Η κραυγή της πέτρας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κραυγή της πέτρας

Μυθιστόρημα

Gilbert Sinoue

17.62€ -26% 13.04€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604965618

  • Κατηγορίες:

    Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

1956-2001. Η Μέση Ανατολή φλέγεται. Τα πάθη πυροδοτούνται. Μερικοί επιλέγουν το δρόμο της ειρήνης, άλλοι τον ένοπλο αγώνα, άλλοι πάλι την τρομοκρατία.

Αυτά τα ταραγμένα χρόνια, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη μοίρα των τεσσάρων οικογενειών -εβραϊκή, παλαιστινιακή, ιρακινή, αιγυπτιακή-, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους.

Ανάμεσα στον πόλεμο των Έξι Ημερών και εκείνον του Γιομ Κιπούρ, την ανάφλεξη του Λιβάνου και την Ιντιφάντα, υπάρχει χώρος για την αγάπη; Μια γυναίκα από τη Συρία, παθιασμένη αλλά και ακατανόητη, και ένας Αιγύπτιος, μια Παλαιστίνια, έτοιμη για όλες τις μάχες και ένας Ισραηλινός θα προσπαθήσουν να το αποδείξουν, προκαλώντας τη τρέλα των ανθρώπων. Μετά την Πνοή του Γιασεμιού, ο Ζιλμπέρ Σινουέ συνεχίζει εδώ τη συναρπαστική αφήγησή του για μια Μέση Ανατολή πιο εύθραυστη από ποτέ.

Βασιλική Κοκκίνου (Μεταφραστής)


Gilbert Sinoue

Gilbert Sinoue (Συγγραφέας)

Ο Ζιλμπέρ Σινουέ γεννήθηκε το 1947 στην Αίγυπτο από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα. Πολύ σύντομα έδειξε το σπάνιο συγγραφικό του ταλέντο. Τα έργα του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Jeand’heurs (Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος), το Prix des Romancieres, το Grand Prix de Litterature Policiere και το γαλλικό Βραβείο των Βιβλιοπωλών. Για το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ εκφράστηκε με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια ο Πιερ Γκριμάλ, επιφανής ιστορικός μελετητής. Τον χαρακτήρισε τον σπουδαιότερο και αρτιότερο σύγχρονο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος, ο οποίος βασίζεται πάντοτε σε αρχειακό υλικό και επισταμένη έρευνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
480
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.732 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση