Χριστιανοί και πολιτική
zoom in
10.00€ -10% 9.00€
Σε μια περίοδο που ως "Χριστιανός" λογίζεται το μέλος μιας λέσχης μεταφυσικών βεβαιοτήτων και η "Πολιτική" συγχέεται με την ικανότητα παροχής εκδουλεύσεων από την εξουσία έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και πολλά λάθη πίσω μας. Χριστιανοί και Πολιτική:Το θέμα είναι εξαιρετικά δύσκολο και εξ αρχής γνωρίζαμε ότι υπερβαίνει και τις προθέσεις μας και τις δυνατότητές μας. Κρίναμε όμως ότι θα είναι επιτυχία μας να ανοίξουμε, έστω, μια συζήτηση που ποτέ δεν έγινε. Ο χρόνος θα δείξει εάν τα καταφέραμε. Περιλαμβάνονται τα κείμενα: - Ανδρέας Αργυρόπουλος, "Χριστιανική πολιτική παρέμβαση" - Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, "Η νομιμότητα της ταξικής κοινωνίας" - Μοχαχός Μωυσής Αγιορείτης, "Οι ΄εχθροί΄ της Εκκλησίας" - Βασίλειος Ι. Κρομμύδας, "Ο χριστιανός του 21ου αιώνα" - Φιλαλήθης, "Οι όψιμες αγιορείτικες ΄businesses΄" - Θανάσης Κουρταλίδης, "Χριστιανική Δημοκρατία" - Στέλιος Παπαθεμελής: "Ο χριστιανός αίρει τον σταυρόν αυτού και δεν το προβάλλει ως σύμβολο κάλπης"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Ν. Παπαθανασίου (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου είναι διδάκτωρ Θεολογίας (1991), πτυχιούχος Θεολογίας (1986) και Νομικής (1982). Μετά από επαγγελματική περιπλάνηση στο χώρο της νομικής, υπηρετεί (από το 1992) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως θεολόγος καθηγητής και παράλληλα διδάσκει σε επιμορφωτικά κέντρα και στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού "Σύναξη" και ζει στην Αθήνα με τη σύζυγό του Ελένη Ταμαρέση. Εκτός από μελέτες σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους, έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: - ΟΙ "Νόμοι των Ομηριτών". Ιεραποστολική προσέγγιση και ιστορική-νομική συμβολή (διδακτορική διατριβή), εκδ. Σάκκουλα, Αθήνα 1994. - Ανεστιότητα και Παραπεμπτικότητα. Κριτικές προσεγγίσεις στα Θεολογικά δρώμενα, εκδ. Αρμός, Αθήνα 1998. - Κοινωνική δικαιοσύνη και Ορθόδοξη θεολογία, εκδ. Ακρίτας, Αθήνα 2001. - Δρόμοι Κελτών, δρόμοι Σαξόνων. Αναζητώντας χνάρια της χριστιανικής ιεραποστολής στη Βρετανία, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, Αθήνα 2002 (μαζί με την Ελένη Ταμαρέση).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγιορείτης Μοναχός Μωυσής

Αγιορείτης Μοναχός Μωυσής (Συγγραφέας)

Ο μοναχός Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μονάζει από τριακονταετίας στο Άγιον Όρος. Ασχολείται με την αγιογραφία, την αγιορειτική προσωπογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Έχει συγγράψει 33 βιβλία. Έχει δώσει σειρά ομιλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε 60 συνέδρια. Έχει διατελέσει αρχιγραμματέας της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος - Κουτλουμουσίου. Είναι αρχισυντάκτης του αγιορειτικού περιοδικού "Πρωτάτον" και Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Κουτλουμουσίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Παπαθεμελής

Στέλιος Παπαθεμελής (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Παπαθεμελής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1974 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Άσκησε κατά καιρούς κυβερνητικά καθήκοντα στα Υπουργεία Παιδείας, Μακεδονίας-Θράκης και Δημόσιας Τάξεως. Διάβασε και εξακολουθεί να διαβάζει πολύ και πολλά και προπαντός ιστορία. Έγραψε δοκίμια, μελετήματα και λόγους. Κύριο εργαλείο της πολιτικής του ανάλυσης είναι ο Θουκυδίδης και η κλασική σκέψη γενικότερα. Από αυτήν και το Ευαγγέλιο αντλεί τις πνευματικές "σταθερές" του. Τελευταία του βιβλία είναι: "Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Αντιστεκόμαστε" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Το άλας της γης ή Περί Ορθοδοξίας και πολιτικής" (Εκδόσεις Παρουσία, "Η αλήθεια έχει αγκάθια" (Εκδόσεις Γερμανός), "Μπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά" (Εκδόσεις Γερμανός), "Ρήξη", "Για να κάνουμε την κρίση ευκαιρία" (Εκδόσεις Καστανιώτη).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Χ. Αργυρόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Κρομμύδας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Χ. Κουρταλίδης (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Κουρταλίδης διετέλεσε καθηγητής φιλολογίας, σχολικός σύμβουλος και διευθυντής Εκπαιδεύσεως Ελληνοπαίδων Εξωτερικού του ΥΠΕΠΘ. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με τις Μαθητικές Κοινότητες, την Παιδεία ομογενών, παλιννοστούντων και αλλοδαπών, τη Δημοκρατική (Πολιτική) και Διαπολιτισμική Αγωγή. Μετεκπαιδεύτηκε στο Tubingen Δ. Γερμανίας στα Παιδαγωγικά, την Ψυχολογία και την Κοινωνιολογία των νέων καθώς και στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαιδεύσεως. Έγραψε βιβλία για την Ελληνική Παιδεία, τις Μαθητικές Κοινότητες και ιστορικά δοκίμια καθώς και μελέτες και άρθρα για παιδευτικά και κοινωνικά θέματα με επίκεντρο το Χριστιανικό Κοινοτισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φιλαλήθης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Χαλκίδα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
115
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.157 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση