Φύλλα ελευθερίας
zoom in
10.00€ -10% 9.00€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος-Γεώργιος Παπανδρόπουλος γεννήθηκε το 1940 και στη δημοσιογραφία δραστηριοποιείται επί 56 χρόνια. Έχει σπουδάσει στο Βέλγιο και τη Γαλλία οικονομικές επιστήμες, πολιτική φιλοσοφία και επικοινωνία και υπήρξε ο πρώτος Έλληνας ανταποκριτής στις Βρυξέλλες για λογαριασμό του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη το 1964. Διετέλεσε αρθρογράφος και συντάκτης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο κατά τις περιόδους 1963-1967 και 1977-2004 ενώ στην καριέρα του συνεργάστηκε με γνωστά βελγικά και γαλλικά περιοδικά, με μεγάλες ελληνικές εφημερίδες και πραγματοποίησε σημαντικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ, SBC TV, Κανάλι 5, Αθήνα 9.84). Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει τιμηθεί με 42 διεθνή και ελληνικά δημοσιογραφικά βραβεία· είναι συγγραφέας έξι βιβλίων και το 2002 εξελέγη μέλος της Άτυπης Γερουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Δήμου

Νίκος Δήμου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα, φιλοσοφία και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1953. Ακολούθησαν άλλα πενήντα πέντε (ποίηση, φιλοσοφία, πεζά, δοκίμια), που έχουν κάνει πολλές ανατυπώσεις. Γνωστότερα στο ευρύ κοινό είναι τα βιβλία όπου αναλύει και κρίνει την ελληνική πραγματικότητα: "Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας"-"Οι νέοι Έλληνες", "Η χαμένη τάξη", "Απολογία ενός ανθέλληνα" κ.ά. Πεζά: "Παρ΄ όλα αυτά", "Μικρά βήματα", "Το ημερολόγιο του καύσωνα", "Τολμηρές ιστορίες". Φιλοσοφία: "Ο δρόμος της επικοινωνίας", "Ο Έλληνας Βούδας", "Το απόλυτο και το τάβλι". Ποίηση: "Το βιβλίο των γάτων", "Ποιήματα 1950-1990". Τα τελευταία του βιβλία είναι αυτοβιογραφικά αφηγήματα. ΄Έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις ποιημάτων από αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, λατινικά κι έχει επίσης μεταφράσει τις "Φωνές του Μαρρακές" του Elias Canetti. Έχει μεταφραστεί μόνο σε γλώσσες που δεν γνωρίζει (ιταλικά, ισπανικά, βουλγαρικά, τουρκικά). Το 1962, άρχισε να εργάζεται στη διαφήμιση. Η εταιρία που ίδρυσε το 1965 ανέβηκε γρήγορα στις πρώτες θέσεις της ελληνικής αγοράς. Εκτός από τις επιτυχημένες εμπορικές διαφημίσεις, η εταιρία διακρίθηκε για τις κοινωφελείς πρωτοβουλίες της (π.χ. το σήμα "Δεν ξεχνώ" για την Κύπρο, ή τη Βιβλιοθήκη ΔΔ"). Το 1983 αποσύρθηκε από την επιχειρηματική δραστηριότητα για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο. Από το 1979 δημοσιογραφεί: επώνυμες στήλες στα περιοδικά "Επίκαιρα", "4Τροχοί", "Τέταρτο", "Φωτογράφος", "Status", "Odyssey", "RAM", και στις εφημερίδες "Το Βήμα", "Καθημερινή", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", "Έθνος της Κυριακής", "Lifo". Ήταν ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που δημιούργησε τηλεοπτικές εκπομπές. Συντόνιζε παλαιότερα την εκπομπή "Μια ταινία - μια συζήτηση". Επανήλθε το 1987 με την εκπομπή "Διάλογοι", το 1991 με τις "Περιπέτειες Ιδεών" και το 1999 με τις "Μεγάλες Παρεξηγήσεις". Στο ραδιόφωνο ανήκε στην ιδρυτική ομάδα του "9.84 FM". Αργότερα είχε εκπομπές και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Στο ενεργητικό του έχει δύο δημοσιογραφικά βραβεία και δέκα παραιτήσεις. Από το 1950 φωτογραφίζει. Έχει δημοσιεύσει δύο φωτογραφικά άλμπουμ, έχει κάνει τρεις εκθέσεις φωτογραφίας και έχει κρατήσει φωτογραφικές στήλες σε περιοδικά. Από παλιά ενδιαφερόταν για την τεχνολογία (αυτήν που αποκαλεί "προεκτατική") με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτοκίνητα και υπολογιστές, με αποτέλεσμα, πολυετείς συνεργασίες με ειδικές στήλες σε περιοδικά αυτοκινήτου και πληροφορικής. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που απέκτησε δικό του τόπο στο Internet (www.ndimou.gr). Το 1997 το Δημοτικό Συμβούλιο της Ερμούπολης, πατρίδας της μητέρας του, τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη. Το 2000 τιμήθηκε με το μετάλλιο "Δημήτρης Μητρόπουλος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Αντιγόνη Λυμπεράκη (Συγγραφέας)

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε οικονομικά και ανάπτυξη στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Σάσεξ. Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών και City University of New York (Queen΄ s College). Έχει εκδώσει άρθρα και βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γύρω από θέματα βιομηχανικής αναδιάρθρωσης και πολιτικής, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απασχόλησης. Έχει συντονίσει τα Εθνικά Σχέδια για την Απασχόληση 2001, 2002 και 2003 και είναι μέλος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάσχος Μανδραβέλης

Πάσχος Μανδραβέλης (Συγγραφέας)

O Πάσχος Mανδραβέλης γεννήθηκε το 1963 στην Kοζάνη. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Nέας Yόρκης "New School for Social Research". Από 1982 εργάζεται σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Καθημερινή". Eίναι μέλος της "΄Eνωσης Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών" (EΣHEA), του Oικονομικού Eπιμελητήρίου Eλλάδος, της Eλληνικής Eταιρείας Oικονομολόγων, του Electronic Frontier Foundation (EFF), και της "American Association for the Advancement of Science".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Ανδρέας Ανδριανόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Συγκριτική Πολιτειολογία, Ανάπτυξη και Διεθνείς Σχέσεις στα Πανεπιστήμια Κεντ και Καίμπριτζ της Αγγλίας και του ΄Οσλο της Νορβηγίας. Είναι διπλωματούχος του ειδικού τμήματος Ηγεσίας και Διοίκησης της Σχολής Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χαρβαρντ ενώ είναι και κάτοχος δύο επιτίμων διδακτορικών διπλωμάτων. Εξελέγη επτά συνολικά φορές βουλευτής και μετείχε σαν Υπουργός και Υφυπουργός σε έξι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 1986 εξελέξη και Δήμαρχος του Πειραιά. Μεταξύ άλλων διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Πολιτισμού και Επιστημών και Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας και Εμπορίου. Στις 17 Νοεμβρίου του 1994 παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, αποχωρώντας παράλληλα και από την ενεργό πολιτική. Κείμενά του δημοσιεύονται σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά, αναλύσεις του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνούς κύρους έντυπα όπως η Wall Street Journal, οι Financial Times, το Transition, το Links κ.ά., ενώ έχει γράψει βιβλία που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε επισκέπτης-ειδικός εμπειρογνώμων (Visiting Scholar) του Κολλεγίου Σαιντ Έντμουντς του Πανεπιστημίου Καίμπριτζ (1995-6) και συνεργάτης της Μονάδας Εσωτερικής Ασίας και Μογγολίας της Σχολής Ανατολικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι Εταίρος (Public Policy Fellow) του Ερευνητικού Ιδρύματος Woodrow Wilson Center στην Ουάσινγκτον (1998-9) και ιδιαίτερα του Ινστιτούτου Κένναν για τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έχει διευθύνει σεμινάρια κι έχει δώσει πολλές διαλέζεις για ζητήματα της Ισλαμικής αναβίωσης και πετρελαιαγωγών στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Στάνφορντ, Μπέρκλεϋ, Ουισκόνσιν, Τζωρτζ Ουάσινγκτον, Βιρτζίνια και Κολούμπια, στο αμερικανικό Department of State καθώς και σε κέντρα μελετών της Ουάσινγκτον. Έχει ταξιδέψει επανειλημμένα σε χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Ασίας κι εργάζεται σαν σύμβουλος ανάλυσης πολιτικού ρίσκου για διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας στις περιοχές αυτές.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αστέρης Χουλιάρας (Συγγραφέας)

Ο Αστέρης Χουλιάρας είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα γεωγραφίας του Χαροκοπείου πανεπιστημίου. Διδάκτορας στην Πολιτική Επιστήμη του University of Hull (Μ. Βρετανία). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα βιβλία "Κράτη και εθνότητες στο Κέρας της Αφρικής" (1995), "Η κατάρρευση του κράτους στην Αφρική" (1996), "Η διεθνής αναπτυξιακή βοήθεια προς τον 21ο αιώνα" (1998) και "Η διπλωματία της κοινωνίας των πολιτών" (2003). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα επιστημονικά περιοδικά "The Journal of Modern African Studies", "African Affairs", "Defense Nationale", "Mediterranean Quarterly", "The Journal of Contemporary African Studies", "The World Today" κλπ. καθώς και σε συλλογικούς τόμους στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ελλάδα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πολιτική γεωγραφία, τις σχέσεις Βορρά-Νότου και τις διεθνείς σχέσεις των κρατών της Αφρικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Α. Λάβδας

Κώστας Α. Λάβδας (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Α. Λάβδας είναι Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού και Αναπληρωτής Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, δημόσια διοίκηση, πολιτική κοινωνιολογία και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο, στο LSE, στο Μάντσεστερ και στο ΜΙΤ. Έχει διατελέσει Senior Leturer στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας και έχει διδάξει πολιτική ανάλυση και ευρωπαϊκή πολιτική στο ΜΙΤ, στο Μάντσεστερ και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατυπώσει πλήθος εισηγήσεων σε διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις στο ΜΙΤ, στο Harvard, στο Humboldt και στην Catania. Τα ενδιαφέροντά του είναι στα πεδία της ευρωπαϊκής πολιτικής, της συγκριτικής ανάλυσης οργανωμένων συμφερόντων και της εφαρμοσμένης πολιτικής θεωρίας. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Καραγιάννης

Μάνος Καραγιάννης (Συγγραφέας)

Ο Μάνος Καραγιάννης σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο πανεπιστήμιο South Bank του Λονδίνου. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεθνή Ασφάλεια από το πανεπιστήμιο του Reading και διδακτορικό στην Πολιτική Επιστήμη από το πανεπιστήμιο του Hull στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διδάξει Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, τη Βουλγαρία και το Καζαχστάν, όπου και πραγματοποίησε εμπειρική έρευνα σχετικά με τις ριζοσπαστικές Ισλαμικές οργανώσεις στην Κεντρική Ασία. Επίσης, έχει διατελέσει μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Solomon Asch Center for the Study of Ethnopolitical Conflict του πανεπιστημίου Pennsylvania στις ΗΠΑ σε θέματα πολιτικού Ισλάμ και τρομοκρατίας. Από το Φλεβάρη του 2006, εργάζεται ως Λέκτορας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Β. Καζάκος

Πάνος Β. Καζάκος (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Καζάκος, 1941, είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και οικονομικά στη (Δυτική) Γερμανία. Είναι διδάκτωρ του Christan-Albrechts-Universitat Kiel. Την περίοδο 1996-2002 διηύθυνε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών. Έχει διατελέσει ανάμεσα σε άλλα εμπειρογνώμων α΄ του Υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών. Η μελέτη του "Θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (Ι. Σιδέρης, 1996), βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Άλλες δημοσιεύσεις (επιλογή): "Ανάμεσα σε κράτος και αγορά - Οικονομία και πολιτική στη μεταπολεμική Ελλάδα 1944-2000", "Πατάκης", 2001, "Stabilisierung ohne Reform-Konvergenz und Pfadabhangigkeit im Griechenland der 90er Jahre", ZEI, Bonn 2000, "Η νέα Agenda της αριστεράς και άλλα δοκίμια πολιτικής κριτικής", "Παπαζήσης", Αθήνα 1998, "Greece and EC Membership Evaluated", (co-editor) "Printer", London 1994.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάκης Μίχας

Τάκης Μίχας (Συγγραφέας)

Ο Τάκης Μίχας έκανε πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Εθνολογία και Φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Άρχους (Δανία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1983. Έχει δουλέψει σε Δανικές και Ελληνικές εφημερίδες. Σήμερα εργάζεται στην Ελευθεροτυπία ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στην Wall Street Journal Europe και στην Δανική Weekend-Avisen. Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα για τη σύγχρονη αναλυτική φιλοσοφία σε διεθνή επιστημονικά έντυπα. Τον Απρίλιο του 2002 έλαβε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση για τις έρευνές του για τους λογαριασμούς Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα. Γνωρίζει Αγγλικά, Δανικά, Νορβηγικά και Γερμανικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Αναστασόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Γεώργιος Αναστασόπουλος είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Προσώπων IPC/IATCA και Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Συμβούλων Check Point. Κατέχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Πατρών, Master of Business Administration (MBA) με ειδίκευση σε θέματα ποιότητας από το Chadwick University, Η.Π.Α., Master of Science (MS) στον τομέα της Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής καθώς και Διδακτορικό (PhD) Μηχανολόγου Μηχανικού από το Northwestern University, Η.Π.Α. Είναι μέλος των Τεχνικών Επιτροπών TC 176 και ISO/CASCO του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO), της Τεχνικής Επιτροπής ISO 17024 του IAF και της Μόνιμης Επιτροπής Τυποποίησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ). Διετέλεσε, επίσης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Έτους Ποιότητας, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Δρ. Αναστασόπουλος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς ελέγχου ποιότητας προϊόντων, σχεδιασμού, εφαρμογής και επιθεώρησης Συστημάτων Διαχείρισης, QS 9000, ISM Code και Διαχείρισης Κρίσεων. Είναι εγγεγραμμένος Επικεφαλής Αξιολόγησης (Lead Assessor) στα μητρώα του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποιημένων Επιθεωρητών (IRCA) και του Ε.ΣΥ.Δ. (Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης). Επιπλέον, είναι εγγεγραμμένος επικεφαλής σύμβουλος (Senior Consultant) στα μητρώα του Ελληνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Επαγγελματιών PrCert Hellas. Ο Δρ. Αναστασόπουλος έχει παρουσιάσει σειρές διαλέξεων-σεμιναρίων σχετικά με το σχεδιασμό, την ανάλυση, την μηχανική συμπεριφορά και τον ποιοτικό έλεγχο προηγμένων υλικών, την οργάνωση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεων και τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει επίσης, συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Ε.Ε. - Η.Π.Α.)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Καραβόλιας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάκης Μίχας

Τάκης Μίχας (Επιμέλεια)

Ο Τάκης Μίχας έκανε πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Εθνολογία και Φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Άρχους (Δανία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1983. Έχει δουλέψει σε Δανικές και Ελληνικές εφημερίδες. Σήμερα εργάζεται στην Ελευθεροτυπία ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στην Wall Street Journal Europe και στην Δανική Weekend-Avisen. Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα για τη σύγχρονη αναλυτική φιλοσοφία σε διεθνή επιστημονικά έντυπα. Τον Απρίλιο του 2002 έλαβε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση για τις έρευνές του για τους λογαριασμούς Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα. Γνωρίζει Αγγλικά, Δανικά, Νορβηγικά και Γερμανικά.

Δημήτρης Κατσούδας (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση