ΙΙ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

ΙΙ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος

Δελφοί 15-20 Ιουνίου 1986

Marianne McDonald

Συλλογικό έργο

Umberto Albini

Περιλαμβάνονται τα κείμενα: - James Diggle, "Tragic recognitions" - Tomas Rosenmeyer, "Greek Drama and Modern Needs" - Sigurdur Magnusson, "Tragedy : An holistic affirmation of life" - Marianne McDonald , "Tadashi Suzukiʼs Chthonic Theater" - Joel Adedeji, "Wole Soyinkaʼs ΄The Bacchae of Euripides΄: An African Exegesis of a Classical Greek Drama" - Zhang Quan Quan, "Stylization in Greek theatre and Chinese opera" - Liao Kedui, "The Greek drama in China" - Luo Niansheng, "΄Oedipus Rex΄: its production and translation" - Paulette Ghiron - Bistagne, "Le masque, le personnage, lʼacteur et la personne dans le theatre des anciens Grecs" - Francois Jouan, "Le costume du ch?ur dans le drame satyrique" - Umberto Albini, "Hecube" - S.Pierre Petrides, "΄Les Bacchantes΄ dʼEuripide" - Massao Yamaguchi, "΄Oedipe Roi΄ et la logique de la royaute" - Piero Bordin, "Aristophanes - Zukunft der Vergangenheit" - Luo Jin Lin, "Η παράσταση του ΄Οιδίποδα Τυράννου΄ στην Κίνα: Αρχαίο Ελληνικό θέατρο και Κινέζικη παραδοσιακή θεατρική τέχνη" - Αριστόξενος Σκιαδάς, "Ερμηνευτικά προβλήματα της τραγωδίας ΄ Ίων΄ του Ευριπίδη" - Δημήτρης Μαρωνίτης, "Η αρχαία τραγωδία και η δοκιμασία της μετάφρασης" - Γιώργης Γιατρομανωλάκης, "Μετάφραση, Παράφραση και Παραχάραξη" - Ηλίας Σπυρόπουλος , " Άσημος, βαρβαρική και αποκλίνουσα φωνή στην αρχαία κωμωδία" - Τάσος Λιγνάδης, "Προβλήματα σχετικά με το χορό του αρχαίου δράματος" - Γιώργος Κουρουπός, "Το αρχαίο δράμα στη σημερινή Ελλάδα - Σκέψεις ενός μουσικού" - Ελένη Βαροπούλου, "Σημεία προσωπείου και χειρονομίας σε εγγραφή και καταγραφή (ανάλυση υποκριτικού δείγματος από τραγικό ρόλο που παίζει η Ρένη Πιττακή)" - Άννα Συνοδινού, "Γλώσσα και ερμηνεία χαρακτήρων στο αρχαίο δράμα" - Ελένη Σοφρά, "Τα ερμηνευτικά προβλήματα του αρχαίου ελληνικού δράματος"

Marianne McDonald (Συγγραφέας)

Η Μαριάννα ΜακΝτόναλτν είναι καθηγήτρια κλασικού πολιτισμού και θεάτρου στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο και συγγραφέας πολλών έργων πάνω στο αρχαίο ελληνικό δράμα και την αρχαία ελληνική μυθολογία. Διεθνώς γνωστή, η ΜακΝτόναλτν έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών, την Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις έχει λάβει το UIC Medal, χρυσά μετάλλια από τους δημάρχους των Αθηνών και του Πειραιά, τιμητική πλακέτα από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικα από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η Μαριάννα ΜακΝτόναλτν διαμένει στο Σαν Ντιέγκο όπου και ασχολείται με το συγγραφικό της έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Umberto Albini (Συγγραφέας)

Ο πανεπιστημιακός Umberto Albini γεννήθηκε στη Savona το 1923. Έχει διδάξει στη Βόννη, στην Κολωνία, στη Φλωρεντία και στη Γένοβα. Είναι επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης. Διετέλεσε διευθυντής του τμήματος κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Γένοβας και πρόεδρος του Inda (Εθνικού Ινστιτούτου για το Αρχαίο Δράμα) των Συρακουσών. Τα έργα του, "Nel nome di Dioniso" (1991), "Atene: l΄ udienza d΄ aperta" (1994), "Riso alla greca" (1997), "Euripide o dell΄ invenzione" (2000), "Atene segreta" (2004), γνωρίζουν σημαντική εκδοτική επιτυχία στην Ιταλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Thomas G. Rosenmeyer (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sigurdur Magnusson (Συγγραφέας)

Ο ισλανδός συγγραφέας και φιλέλληνας Sigurdur Magnusson γεννήθηκε το 1928 στο Ρέικιαβικ. Σπούδασε θεολογία, φιλολογία και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Ρέικιαβικ, της Κοπεγχάγης, της Στοκχόλμης και της Νέας Υόρκης. Το 1951 επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα και ταξίδεψε σε πολλά μέρη, στην επαρχία και στα νησιά. Καρπός των εντυπώσεών του υπήρξε ένα βιβλίο για την Ελλάδα, για το οποίο, το 1953, ο βασιλιάς Παύλος του απένειμε, μέσω του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Μελά, το παράσημο του "Χρυσού Σταυρού του Βασιλικού Τάγματος του Φοίνικα". Επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Ελλάδα το 1960 και παρέμεινε επί οκτάμηνο. Στο διάστημα αυτό ταξίδεψε επίσης πολύ, μάζεψε λαογραφικό κ.ά. υλικό για το δεύτερο βιβλίο του για την Ελλάδα και προετοίμασε την έκδοση μιας ανθολογίας Ελλήνων ποιητών στα ισλανδικά (Ελύτης, Ρίτσος, Βρεττάκος, Δικταίος, κλπ.). Στο ίδιο διάστημα διοργάνωσε έκθεση με έργα ισλανδών ζωγράφων στον Παρνασσό (Απρίλιος 1960), δημοσίευσε μια συγκριτική μελέτη του "Ιώβ" με τον "Προμηθέα Δεσμώτη" ("Καθημερινή", 1960), ενώ η ποιητική συλλογή του με τίτλο "Ο θάνατος του Μπλάτερ και άλλα ποιήματα" εκδόθηκε στη χώρα μας, σε μετάφραση του ποιητή Γ. Σ. Πατριαρχέα (Σεπτέμβριος 1960). Έχει εκδώσει στα ισλανδικά δύο ποιητικές συλλογές, ένα βιβλίο δοκιμίων και το θεατρικό έργο "Επισκέπτες", που βραβεύτηκε με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Θεάτρου στην Ισλανδία, το 1962. Μεταξύ 1954 και 1956 υπήρξε καθηγητής της ισλανδικής γλώσσας στις ΗΠΑ, ενώ διετέλεσε ραδιοφωνικός σχολιαστής στον ΟΗΕ και συνεργάτης ενός μεγάλου αριθμού εφημερίδων και περιοδικών στην Αμερική και στις Σκανδιναβικές χώρες. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, μιλάει άπταιστα αγγλικά, σουηδικά, δανικά, γερμανικά και ελληνικά, έχοντας μεταφράσει έργα των Πάστερνακ, Μπρεχτ, Ελυάρ, Λόρκα, Πάουντ, Π. Πρεβελάκη, Ν. Ράντου και Γ. Πολέμη (με τη βοήθεια του έλληνα φιλολόγου Σωτήρη Χαλιάσα). Σήμερα είναι πρόεδρος του "Συνδέσμου Φίλων της Ελλάδας" της Ισλανδίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

James Diggle

James Diggle (Συγγραφέας)

O James Diggle είναι Καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και λατινικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και μέλος (Fellow) του Κολεγίου Κουίνς. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα έργα: "The Oxford Classical Text of Euripides" (Οξφόρδη, 1981-94), "Euripidea: Collected Essays" (Οξφόρδη, 1994) και "Theophrastus: Characters" (Κέμπριτζ, 2004). Διατέλεσε πανεπιστημιακός ρήτωρ (University orator) στο Κέμπριτζ για έντεκα χρόνια, και δημοσίευσε επιλεγμένες διαλέξεις του στο έργο "Cambridge Orations" (Κέμπριτζ, 1994). Είναι αντεπιστέλλων εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Zhang Quan Quan (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Paulette Ghiron - Bistagne (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Pierre Petrides (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Massao Yamaguchi (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστόξενος Δ. Σκιαδάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
216
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.445 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση