Λεξικό στοχαστών του 20ού αιώνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λεξικό στοχαστών του 20ού αιώνα

Πολιτικός οδηγός για τον 21ο

Συλλογικό έργο

18.70€ -12% 16.46€

Ουσιώδες βοήθημα για φοιτητές των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών αλλά και για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ιδέες και το υπόβαθρο όσων διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού στοχασμού τον 20ό και τον 21ο αιώνα,το "Λεξικό στοχαστών του 20ού αιώνα" εξοικειώνει τον αναγνώστη με τους σημαντικούς πολιτικούς στοχαστές από τα πρώιμα χρόνια του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.

Ο τόμος περιλαμβάνει:
- 175 λήμματα γραμμένα από εκατό και πλέον καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς στα επιμέρους ακαδημαϊκά πεδία τους.
- Λήμματα ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά,το καθένα με βιογραφικό σημείωμα, σαφές περίγραμμα των κύριων ιδεών και θεωριών του κάθε στοχαστή, σύντομα παραθέματα και κείμενά τους, σύντομη και ενημερωμένη εργογραφία, πλήρη ελληνική βιβλιογραφία των έργων τους που έχουν μεταφραστεί μέχρι το τέλος του 2011 και προτάσεις για περαιτέρω έρευνα.
- Επίσης,αναφορές σε σημαντικούς στοχαστές από την Ασία,την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και σε εκείνους που συνέβαλαν στη προβληματική των κοινωνικών κινημάτων, στην οικολογία, στις θεωρίες εξάρτησης,στην αριστερή και φιλελεύθερη σκέψη.
- Πλήρες θεματικό ευρετήριο.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).

Διονύσης Ν. Γράβαρης (Μεταφραστής)

Ο Διονύσης Γράβαρης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Σάκη Καράγιωργα.

Λεωνίδας Βατικιώτης (Μεταφραστής)


Philip Green (Επιμέλεια)


Robert Benewick

Robert Benewick (Επιμέλεια)

O Robert Benewick είναι ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Sussex. Έχει δημοσιεύσει πολλά έργα σχετικά με την πολιτική θεωρία, τις ιδεολογίες και τα πολιτικά κινήματα, την Κίνα και την πολιτική των ασιατικών χωρών. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται σε φυσιογνωμίες της επαναστατικής πολιτικής. Είναι μέλος της βρετανικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών και ερευνητής στη Βασιλική Εταιρεία των Τεχνών.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
538
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.914 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση