Νικόλαος Ν. Σαρίπολος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νικόλαος Ν. Σαρίπολος

Ο θεμελιωτής της επιστήμης του συνταγματικού δικαίου

Συλλογικό έργο

Φίλιππος Κ. Βασιλόγιαννης

Χρήστος Παπαστυλιανός

19.91€ -10% 17.92€

(...) Ο Ν.Ν. Σαρίπολος, σε αντίθεση, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, με τον πατέρα του, περιορίστηκε αυστηρά στη νομική επιστήμη. Κυρίως δε στην επιστήμη του συνταγματικού δικαίου. Η πολιτειολογική του σκέψη δεν μπορούσε να αποχωριστεί από το κανονιστικό πεδίο του συνταγματικού δικαίου. Πρόκειται, συνεπώς, για μια προσωπικότητα κορυφαίου επιστήμονα και χαλκέντερου ερευνητή και συγγραφέα. Έτσι, ο παρών τόμος περιορίζεται στην παρουσίαση του επιστημονικού έργου του Ν.Ν. Σαριπόλου. Οι μελέτες των επιστημόνων και ερευνητών: Φιλίππου Κ. Βασιλόγιαννη, Νικόλαου Παπασπύρου, Χρήστου Παπαστυλιανού και Αικατερίνας Α. Παπανικολάου παρουσιάζουν με πληρότητα και εμβρίθεια το επιστημονικό αυτό έργο του έλληνα συνταγματολόγου, το οποίο αποτέλεσε πρότυπο για τους μεταγενέστερους επιστήμονες του συνταγματικού δικαίου.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φίλιππος Κ. Βασιλόγιαννης (Συγγραφέας)

Ο Φίλιππος Βασιλόγιαννης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συγγραφικό του έργο και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται ιδίως σε ζητήματα φιλοσοφίας του δικαίου, ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας, βιοηθικής και μεταηθικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Παπαστυλιανός (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Παπαστυλιανός είναι διδάκτωρ νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου και ειδικός επιστήμονας στον "Συνήγορο του Πολίτη". Πρόσφατες δημοσιεύσεις του αφορούν ζητήματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη θεωρία περί δικαιωμάτων του Habermas.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αικατερίνα Α. Παπανικολάου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Παπασπύρου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Καραπάνου (Επιμέλεια)


Γεώργιος Ι. Κασιμάτης (Επιμέλεια)


Γεώργιος Ι. Κασιμάτης (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση