Queer
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Queer

Η οριστική έκδοση

William S. Burroughs

16.00€ -27% 11.68€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604990221

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Τόπος

Παρόλο που ο Μπάροουζ έγραψε το "Queer" το 1952, σε μια εποχή που ήδη απολάμβανε κάποιας φήμης, το έργο παρέμεινε ανέκδοτο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες επειδή περιέγραφε ξεκάθαρα τον πόθο ενός ομοφυλόφιλου. Με φόντο τη σκοτεινή και βουτηγμένη στη διαφθορά πόλη του Μεξικού της δεκαετίας του ΄40, το μυθιστόρημα αφηγείται τη ζωή του Ουίλιαμ Λι, ενός άντρα που βασανίζεται στην προσπάθειά του να κόψει την ηρωίνη, αλλά και από τον ανεκπλήρωτο ερωτικό του πόθο για έναν άλλο χρήστη. Η αφήγηση είναι διάσπαρτη με ευφυείς κωμικούς μονολόγους που προετοιμάζουν το έδαφος για το "Γυμνό Γεύμα" - ωστόσο η ατμόσφαιρα παραμένει βαριά, δυσοίωνη, queer. Ένα τολμηρό αυτοβιογραφικό πορτρέτο με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, μια δυνατή ιστορία αγάπης αλλά και ένα μωσαϊκό κωμικών και τραγελαφικών φαντασιώσεων.

Η νέα, οριστική έκδοση, που κυκλοφόρησε στο εξωτερικό με αφορμή τα 25 χρόνια του μυθιστορήματος και που ο "Τόπος" παρουσιάζει σε νέα μετάφραση, περιλαμβάνει την εισαγωγή του επιμελητή Όλιβερ Χάρις και ένα εκτενές παράρτημα με σχόλια του επιμελητή και με την αποκαλυπτική εισαγωγή του Μπάροουζ στην έκδοση του 1985, όπου ο συγγραφέας αναλογίζεται τις συγκλονιστικές προσωπικές του εμπειρίες που τον οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του προκλητικού αριστουργήματος.

Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


William S. Burroughs

William S. Burroughs (Συγγραφέας)

Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας μεγαλωμένος μέσα σε ένα περιβάλλον που προσέφερε "σαράντα εκατομμύρια λόγους για να μην ασχοληθεί με το γράψιμο". Η προσωποποίηση της νεανικής έκρηξης των Beats στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα, της επαναστατικής αντικουλτούρας και των χίπις, του μηδενιστικού ξεσπάσματος του πανκ. Συγγραφέας των βιβλίων "Junky", "Naked lunch", "Οι πόλεις της κόκκινης νύχτας", "Ο τόπος των νεκρών δρόμων", για τον οποίο "η γλώσσα είναι ένας ιός από το διάστημα". Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας και του Ινστιτούτου Τεχνών και Γραμμάτων. Commandeur του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλίας. Μια γκρίζα φευγαλέα φιγούρα με παλτό και ρεπούμπλικα, "el Hombre invisible" της Ταγγέρης, που ξεκινώντας από το Σαιντ Λούις των ΗΠΑ το 1914 αναμίχθηκε με τις σκιές αυτού του πλανήτη, στη Νέα Υόρκη, το Τέξας, το Σικάγο, το Μεξικό, τη Νότιο Αμερική, το Μαρόκο, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Λώρενς της πολιτείας Κάνσας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μπέτσος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
268
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.367 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση