Διοίκηση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Παιδαγωγική-Τεχνική Σχολή της ΣΕΛΕΤΕ. Ασχολείται με την ιστορική-συγκριτική έρευνα, με αντικείμενό της την Ιστορία της Εκπαίδευσης και την Εκπαιδευτική Πολιτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιούλη Παπαδιαμαντάκη (Συγγραφέας)

Η Γιούλη Παπαδιαμαντάκη σπούδασε κοινωνιολογία στο Deree College και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έκανε το μεταπτυχιακό της στην Κοινωνιολογία στο London School of Economics. Το 2001 πήρε το διδακτορικό της στην εκπαιδευτική πολιτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει σημαντική ερευνητική εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Νon-Official Higher Education, ADMIT, ESI, HEIGLO, EQUAPOL) αλλά και από εθνικούς φορείς (Κ.Ε.Ε./ΥΠΕΠΘ κλπ). Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το επιστημονικό και ερευνητικό της έργο εστιάζει στην πολιτική για την ανώτατη εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανώλης Κουτούζης (Συγγραφέας)

Ο Μανώλης Κουτούζης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων) και Υπεύθυνος του Τομέα Προγραμμάτων και Ερευνών του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Παύλος (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Παύλος εργάζεται τα τελευταία είκοσι χρόνια ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές μηχανολόγου, δασκάλου και πολιτικού επιστήμονα-διεθνολόγου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική καθώς και στη διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο πεδίο των επιστημών της εκπαίδευσης με αντικείμενο σχετικό με την δευτεροβάθμια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην ιστορία της εκπαίδευσης, στην ιδιότητα του πολίτη, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα προγράμματα και τα βιβλία, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στη διοίκηση και οργάνωση των εκπαιδευτικών μονάδων, στην απόκτηση της γνώσης μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και στη δομή και λειτουργία της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευαγγελία Παπαλόη (Συγγραφέας)

Η Ευαγγελία Παπαλόη είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης/Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Toulouse II- Le Mirail. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της κινούνται στο χώρο της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας & Διοίκησης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Οργανωτικής Συμπεριφοράς και Επιρροής. Έχει διδάξει σε πολλά ΑΕΙ, είναι ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ερευνήτρια στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και εκπαιδεύτρια σε Σεμινάρια Ενηλίκων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα και Συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Φραγκούλης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Φραγκούλης σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στο ΠΜΣ "Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εκπαίδευση και Κοινωνικές Διακρίσεις" στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο ΤΕΑΠΗ. Έχει διδάξει Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθηνών και στη Φιλοσοφική Σχολή και έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων και ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέλος, έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στο πεδίο της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δέσποινα Καρακατσάνη (Επιμέλεια)


Γιούλη Παπαδιαμαντάκη (Επιμέλεια)

Η Γιούλη Παπαδιαμαντάκη σπούδασε κοινωνιολογία στο Deree College και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έκανε το μεταπτυχιακό της στην Κοινωνιολογία στο London School of Economics. Το 2001 πήρε το διδακτορικό της στην εκπαιδευτική πολιτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει σημαντική ερευνητική εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Νon-Official Higher Education, ADMIT, ESI, HEIGLO, EQUAPOL) αλλά και από εθνικούς φορείς (Κ.Ε.Ε./ΥΠΕΠΘ κλπ). Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το επιστημονικό και ερευνητικό της έργο εστιάζει στην πολιτική για την ανώτατη εκπαίδευση.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
312
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση