Ο δρόμος προς τη Ρώμη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος προς τη Ρώμη

Ben Kane

19.90€ -10% 17.91€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604970506

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Anubis

Ρωμαϊκή Δημοκρατία, 53 π.Χ. Μετά την τελευταία, τιτάνια μάχη της Ξεχασμένης Λεγεώνας, ο Ρωμύλος και ο Ταρκύνιος διέσχισαν το μισό κόσμο για να φτάσουν στην Αίγυπτο. Αφού στρατολογήθηκαν με τη βία στις λεγεώνες του Καίσαρα στην Αλεξάνδρεια, αντιμετωπίζουν την εξόντωση στα χέρια των Αιγυπτίων. Αλλά ακόμα πιο επικίνδυνοι είναι οι εχθροί ανάμεσα στις ίδιες τους τις τάξεις - εκείνοι που υποψιάζονται ότι οι νεοσύλλεκτοι μπορεί να είναι φυγάδες σκλάβοι, για τους οποίους η τιμωρία είναι θάνατος. Στο μεταξύ, στη Ρώμη, η δίδυμη αδελφή του Ρωμύλου Φαβιόλα αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Ερωμένη του Βρούτου, σαγηνεύεται από το μεγάλο του εχθρό, το Μάρκο Αντώνιο, και μπλέκει στη συνωμοσία για τη δολοφονία του Καίσαρα. Η Φαβιόλα φτάνει σε μία κρίσιμη καμπή, καθώς θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή ή να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να εκδικηθεί τον άνθρωπο που πιστεύει πως είναι ο πατέρας της. Από τα πεδία μάχης της Μικράς Ασίας και της Βόρειας Αφρικής μέχρι τους άνομους δρόμους της Ρώμης και την αρένα των μονομάχων, και οι τρεις ήρωες πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τους τις ικανότητες για να επιζήσουν από τον εμφύλιο
πόλεμο. Καθώς τα γεγονότα οδηγούν προς τις μοιραίες Ειδούς του Μαρτίου, το τελικό ξεκαθάρισμα πλησιάζει...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Βέμπος

Θανάσης Βέμπος (Μεταφραστής)

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής - δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελικά φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ΄97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ("Ιστορίες κυβερνοπάνκ", εκδόσεις Ωρόρα - "Πέντε ρωγμές στο δίκτυο", εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του "Τα παιδιά του Κρόνου" κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικήςεπιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές "έμμονες ιδέες" του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν΄ ρολ.

Ben Kane

Ben Kane (Συγγραφέας)

Ο Ben Kane γεννήθηκε στην Κένυα και μεγάλωσε στην Κένυα και στην Ιρλανδία. Σπούδασε κτηνιατρική στο University College του Δουβλίνου και στη συνέχεια ταξίδεψε πολύ σε όλο τον κόσμο, παρακινούμενος από το πάθος του για την αρχαία ιστορία. Σήμερα ζει στο North Somerset της Αγγλίας, όπου ασχολείται με την έρευνα, γράφει και διατηρεί ένα ιατρείο μικρών ζώων. Το μυθιστόρημα "The Forgotten Legion" ("Η ξεχασμένη λεγεώνα"), 2008, καρπός της έλξης που τού ασκεί η στρατιωτική ιστορία, και ιδιαίτερα η ρωμαϊκή ιστορία, είναι το πρώτο του βιβλίο και πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Ακολούθησε, στα αγγλικά, το "Silver Eagle" ("Ασημένιος Αετός"), το 2009, ενώ ο τρίτος τόμος, "The Road to Rome", προβλέπεται να εκδοθεί το 2010.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
3 από 3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
415
Διαστάσεις:
23x14
Βάρος:
0.686 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση