Από την ένταξη στην κρίση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Από την ένταξη στην κρίση

Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: 1981-2011

Συλλογικό έργο

Ξενοφών Α. Γιαταγάνας

Βασίλης Πεσμαζόγλου

29.68€ -33% 19.89€

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε σχετικά πρόσφατα με άδηλη ακόμη διάρκεια και απροσδιόριστες επιπτώσεις θα αποτελέσει μια ακόμη πιο σκληρή δοκιμασία για την συνοχή και την αποτελεσματικότητα της Ευρώπης. Έτσι θα φανεί, αν η Ευρώπη αποτελεί πράγματι μια ζωντανή πολιτική πραγματικότητα.
Ποια όμως είναι σήμερα η γενικότερη εικόνα της Ευρώπης στον κόσμο; Μια αντικειμενική αποτίμηση δεν είναι εύκολη. Για την ώρα εκείνο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι φαίνονται τώρα ολοένα πιο βαθειές οι ρυτίδες της Ευρώπης, μιας κυρίας `κάποιας ηλικίας`. Δεν θα αρκούσε μια αισθητική παρέμβαση, ένα lifting για να συγκαλύψει τις ρυτίδες. Λίγο πολύ όλοι το λένε, άλλοι φωναχτά, άλλοι ψιθυριστά, πως πρέπει να αναζητηθεί κάποια προσαρμογή του δομικού και λειτουργικού σχήματος της Ευρώπης στις νέες πραγματικότητες, στις νέες προκλήσεις. Στη βραχυπρόθεσμη πρόκληση που είναι η οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε πρόσφατα, αλλά και στη μακροπρόθεσμη πρόκληση που αντιπροσωπεύει η παγκοσμιοποίηση.
Και οι δύο προκλήσεις, ιδιαίτερα όμως η δεύτερη, ζητούν να ξανασκεφθούν οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ευρώπης εάν, υπό ποια μορφή και σε πιο χρονικό όριο πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές.
Θα είναι άραγε καλύτερη μια εκ βάθρων αναπαλαίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος; Ή θα μπορούσε να χτιστεί ένα νέο ξεχωριστό οικοδόμημα. Ακούγονται και συζητούνται διάφορες σκέψεις. Από μια τέτοια αναζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης δεν θα πρέπει να απουσιάζει και η χώρα μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξενοφών Α. Γιαταγάνας (Συγγραφέας)

O Ξενοφών Γιαταγάνας διετέλεσε νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος του Γραφείου του Προέδρου Ζακ Σαντέρ, επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικής πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Προϋπολογισμού της ΕΕ και σύμβουλος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διδάσκει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου και Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Πεσμαζόγλου

Βασίλης Πεσμαζόγλου (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Πεσμαζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε και εργάστηκε στις ΗΠΑ, την Αγγλία και το Βέλγιο. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει πολιτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει γράψει το αφήγημα 1993 (εκδόσεις Ηριδανός).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθ. Κανελλοπούλου - Νέδα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης (Συγγραφέας)

Ο Π. Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής της ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συμμετάσχει, ως εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε όλες τις σημαντικές κοινοτικές διαπραγμάτευσεις, συμπεριλαμβανομένης της διακυβερνητικής διάσκεψης για την επεξεργασία της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. ΄Εχει γράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων και βιβλίων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση και πολιτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Κασκαρέλης

Βασίλειος Κασκαρέλης (Συγγραφέας)

Ο Πρέσβυς Βασίλειος Κασκαρέλης είναι μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας από το 1974. Το Μάιο του 2009 ανέλαβε Πρέσβυς της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, μετά από 16 έτη συνεχούς υπηρεσίας στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της χώρας μας σε πολύ σημαντικούς Διεθνείς Οργανισμούς, αποκτώντας, έτσι, μία ευρύτερη γνώση και πολύτιμη εμπειρία του συνόλου των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων ζητημάτων, καθώς και των Διατλαντικών Σχέσεων. Ο Πρέσβυς κ. Κασκαρέλης έχει υπηρετήσει ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2004-2009), συμμετέχοντας ενεργά στη λήψη πολύ σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον της Ένωσης (Συνθήκη της Λισσαβώνας, Δημοσιονομικές Προοπτικές, Διεύρυνση, Σχέσεις με τη Ρωσία και την Τουρκία, Διατλαντικές Σχέσεις κ.α.). Νωρίτερα είχε διατελέσει Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, σε μία περίοδο (2000-2004), κατά την οποία έλαβαν χώρα εξαιρετικά κρίσιμα γεγονότα, τόσο σε παγκόσμιο (τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ), όσο και σε περιφερειακό (σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων) και εθνικό (οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας) επίπεδο. Την περίοδο 1994-2000 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, έχοντας μία ευρύτερη επίβλεψη σημαντικών ζητημάτων σε μία εξαιρετικά σημαντική περίοδο για τον Οργανισμό. Επίσης, υπηρέτησε στις ελληνικές Πρεσβείες Άγκυρας και Λευκωσίας, καθώς και ως Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στο Δυτικό Βερολίνο την περίοδο της πτώσης του Τείχους, παρακολουθώντας, εκ του σύνεγγυς, όλα τα δραματικά γεγονότα, που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ευρώπη. Γεννημένος στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου 1948, ο κ. Κασκαρέλης σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρασημοφορηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα και τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ του έχει απονεμηθεί ο Τίτλος του Ιππότη του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Το 2011 ανακηρύχθηκε Διπλωμάτης της χρονιάς από το World Affairs Council σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βύρων Θ. Θεοδωρόπουλος

Βύρων Θ. Θεοδωρόπουλος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920 και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1946 έγινε δεκτός στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ, ως πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, σύμβουλος πρεσβείας στην Άγκυρα, Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια. Με πρεσβευτικό βαθμό από το 1965 διετέλεσε διευθυντής των Τουρκικών και Κυπριακών Υποθέσεων, Πρέσβυς στον Καναδά, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ. Από το 1976 ως το 1981, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως Μόνιμος Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εξωτερικών και παράλληλα πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Δημοσιεύματα: - "Το Κυπριακό. Μια ενδοσκόπηση" (μαζί με τους Μεν. Αλεξανδράκη και Ε. Λαγάκο), Ευρωεκδοτική, 1987. - "Οι Τούρκοι και εμείς" (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), Εκδ. Φυτράκη, 1988. - "Εξωτερική πολιτική - διπλωματία - διπλωμάτες", Εκδ. Φυτράκη, 1990. - "Ανασκόπηση. Η εξωτερική πολιτική της νεότερης Ελλάδας", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 1998. - "Θουκυδίδης επίκαιρος", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 1998. κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Α. Στεφάνου

Κωνσταντίνος Α. Στεφάνου (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Στεφάνου είναι καθηγητής διεθνούς οικονομικού δικαίου στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Β. Καζάκος

Πάνος Β. Καζάκος (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Καζάκος, 1941, είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και οικονομικά στη (Δυτική) Γερμανία. Είναι διδάκτωρ του Christan-Albrechts-Universitat Kiel. Την περίοδο 1996-2002 διηύθυνε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών. Έχει διατελέσει ανάμεσα σε άλλα εμπειρογνώμων α΄ του Υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών. Η μελέτη του "Θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (Ι. Σιδέρης, 1996), βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Άλλες δημοσιεύσεις (επιλογή): "Ανάμεσα σε κράτος και αγορά - Οικονομία και πολιτική στη μεταπολεμική Ελλάδα 1944-2000", "Πατάκης", 2001, "Stabilisierung ohne Reform-Konvergenz und Pfadabhangigkeit im Griechenland der 90er Jahre", ZEI, Bonn 2000, "Η νέα Agenda της αριστεράς και άλλα δοκίμια πολιτικής κριτικής", "Παπαζήσης", Αθήνα 1998, "Greece and EC Membership Evaluated", (co-editor) "Printer", London 1994.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Αποστολίδης (Συγγραφέας)

Ο Παύλος Αποστολίδης (1942) είναι Έλληνας διπλωμάτης, πρέσβης ε.τ, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και σημερινός υπηρεσιακός Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα εισερχόμενος σε αυτό το 1965. Το 1984 μετατατέθηκε στην Άγκυρα ως σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας. Υπήρξε πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο (1990), την Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Ομάν, γενικός διευθυντής διμερών σχέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος (1995-1998) στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες. Το 1998 διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και το επόμενο έτος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληοροφοριών (ΕΥΠ), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2004 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Μετά την αποχώρησή του από το διπλωματικό σώμα διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος (2004-2011) του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank καθώς και ειδικός σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λουκάς Τσούκαλης

Λουκάς Τσούκαλης (Συγγραφέας)

Ο Λουκάς Τσούκαλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δίδαξε επί σειρά ετών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, μεταξύ άλλων, στην Οξφόρδη, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του London School of Economics (LSE) και στο Κολέγιο της Ευρώπης. Σήμερα είναι καθηγητής ευρωπαϊκής οργάνωσης στην έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διατελέσει επίσης, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ και διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) και πρέσβης και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και ενεργό συμμετοχή τόσο στον χώρο της πολιτικής όσο και της οικονομίας. Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται τα "The New European Economy", 1997, και "What Kind of Europe?", 2004.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Α. Κουλουμπής

Θεόδωρος Α. Κουλουμπής (Συγγραφέας)

Ο καθηγητής Θεόδωρος Α. Κουλουμπής είναι Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Το έργο του τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στην επίλυση διαφορών στο διεθνές περιβάλλον. Είναι συγγραφέας (μαζί με τον James H. Wolfe) ενός γνωστού συγγράμματος, του "International relations: Power and justice" (Prentice Hall, 4η έκδοση, 1990). Επίσης, συγγραφέας του βιβλίου "The US,Greece and Turkey:The troubled triangle" (Praeger,1983) και συνεπιμελητής του "Journal of southeast european and Black Sea studies", που εκδίδεται απο το ΕΛΙΑΜΕΠ και από τους Frank Cass Publishers στο Λονδίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος

Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος μετά τις σπουδές του, Νομικά, Οικονομικά, Κοινωνιολογία και Διεθνείς Σχέσεις στην Αθήνα και το Παρίσι, έγινε δεκτός στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1960. Υπηρέτησε στην Κωνσταντινούπολη, στο Βελιγράδι, στο Τόκιο, στη Μόσχα, στις Βρυξέλλες ως μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1985 έως το 1990 καθώς και στο Κέντρο από το 1990 έως το 1993 Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία, το 1995 ασχολείται με την έρευνα και τη συγγραφή. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες καθώς και βιβλία "Η μεσογειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης", Ι. Σιδέρης, 1996, "Η σύγκρουση. Η Ισλαμική πρόκληση και οι στρατηγικές της δύσης", Ι. Σιδέρης, 2000 και "Η αρπαγή της Ευρώπης", Παπαζήσης 2005.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Ι. Χαρίτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος

Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος (Συγγραφέας)

Ο Πρέσβυς Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Νοέμβριο 1974 εισήχθη στη Διπλωματική Υπηρεσία και υπηρέτησε αρχικά ως Ακόλουθος Πρεσβείας στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων Δυτικής Ευρώπης και το 1975 στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει στην Κεντρική Υπηρεσία στη Διεύθυνση Βαλκανικών Υποθέσεων, στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων ΕΣΣΔ, ενώ έχει διατελέσει Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών (2002-2004). Στην Εξωτερική Υπηρεσία έχει τοποθετηθεί σε σειρά Αρχών: στη Λισσαβώνα ως Γραμματέας Πρεσβείας (1976-1980), στο Κάιρο ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας (1982-1987), στη Μαδρίτη ως Σύμβουλος Πρεσβείας (1987-1990), στο Σικάγο ως Γενικός Πρόξενος (1992-1995), στις Βρυξέλλες ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (1995-1997), στο Νέο Δελχί ως Πρέσβυς της Ελλάδας στην Ινδία - με παράλληλη διαπίστευση στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές, στη Σρι Λάνκα και στις Μαλδίβες (1997-2002), στις Βρυξέλλες ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (2004-2007), στο Κάιρο ως Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αίγυπτο (2007-2009). Επίσης, το 2009 κατέστη μέλος της "Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων" για τη σύνταξη του νέου Αμυντικού Δόγματος της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ). Στις 16 Οκτωβρίου 2009 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Ζέπος έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Έχει διατελέσει μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1968 έως το1974. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ισπανικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σουζάννα Βέρνυ (Συγγραφέας)

Η Σουζάννα Βέρνυ είναι απόφοιτος της Σχολή Σλαβωνικών & Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (BA History, First Class Honours) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Kings College London) με θέμα τα ελληνικά κόμματα και τη συζήτηση για την Ένταξη στην ΕΟΚ, 1974-1979. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Μπράντφορντ (1992-95 και 2000-02) και του Μπρίστολ (1994-98), και Ειδικός Επιστήμονας στον Κύκλο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη (1998-2001). Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα ΠΕΔΔ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ (2003-05). Από το 1999 είναι Εκδότρια (Editor) του τετράμηνου περιοδικού "South European Society & Politics" (Λονδίνο: Taylor & Francis, ISSN 1360-8746), ενώ ήταν Επίκουρη Εκδότρια (Associate Editor) του "Journal of Modern Greek Studies" (2000-02).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Ντάλης

Σωτήρης Ντάλης (Επιμέλεια)

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου. Τα θέματα άμυνας και ασφάλειας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας, αποτελούν το κύριο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο. Από το 1996 είναι ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Άλλα βιβλία του: - Από το Άμστερνταμ στη Νίκαια. Η Ευρώπη και η Ελλάδα στη νέα εποχή (επιμέλεια), Κριτική 2001. - Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Δοκίμια για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, Ελληνικά Γράμματα 1999. - Η κρίση στο Κόσοβο. Η Ελλάδα, η Διεθνής Κοινότητα και τα ΜΜΕ (επιμέλεια), Παπαζήσης 1999. - Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα (με τον καθηγητή Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997 κ.ά.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
551
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.704 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση