Η πείνα της ύπαρξης
zoom in
5.30€ -10% 4.77€

"Η ιέρεια Κυμαία Σίβυλλα έστρεψε την πλάτη στον έρωτα κοίταξε άπληστα τη ζωή, μόρφασε σαρκαστικά μπροστά στο θάνατο. Ένα ανθρώπινο ον στοιχειωμένο από την πείνα της ύπαρξης που εγκλωβίστηκε σε έναν ιδιότυπο διάλογο με τον θεό Απόλλωνα".

Τούτη η παράδοξη διαπραγμάτευση καθώς και οι τραγικές σημάνσεις της, όπως αναδεικνύονται μέσα από το πρίσμα μιας πολυειδούς αφήγησης του μύθου των ιερειών του Απόλλωνα είναι το θέμα του νέου βιβλίου "Η πείνα της ύπαρξης" που υπογράφει ο Σπύρος Α. Γεωργίου.

Η παράδοση αναφέρει δώδεκα Σίβυλλες μεταξύ των οποίων και την ξεχωριστή για την ευφυΐα της Κυμαία Σίβυλλα. Με παράλληλες διεισδυτικές αναγνώσεις έργων σημαντικών δημιουργών από τον Σοπενάουερ έως τον Νικόλαο Κάλα, ο Σπύρος Α. Γεωργίου συνθέτει το παζλ της γραφής του που ισορροπεί μεταξύ μύθου και υπαρξιακής αγωνίας. Οι ανεπούλωτες πληγές του τρισυπόστατου Έρως-ζωή-θάνατος παραμένουν το ζητούμενο αλλά και το οικοδόμημα της δουλειάς του.

Μετά τη "Συνθετογραφία", και το βιβλίο του "Η απόφαση του Θησέα", ο συγγραφέας παρουσιάζει σήμερα το τελευταίο μέρος μιας άτυπης τριλογίας.

"Μ"

Σπύρος Α. Γεωργίου

Σπύρος Α. Γεωργίου (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Α. Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες και διδάσκει στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση. Στη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται σχολικά εγχειρίδια, εκπαιδευτικά βιβλία καθώς και τα έργα του: "Θεματική Kοινωνιολογία", εκδ. "Dian Books" (1996), "Kοινωνιογραφήματα", εκδ. "Όμβρος" (1997), "Φιλοσοφικές σημειώσεις", εκδ. "Dian Books" (2003), "Eλάσσονα στοχαστικά", εκδ. "Γαβριηλίδης" (2006), "Σημεία αναφοράς", εκδ. "Γαβριηλίδης" (2007), "Bricolage-Kατασκευές", εκδ. "Oδός Πανός" (2008), "Συνθετογραφία", εκδ. "Μανδραγόρας" (2009), "Η απόφαση του Θησέα", εκδ. "Μανδραγόρας" (2010), "Η πείνα της ύπαρξης", εκδ. "Μανδραγόρας" (2011), "Το στοίχημα του Ησίοδου και το επιπλέον", εκδ. "Μανδραγόρας" (2012), "Στην άκρη της γλώσσας: 33 Χαϊκού", εκδ. "Μανδραγόρας" (2013). Bιβλιοκριτικά κείμενά του δημοσιεύονται τακτικά, στον Tύπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
59
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.097 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση