Η εκπαίδευση και η έρευνα στη διοίκηση και τα οικονομικά της υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η εκπαίδευση και η έρευνα στη διοίκηση και τα οικονομικά της υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Πρακτικά συμποσίου: Καλαμάτα 16-17 Μαΐου 2008

Συλλογικό έργο

Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος

Ασπασία Β. Γούλα

Η ιδέα να διοργανώσουμε ένα Συμπόσιο στην Εκπαίδευση και την Έρευνα, στα θέματα Διοίκησης και Οικονομικών της Υγείας, συζητήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου από τον Γιάννη Κυριόπουλο και τον Νίκο Πολύζο. Υποστηρίχθηκε δε αμέσως από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και της Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, ενώ κρίθηκε άκρως ενδιαφέρουσα από όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο Συμπόσιο, αλλά και από τους σπουδαστές. Αγωνία όλων μας, άλλωστε, ήταν η βελτίωση της ποιότητας της Εκπαίδευσης και της Έρευνας, έχοντας υπ` όψιν τρία βασικά στοιχεία:
- τον ολοένα αυξανόμενο ρόλο της Διοίκησης και των Οικονομικών των Υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας και στο εξωτερικό,
- τις ραγδαίες αλλαγές στα Συστήματα Υγείας, αλλά, κυρίως, στον τομέα της ανάλογης Εκπαίδευσης και της Έρευνας, διεθνώς και στη χώρα μας,
- την ενημέρωση των σπουδαστών για τις διεξόδους που έχουν στους τομείς της Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος

Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Νικολάου Υφαντόπουλος είναι καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα της Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο York της Αγγλίας στα Δημόσια Οικονομικά, Οικονομία της Κοινωνικής Ευημερίας και Οικονομία Υγείας, από όπου έλαβε το 1980 το διδακτορικό του δίπλωμα (D. Phil.) Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας καθώς επίσης και Πρόεδρος του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού. Υπήρξε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας (ΕΟΚΦ). Ως επισκέπτης καθηγητής δίδαξε οικονομικά της υγείας και κοινωνική πολιτική στα Πανεπιστήμια Clark (Μασαχουσέτης ΗΠΑ), Tilburg (Ολλανδίας), Katholike University Leuven (Βελγίου), The Moscow School of Economics (Ρωσία), Ακαδημία Επιστημών της Σιβηρίας (Ρωσία). Εργάστηκε ωs εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Έχει εργαστεί, επίσης, ως ειδικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και έχει συμμετάσχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Π.Ο.Υ. για την διδασκαλία και την έρευνα των Οικονομικών της Υγείας διεθνώς. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις και αποστολές και συμμετέχει σε επιστημονικά προγράμματα του Ο.Ο.Σ.Α και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασθεί με την V Γενική Διεύθυνση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την έκδοση του: Social Situation Report in Europe (2000, 2001, 2002, 2003). Επιπλέον στη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται βιβλία από τα οποία τα πλέον πρόσφατα είναι: "Ο Προγραμματισμός του Τομέα Υγείας στην Ελλάδα, Οικονομικές και Κοινωνικές Διαστάσεις" (έκδοση Α & Β), "Ειδικά Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής", "Διαστάσεις της Φτώχειας στην Ελλάδα" (έκδοση Α & Β), "Blood Donorship and the Challenge of Aids in Greece, Medical and Economic Aspects", "Social Protection for Dependency in Old Age", "Η Κοινωνική Ασφάλιση του ΤΣΑΥ", "Disability and Social Exclusion in the European Union". Τέλος επιστημονικά άρθρα και μελέτες του έχουν εκδοθεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Ρουμανικά, Αζέρικα και στα Ελληνικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ασπασία Β. Γούλα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Σούλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρκος Σαρρής (Συγγραφέας)

Ο Μάρκος Σαρρής σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνιολογία της υγείας και έχει εξειδικευτεί στη μεθοδολογία της έρευνας, ενώ κατέχει διδακτορικό στην κοινωνιολογία της υγείας και ποιότητας ζωής. Ο Μάρκος Σαρρής έχει μαρκά εμπειρία στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, έχει διατελέσει εμπειρογνώμων της V Διεύθυνσης της Ε.Ε. και του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας σε θέματα κατάρτισης και αξιολογήσεων, επιστημονικός σύμβουλος και μέλος επιτροπών στον τομέα υγείας και πρόνοιας. Από το 1994 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών και έχει συγγράψει βιβλία, άρθρα, μελέτες και έρευνες που αφορούν θέματα κοινωνιολογίας της υγείας, ποιότητας ζωής, διοίκησης και διαχείρισης υπηρεσιών υγείας, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανθρώπινων πόρων, ανάλυσης συστημάτων κοινωνικής προστασίας κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Μαυρέας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Γ. Πανάγου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ν. Πιερράκος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Πιερράκος είναι διδάκτωρ του Τμήματος Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Ο Γ. Πιερράκος είναι εμπειρογνώμων σε θέματα αναδιοργάνωσης, στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού φορέων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελπίδα Πάβη

Ελπίδα Πάβη (Συγγραφέας)

Η Ελπίδα Πάβη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Diploma (PGDip) στα Οικονομικά της Υγείας από το Πανεπιστήμιο York της Βρετανίας, Master Δημόσιας Υγείας (MPH) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και Διδακτορικού (PhD) από το ίδιο Πανεπιστήμιο στο πεδίο της Επιδημιολογίας και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας με έμφαση στις κοινωνικές ανισότητες στην υγεία και στις υπηρεσίες υγείας. Έχει εργαστεί στα Πανεπιστήμια της Γλασκόβης και του Dundee της Σκωτίας, στο Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Αθήνα), στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και από το 2003 εργάζεται και διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Γρ. Δήμας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Τσιριντάνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Monica Barisone (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διονυσία Αντωνοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βικτωρία Παλαιολόγου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Μ. Πολύζος (Επιμέλεια)

Ο Νικόλαος Μ. Πολύζος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Διδάσκει, επίσης, σε μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας. Έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε πολλά νοσοκομεία, ενώ υπήρξε σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών. Είναι συγγραφέας βιβλίων, άρθρων και μελετών στον χώρο της Διοίκησης και των Οικονομικών της Υγείας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
356
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.483 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση