Πολιτισμός και διαφορετικότητα: Εμείς και οι άλλοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτισμός και διαφορετικότητα: Εμείς και οι άλλοι

Συλλογικό έργο

Βασίλης Μανουσάκης

Σωτήρης Γουνελάς

28.00€ -10% 25.20€

Περιεχόμενα:

Α. Η Διαφορετικότητα στο Χρόνο
- Η. Κουλακιώτης, "Ο Αλέξανδρος και οι `βάρβαροι`"
- Ε. Λαζόγκας, "Από τη διαφορετική αρχιτεκτονική μορφολογία των πολιτισμών στον πανανθρώπινο κοσμολογικό συμβολισμό του ναού. Κόσμος και ναός στην αρχαιότητα".
- Δ. Γ. Μαγριπλής, "Η συλλογική διαφοροποίηση στην προνεωτερική πραγματικότητα: Η βυζαντινή αίρεση".
- Α. Γ. Μαράς, "Χριστιανισμός και ελληνικός πολιτισμός. Η στάση των `Απολογητών` απέναντι στον πολιτισμό του 2ου-3ου αιώνα μ.Χ.".
- Φ. Β. Πέρρα, "Η εικόνα του άλλου κατά το μεσαίωνα: Όψεις των σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Λατίνων (10ος-15ος αι.)"
- Γ. Κόνδης, "`Εμείς` και οι `Άλλοι`: Η περίπτωση του ανταγωνισμού δύο πόλεων (Άργος-Ναύπλιο)".
- Ρ. Μ. Σάμπα, "Έτεροι εταίριοι: Χίλιες μειονότητες και μία ταυτότητα στο ίδιο κράτος. Το παράδειγμα του Λιβάνου".

Β. Η Έννοια στην Τέχνη και την Φιλοσοφία
- Σ. Κατούντα, "Πολιτισμική διαφορετικότητα και λογοτεχνική πρόσληψη. Οιδίπους Τύρανος και φροϋδική ερμηνεία: Για μια ανάγνωση του Οιδίποδα άνευ Οιδιπόδειου".
- Ι. Κ. Σπηλιοπούλου, "Ο Καζαντζάκης, η Φραγκοκρατία στην Πελοπόννησο και το πρόβλημα της πολιτισμικής ταυτότητας του νεοέλληνα μέσα από το έργο του `Ταξιδεύοντας - Ο Μορίας`".
- Α. Ν. Δουλαβέρας, "Η ετερότητα στα δημοτικά τραγούδια: Προξενιά, έρωτες, γάμοι ετεροδόξων και αλλοεθνών".
- Σ. Γουνελάς, "Τρεις διαφορετικοί του ίδιου πολιτισμού: Σαραντάρης, Πεντζίκης, Λορεντζάτος".
- Β. Μανουσάκης, "Το Εγώ και το Άλλο στην ποίηση: Η αυτοχειρία ως τρόπος διαφυγής στην ποίηση των Σύλβια Πλαθ και Ανν Σέξτον".
- Γ. Αλεξιάς, Μ. Παπαθανασίου, "Το γυναικείο τατουάζ ως μορφή σωματοποίησης της πολιτισμικής διαφορετικότητας και αντίστασης"
- C. F. Schmitzberger, "Anamorphotiques"
- Γ. Ι. Παπαϊωάννου, "Η κοινότητα ως βρόχος. Η αποστολή της Εκκλησίας στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης".
- Δ. Κ. Πατσόπουλος, Τ. Πατρώνης, "Εικόνες των μαθηματικών της Εγγύς Ανατολής στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς"

Γ. Εμείς και οι Άλλοι στο Σύγχρονο Πολιτισμικό Περιβάλλον
- Χ. Βάγια, "Η ειρηνική συνύπαρξη σε μια διαπολιτισμική κοινότητα: Επανακτώντας την προσοικείωση".
- Σ. Σπανέας, "Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κύπρο: Θέτοντας τις βάσεις για μια σύγχρονη οργανωσιακή δομή"
- Α. Ε. Καρακώστα, "Επιπολιτισμός, μετανάστευση και προσαρμογή"
- Θ. Φούσκας, Χ. Οικονόμου, "Η πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα: Η ανάδυση μιας διακριτικής πρακτικής".
- Κ. Καστανιώτη, "Η συμπεριφοριστική κουλτούρα των επαγγελματιών υγείας απέναντι στους αλλοδαπούς ασθενείς"
- Μ. Α. Κουρή, "Πολιτιστικοί οργανισμοί και πολιτισμική διαφορετικότητα: Η εμμένουσα πρόκληση".
- Κ. Β. Σκλάβου, "Η διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης ενηλίκων. Η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών και η καταγραφή των στάσεων των ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών".
- Σ. Γιαγκάζογλου, "Η θεολογία της ετερότητας και το θρησκευτικό μάθημα στην Ελλάδα. Διαπολιτισμικές δυνατότητες και προοπτικές".
- Δ. Μπεκριδάκης, "Ορθοδοξία και νέες θρησκείες. Η εκκλησιαστική αποτίμηση της θρησκευτικής ετερότητας"
- π. Π. Καποδίστριας, "Συναντώντας τους `άλλους` στις αφρικανικές κοινωνίες. Μια άγνωστη συνέντευξη του πάπα και πατριάρχη Αλεξάνδρειας Παρθενίου Γ`".
- Ι. Χ. Δρίτσας, Β. Δημόπουλος, Χ. Γροσδάνη, "Ο ψηφιακός `άλλος` απέναντι στην παιδική αθωότητα. Η παιδαγωγία της τηλεοπτικής βίας".

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Μανουσάκης

Βασίλης Μανουσάκης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Μανουσάκης έχει διδακτορικό στην αμερικανική ποίηση και διδάσκει λογοτεχνική μετάφραση και εισαγωγή στις μεταφραστικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (HAU, ακαδημαϊκή περίοδος 2014-2015), ενώ έχει επίσης διδάξει, στο παρελθόν, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Γράφει και μεταφράζει ποίηση, πεζογραφία και δοκίμια και αρθρογραφεί και συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διετέλεσε μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού για την ποίηση .poema.. [www.e-poema.eu] και παράλληλα επιμελητής σειράς άρθρων για τη Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία στη βρετανική διαδικτυακή λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια [www.litencyc.com]. Επίσης, υπήρξε τακτικός συνεργάτης των λογοτεχνικών περιοδικών "Πλανόδιον" και "Poetix". Μεταξύ 2007-2012, συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση του Ελληνοαμερικανικού Συμποσίου Ποίησης, που εγκαινίασαν οι ποιήτριες Susan Gevirtz και Σιαρίτα Κουκά, στην Πάρο και στους Δελφούς, και ήταν υπεύθυνος για τις ιστοσελίδες του [www.parossymposium.com] και [inotherwords-symposium-greece.blogspot.com]. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές "Μιας σταγόνας χρόνος" (Πλανόδιον, 2009), "Movie Stills" (.poema.., 2013 -γραμμένη στα αγγλικά), "Εύθραυστο όριο/Fragile Boundary" (δίγλωσση έκδοση, Πλανόδιον, 2014) και τη συλλογή διηγημάτων "Ανθρώπων όνειρα" (Εκδόσεις Αντ. Σταμούλη, 2010). Ποιήματα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Πλανόδιον", "Poetix", [www.e-poema.eu], [www.poeticanet.com], "Little Red Leaves", "New American Writing", "Drunken Boat". Επιμελήθηκε το αφιέρωμα του περιοδικού "Πλανόδιον" στις Ιστορίες Μπονζάι, που οδήγησε στην ομότιτλη έκδοση, καθώς και το αφιέρωμα του αμερικανικού περιοδικού "Drunken Boat" στους Σύγχρονους Έλληνες Ποιητές (2014). Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού για τη μετάφραση, http://philadelphus.gr.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Γουνελάς

Σωτήρης Γουνελάς (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής και ελληνικής φιλολογίας στο Παρίσι (1970-76), άλλα γρήγορα προτίμησε να προσανατολιστεί στη μελέτη της φιλοσοφίας και τη συγγραφή. Η ενασχόληση του με τον Πλάτωνα τον βοήθησε να ανακαλύψει την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Η γνωριμία με τον Π. Νέλλα το 1982 τον φέρνει στη "Σύναξη". Το διάστημα 1986-1997 έχει την ευθύνη της έκδοσης του περιοδικού. Μεταφράζει: Γκενόν, Βέιλ, Μπερντιάεφ, Φλωρένσκι, Ντεσέιγ. Από το 1999 επιμελείται τη σειρά "Γέφυρες" στον Αρμό. Συνεργάζεται με τα περιοδικά "Σύναξη", "Νέα Εστία", "Θεολογία", "Νέα Ευθύνη" και μέχρι πρόσφατα με τις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Ελευθεροτυπία". Τα βιβλία του: - "Σιωπή και θαύμα" (Δόμος, 1982), - "Ταρκόφσκι, ένας νοσταλγός του Παραδείσου" (Διάττων, 1989 και 2002), - "Έν πνεύματι" (Παρουσία, 1991), - "Ποιητική τετραλογία" (Αρμός, 1995), - "Η κρίση του πολιτισμού" (Αρμός, 1997), - "Αντίλογος στον Στέλιο Ράμφο" (Καστανιώτης, 2001), - "Ο ποιητικός οραματισμός του Γιώργου Σαραντάρη" (Ίνδικτος, 2006), - "Ο Αντιχριστιανισμός" (Αρμός, 2009).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας (Συγγραφέας)

Ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας είναι λέκτορας λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Γεννήθηκε στην Γκούρα Κορινθίας το 1949. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1972) και αριστούχος διδάκτορας στη Λαογραφία της ίδιας σχολής (1988). Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του ΥΠΕΠΘ στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, διευθυντής γυμνασίου, μεταλυκειακού κέντρου, λυκείου και ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Διετέλεσε, εξάλλου, αναπληρωτής διευθυντής στο ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Πάτρας και διευθυντής ΠΕΚ Τρίπολης. Έχει δημοσιεύσει βιβλία για τη λαογραφία, τα αρχαία και τα νέα ελληνικά. Πολλά άρθρα και βιβλιοκρισίες του βρίσκονται σε διάφορα λαογραφικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Έχει επίσης λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει πολλές διαλέξεις και ομιλίες, ενώ είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωτεινή Β. Πέρρα (Συγγραφέας)

Η Φωτεινή Β. Πέρρα (Αθήνα 1978), σπούδαοε ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών), ενώ είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Johannesburg (Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των σχέσεων μεταξύ Βυζαντίου και Βενετίας (11ος-15ος αι.), όπως και μεταξύ Βενετίας και Οθωμανικής αυτοκρατορίας, καθώς της λατινικής κυριαρχίας στον ελλαδικό χώρο (1204-1797). Είναι συνεργάτης του "Εγκυκλοπαιδικού Προσωπογραφικού Λεξικού Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού" (για την ελληνική και την αγγλική έκδοση), του μηνιαίου ιστορικού περιοδικού "Ιστορικά Θέματα" και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού "Βυζαντινός Δόμος". Άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και κεφάλαια της στην πολύτομη "Ιστορία των Ελλήνων". Έχει διδάξει βυζαντινή και μεσαιωνική Ιστορία στο Arcadia Center for Hellenic, Balkan and Mediterranean Studies and Research (2007), καθώς και στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πελοποννήσου με ανάθεση (ΠΔ. ΄ 407/80) (2008).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ι. Κ. Σπηλιοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Γ. Μαγριπλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας της κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι: "Πολιτική και θρησκεία στην κοινωνία του Βυζαντίου: μια απόπειρα κοινωνιολογικής ανάλυσης του κινήματος των Ζηλωτών (1342-1349 μ.Χ.)". Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δίδαξε κοινωνιολογία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (παράρτημα Μεσσηνίας) και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας (Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών). Άρθρα του και σχόλια έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και στα περιοδικά: "Κοινωνική Εργασία", "Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών", "Βυζαντινός Δόμος", "Νέα Εστία", "Θρησκειολογία", "Τετράδια Ψυχιατρικής", "Συνάντηση", "Σύναξη", "Κοινωνιόγραμμα", κ.ά. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 2007 με το ψευδώνυμο Φώτης Αδάμης, με το βιβλίο "Μαθήματα κηπουρικής και άλλα διηγήματα", από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη. Το 2010 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική του συλλογή, "Στα τέταρτα του χρόνου", στον κοινό τόμο με την εικαστικό Αγγελική Κοκονάκη, "Χρώμα και λόγος", στη σειρά "Επί- γνωση" των εκδόσεων Αν. Σταμούλη στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: "Κρυφές Ενοχές", από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Διηγήματά του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Έχει πλούσια εργογραφία τόσο ως αρθογράφος (σε εφημερίδες, επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά) όσο και ως επιμελητής σε επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Γ. Μαράς

Αναστάσιος Γ. Μαράς (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Γ. Μαράς (Θεσσαλονίκη, 1966) σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πατρολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Το 2000 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τώρα συνεχίζει Μεταδιδακτορικές Σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: Η αποστολικότης της Εκκλησίας στους τρεις πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του Βιβλιοθηκονόμου στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γνώστης της Αγγλικής, της Γαλλικής, της Ιταλικής, της Ισπανικής και της Ρουμανικής γλώσσας συμμετείχε σε πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Πατρολογικών Μελετών (ΑΙΕΡ) και άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε αρκετά περιοδικά. Κύρια αυτοτελή έργα του είναι: Ο Άγιος Πατρίκιος Ιρλανδίας. Νέα στοιχεία για το βίο και τα έργα του (1993), Η εσχατολογία του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης (2002), Θρησκευτικά Α΄ λυκείου-Βοήθημα (2002).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Τ. Αλεξιάς (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Αλεξιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας της Ιατρικής (1998). Από το 2003 είναι λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Ψυχολογίας «Οργανωτική Ψυχολογία» και «Δυνητικές Κοινότητες». Τα γνωστικά αντικείμενα με τα οποία ασχολείται είναι η ψυχοκοινωνιολογία της υγείας, η κοινωνιολογία του σώματος και η οργανωτική θεωρία. Έχει συγγράψει το βιβλίο "Λόγος περί ζωής και θανάτου: Η ιατρική πράξη ως μορφή κοινωνικής αλληλόδρασης στις μονάδες εντατικής θεραπείας" (Αθήνα, 2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Κουλακιώτης (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Κουλακιώτης είναι διδάκτωρ Ιστορίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σύλβια Κατούντα

Σύλβια Κατούντα (Συγγραφέας)

H Σύλβια Kατούντα γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στο Eθνικό Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Aθηνών. Mε υποτροφία του Ωνασείου Iδρύματος συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι. Eίναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων του Πανεπιστημίου της Σορβόνης: Συγκριτικής Φιλολογίας, Φιλολογίας και Πολιτισμού, Nεότερης Iστορίας. Eίναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόνης. H διδακτορική της διατριβή απέσπασε τιμητική διάκριση. Kαθηγητές της υπήρξαν εξέχουσες φυσιογνωμίες και διακεκριμένοι φιλόλογοι, μεταξύ των οποίων οι: Jean Bessiere, Daniel-Henri Pageaux, Stephane Michaud, Jean-Pierre Morel, Jean-Claude Alain, Andre Magnan, Elisabeth Du Reau. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Eλλάδας και του εξωτερικού με κατεύθυνση Πολιτισμό, Λογοτεχνία, Συγκριτική Φιλολογία, Iστορία της Λογοτεχνίας και Γυναικείες Σπουδές. Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από το αρχαίο ελληνικό δίκαιο, την αρχαία τραγωδία, την εξέλιξη του αρχαίου μύθου στο μοντέρνο δράμα, την ιστορία των γυναικών και του φύλου, καθώς και θέματα άνισης μεταχείρισης και φυλετικών διακρίσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ε. Λαζόγκας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γ. Κόνδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Roni Bou Saba (Συγγραφέας)

Ο Ρόνι Μπου Σάμπα είνα φιλόλογος-μεταφραστής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Τ. Παπαθανασίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής (Επιμέλεια)

Ο Δημήτρης Γ. Μαγριπλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας της κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι: "Πολιτική και θρησκεία στην κοινωνία του Βυζαντίου: μια απόπειρα κοινωνιολογικής ανάλυσης του κινήματος των Ζηλωτών (1342-1349 μ.Χ.)". Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δίδαξε κοινωνιολογία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (παράρτημα Μεσσηνίας) και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας (Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών). Άρθρα του και σχόλια έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και στα περιοδικά: "Κοινωνική Εργασία", "Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών", "Βυζαντινός Δόμος", "Νέα Εστία", "Θρησκειολογία", "Τετράδια Ψυχιατρικής", "Συνάντηση", "Σύναξη", "Κοινωνιόγραμμα", κ.ά. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 2007 με το ψευδώνυμο Φώτης Αδάμης, με το βιβλίο "Μαθήματα κηπουρικής και άλλα διηγήματα", από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη. Το 2010 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική του συλλογή, "Στα τέταρτα του χρόνου", στον κοινό τόμο με την εικαστικό Αγγελική Κοκονάκη, "Χρώμα και λόγος", στη σειρά "Επί- γνωση" των εκδόσεων Αν. Σταμούλη στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: "Κρυφές Ενοχές", από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Διηγήματά του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Έχει πλούσια εργογραφία τόσο ως αρθογράφος (σε εφημερίδες, επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά) όσο και ως επιμελητής σε επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία.

Elizabeth Adler

Elizabeth Adler (Συγγραφέας)

Το όνομα Ελίζαμπεθ Άντλερ είναι ψευδώνυμο μιας ταλαντούχου συγγραφέως που κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό από το πρώτο της έργο. Πράγματι, το πρώτο έργο της Ελίζαμπεθ Άντλερ, που δημοσιεύθηκε με το πραγματικό της όνομα, Αριάννα Σκοτ, κέρδισε μια από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των μπεστ σέλερ των "New York Times Book Review" και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Η Ελίζαμπεθ Άντλερ γεννήθηκε στο Γιόρκσερ της Αγγλίας. Είναι παντρεμένη με Αμερικανό, έχει μια κόρη και ζει στο Όξφορντσερ. Έζησε κατά καιρούς στην Ισπανία, το Λος Άντζελες και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
550
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.142 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση