Στις θάλασσες των πειρατών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στις θάλασσες των πειρατών

Michael Crichton

Καραϊβική, 1665. Ανάμεσα στις κτήσεις της Ισπανίας, που απλώνει την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της στην περιοχή, στέκει μια απομονωμένη αποικία του βρετανικού στέμματος, η Τζαμάικα. Το Πορτ Ρουαγιάλ, η πρωτεύουσά της, είναι μια επικίνδυνη πόλη, γεμάτη καπηλειά και κακόφημα "σπίτια", όπου ο θάνατος μπορεί να σε βρει ξαφνικά, από αρρώστια ή ένα κοφτερό στιλέτο.

Σ` αυτή την αμαρτωλή πόλη, μια είδηση διαδίδεται με ταχύτητα αστραπής: ένα ισπανικό γαλιόνι, το Ελ Τρινιδάδ, φορτωμένο χρυσάφι, έχει αράξει για επισκευές σ` ένα κοντινό λιμάνι -ένα λιμάνι σωστό φρούριο, που το διοικεί ο αιμοσταγής Καθάγια, ευνοούμενος του βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου.

Για τον καπετάνιο Τσαρλς Χάντερ, ωστόσο, το ισπανικό χρυσάφι έχει μόνο ένα λόγο ύπαρξης: να πέφτει σε βρετανικά χέρια. Και μπροστά σ` αυτό το σκοπό κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο.
Με την υποστήριξη ενός ισχυρού συμμάχου, στρατολογεί ένα πλήρωμα από τους πιο σκληρούς κι αποφασισμένους άντρες για να διεισδύσει στη φωλιά του εχθρού και να καταλάβει το Ελ Τρινιδάδ μαζί με το πολύτιμο φορτίο του.

Είναι μια επιχείρηση θανάσιμα επικίνδυνη, και ο Χάντερ θα χάσει κάμποσους άντρες πριν πατήσει καν το πόδι του στις εχθρικές ακτές, όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πυκνή ζούγκλα και τα όπλα των Ισπανών για να φτάσει ως το θησαυρό...

Μια περιπέτεια με ασταμάτητη δράση, ολοζώντανη ατμόσφαιρα και σασπένς που κόβει την ανάσα -ένας ανεπανάληπτος, πρώτης ποιότητας Μάικλ Κράιτον.

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Michael Crichton

Michael Crichton (Συγγραφέας)

Ο Μάικλ Κράιτον γεννήθηκε το 1942 στο Σικάγο και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Το 1965 διετέλεσε λέκτορας ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το 1969 επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Σαλκ για τις Βιολογικές Επιστήμες, στη Λα Χόια της Καλιφόρνιας. Όλα τα μυθιστορήματά του κυριάρχησαν στις λίστες των μπεστ σέλερ για πολύ καιρό και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες. Δέκα από αυτά έχουν μεταφερθεί με εξαιρετική επιτυχία στον κινηματογράφο, μεταξύ των οποίων και το "Jurassic Park", που συγκαταλέγεται στις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών. Το "Αιχμάλωτοι του Χρόνου", μέσα στους πρώτους δύο μόνο μήνες κυκλοφορίας του, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1999, πούλησε στις ΗΠΑ ενάμισι εκατομμύριο αντίτυπα! Ο Κράιτον είναι σεναριογράφος και παραγωγός πολλών επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών, όπως η "Στην Εντατική", και έχει σκηνοθετήσει εφτά έργα στον κινηματογράφο: ανάμεσά τους οι ταινίες "Κώμα", "Westworld" (όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η τεχνική της ψηφιακής εικόνας, το 1973) και η κινηματογραφική διασκευή του δικού του μυθιστορήματος "Η Μεγάλη Ληστεία του Τρένου". Έχει επίσης δημοσιεύσει τρεις επιστημονικές μελέτες, καθώς και την αυτοβιογραφία του, "Travels". Το 1988 δίδαξε δημιουργική γραφή στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Έμμυ, το Πίμποντι και το βραβείο σεναρίου της Ένωσης Συγγραφέων της Αμερικής για το "Στην Εντατική", καθώς και με δύο βραβεία Έντγκαρ. Το 2002, ένας νεοανακαλυφθείς αγκυλόσαυρος ονομάστηκε προς τιμή του "Crichtonsaurus bohlini".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.356 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση