Ένας τόπος ασφαλής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένας τόπος ασφαλής

Προετοιμάζοντας το έδαφος της ψυχοθεραπείας

Leston Havens

16.42€ -27% 11.99€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603259831

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Άγρα

Σχεδόν άγνωστος ως τώρα στο ελληνικό κοινό, ο Λέστον Χέηβενς αποτελεί μια μορφή μοναδική στην αμερικανική ψυχοθεραπευτική διανόηση. Το βιβλίο αυτό, το πρώτο του που κυκλοφορεί στα ελληνικά, παρουσιάζει την ψυχοθεραπευτική πράξη σαν μια βαθιά ανθρώπινη σχέση βασισμένη στην αποδοχή και στην επαφή, προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ασφαλούς τόπου μέσα στον οποίο μπορεί κανείς να υπάρξει.
`Πρόσφατα συλλογιζόμουν τον τρόπο που κοιτάζουμε τη ζωή και τους ανθρώπους, τον τρόπο που καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και πού επηρεάζουμε ο ένας τη ζωή του άλλου. Αυτό που υπαινίσσομαι είναι ότι τα δύο κύρια βιώματα στις σχέσεις των ανθρώπων είναι η αίσθηση της ομοιότητας και η αίσθηση της διαφοράς. Πώς μπορούμε να χαρούμε όχι μόνο τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές μας; Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε και, ακόμη περισσότερο, να υπογραμμίσουμε και να σεβαστούμε τις διαφορές μας;
Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε την έκπληξη που μας προκαλούν. Στην πραγματικότητα βέβαια, αν λάβουμε υπόψη τον τρόπο που είμαστε φτιαγμένοι, δεν θα έπρεπε σχεδόν καθόλου να μας εκπλήσσουν. Σημειώστε ότι ακόμη και βαθιά μέσα μας υπάρχουν διαφορές, που τις βιώνουμε σαν συγκρούσεις. Κατόπιν, σαν καλοί επιστήμονες και ανθρωπιστές, πρέπει να κάνουμε το πείραμα να μπούμε στη θέση του άλλου σαν να ήταν ένα μέρος του εαυτού μας με το οποίο διαφωνούμε. Μπορεί να χρειαστεί ακόμη και να ασκηθούμε σ` αυτό για δύσκολες εμπειρίες όπως ο γάμος. Όσοι το κάνουν πράξη, θα εκπλαγούν πως ανοίγεται μπροστά στον καθένα μας η ζωή του άλλου. Το ίδιο ισχύει και στην κλινική πράξη, ειδικά με ανθρώπους παρανοϊκούς και μεγαλομανείς. Το τελικό ερώτημα είναι: Υπάρχει τίποτε άλλο; Το πάθος, φυσικά. Και η ασφάλεια. Αλλά αυτά συνήθως είναι εφήμερα και συχνά οδηγούν σε απογοητεύσεις. Ο σκοπός είναι να κατασκευάσουμε βιώσιμη ζωή και να τη μοιραστούμε, ειδικά με αυτούς που αγαπάμε`. LESTON HAVENS.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Ζέρβας

Γιάννης Ζέρβας (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και ψυχιατρική στη Νέα Υόρκη, απ΄ όπου επέστρεψε το 1992. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία του: "Τζούλια" (Τραμ, 1983), "Ο μετανάστης" (Άγρα, 1986), "Τοιχογραφία" (Άγρα, 1992), "Κλειδωμένος στο γραφείο" (Άγρα, 1997), "Η πυξίδα της άνοιξης" (΄Αγρα, 2001), "Τζούλια 2" (΄Αγρα, 2010). Έχει μεταφράσει με την Παυλίνα Παμπούδη το βιβλίο του T.S.Eliot "Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο-Πόσουμ" (Άγρα, 2000) και με την Ευαγγελία Ανδριτσάνου το σύνολο του έργου του Irvin Yalom στα ελληνικά.. Έχει μεταφράσει ποίηση και πεζά των: William Carlos Williams, Ted Hughes, Pierre Reverdy, Seamus Heany, Lee Breuer και Sylvia Plath για το περιοδικό "Ποίηση", το θέατρο και τις εκδόσεις "Άγρα".

Ευαγγελία Ανδριτσάνου (Μεταφραστής)


Leston Havens

Leston Havens (Συγγραφέας)

Ο Λέστον Χέηβενς γεννήθηκε το 1924 στη Νέα Υόρκη. Πολυβραβευμένος και πολυγραφότατος, αποτελεί μία από τις πολύ σημαντικές μορφές της αμερικανικής ψυχιατρικής και ψυχοθεραπευτικής διανόησης. Σπούδασε Ιατρική στο Κορνέλ και Ψυχιατρική στο Χάρβαρντ όπου ακολούθησε όλη την ακαδημαϊκή εξέλιξη και έγινε τακτικός καθηγητής το 1971. Από το 1986 ήταν υπεύθυνος της ψυχιατρικής εκπαίδευσης και στους μαθητές του συγκαταλέγονται σημαντικοί ψυχίατροι όπως οι Henry F. Smith, Edward Hundert, George Vaillant, Eric Kandel, Paul Wender, Joseph Schild-kraut, Judith Rappaport, Allan Hobson, Anton Kris, Ernest Hartmann, Arthur Klein-man, Peter Kramer, Janna Malamud Smith, Alex Sabo και πολλοί άλλοι που τον έχουν αναγνωρίσει δημόσια ως σπάνιο μέντορα που επηρέασε τη σκέψη και την σταδιοδρομία τους. Από τους λίγους βαθείς γνώστες της θεωρίας και των θεραπευτικών τακτικών τού H.S. Sullivan, υπήρξε μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας της Βοστόνης από το 1975 έως το 1990 και επίτιμο μέλος του Ψυχαναλυτικού Ινστιτούτου William Alanson White της Νέας Υόρκης, αν και δεν αποδέχθηκε ποτέ καμία ψυχοθεραπευτική ορθοδοξία ή σύμβαση. Στo ευρύτερο κοινό είναι γνωστός για τά βιβλία του (όλα με πολλαπλές επανεκδόσεις): "Participant Observation" (1976), "Making Contact: Uses of Language in Psychotherapy" (1986), "Approaches to the Mind: Movement of the Psychiatric Schools from Sects toward Science" (1987), "A Safe Place: Laying the Groundwork of Psychotherapy" (1989), "Coming to Life" (1993), "Learning to be Human" (1994), "The Real World Guide to Psychotherapy Practice" (με τον Alex Sabo, 2000). Πέθανε τον Ιούλιο του 2011 στη Βοστόνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
255
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.399 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση