Μικροοικονομική
zoom in
89.58€ -30% 62.71€

Κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου επιβεβαιώνει γιατί ο Paul Krugman, κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας, είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς συγγραφείς οικονομικών βιβλίων. Το βιβλίο αυτό, που γράφτηκε σε συνεργασία με την Robin Wells, κυκλοφορεί ήδη στην δεύτερη έκδοση. Η νέα έκδοση ενημερωμένη και ταυτόχρονα ενημερωτική, βασίζεται στο στέρεο έδαφος των βασικών αρχών της οικονομικής, ενώ παράλληλα εστιάζεται στις πραγματικότητες του σημερινού κόσμου και στις ανάγκες των σπουδαστών.
Έχει τη σφραγίδα της μεθοδολογικής προσέγγισης των Krugman και Wells, που βασίζεται στην ανάλυση πραγματικών καταστάσεων, ενσωματώνοντας στις νέες θεωρητικές προσεγγίσεις μια νέα θεματολογία και περιεχόμενα. Μελετά τις κλασσικές και νεότερες οικονομικές θεωρίες, παρουσιάζοντάς τες με εύκολο και κατανοητό τρόπο. Μέσα από τη χρήση παραδειγμάτων, ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει πώς εμφανίζονται τα οικονομικά νούμερα και πώς συνδέονται με τα μοντέλα. Best Seller τόσο στην αγγλική έκδοση όσο και σε πολλές γλώσσες που μεταφράστηκε, δίκαια χαρακτηρίστηκε ως `ένα εξαιρετικό κείμενο, όμορφα γραμμένο, όπου τα παραδείγματα εξηγούν με σαφήνεια σημαντικές οικονομικές αρχές`.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Αναστάσιος Μεταξάς (Μεταφραστής)


Χρήστος Νίκας (Επιμέλεια)


Paul R. Krugman

Paul R. Krugman (Συγγραφέας)

Ο Πωλ Κρούγκμαν είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στο Κέιμπριτζ των ΗΠΑ. Η βράβευσή του με το μετάλλιο του John Bates Clark τον κατέστησε , το 1991, τον νεότερο επιστήμονα, τότε τριάντα επτά ετών, που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των υποψηφίων νομπελιστών για τις οικονομικές επιστήμες. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, αρθρογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες (όπως "Fortune", "New York Times","Washington Post" και στο περιοδικό του internet "Slate"). Στα ελληνικά δημοσιεύονται άρθρα του τακτικά στην εφημερίδα "Το Βήμα". O Κρούγκμαν θεωρείται ένας από τους βαθύτερους γνώστες της παγκόμιας οικονομίας και των μηχανισμών της. Αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο ταλέντο στην παρουσίαση και ανάλυση του διεθνούς γίγνεσθαι και των οικονομικών δομών με τον πιο εύληπτο και προκλητικό τρόπο, που γεννά άμεση ευχαρίστηση στον αναγνώστη. Και όλα αυτά χωρίς να γίνεται η σκέψη του απλοϊκή. Ο ίδιος εντάσσεται στο ρεύμα του κριτικού ριζοσπαστικού κεϊνσιανισμού. Ο Πωλ Σάμουέλσον τον χαρακτήρισε ως τον σημαντικότερο οικονομολόγο του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα. Στο ΜΙΤ αναδείχθηκε και ως ο πλέον αγαπητός οικονομολόγος καθηγητής στους νέους και στους διανοούμενους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robin Wells (Συγγραφέας)

Η Robin Wells είναι ερευνήτρια οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton, όπου διδάσκει σε τακτική βάση προπτυχιακά μαθήματα. Πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Chicago και έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της California στο Berkeley. Στη συνέχεια έκανε μεταδιδακτορική εργασία στο ΜΙΤ. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Michigan, του Southampton (Μεγάλη Βρετανία), του Stanford και MIT. Η διδασκαλία της και η έρευνά της επικεντρώνεται στη θεωρία της οργάνωσης και των κινήτρων. Γράφει σε τακτική βάση σε ακαδημαϊκά έντυπα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
878
Διαστάσεις:
28x20
Βάρος:
2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση