Ο Κοντορεβιθούλης
zoom in

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ξυλοκόπος που είχε επτά γιους. Ο πιο μικρός και ο πιο έξυπνος ήταν μικρούλης σαν ρεβίθι, και τον έλεγαν Κοντορεβιθούλη. Ο ξυλοκόπος ήταν πολύ φτωχός, και επειδή δεν είχε φαγητό για να ταΐσει τους γιους του, τους είπε: - Θα σας αφήσω μόνους σας στο δάσος, και είμαι σίγουρος πως θα βρείτε την τύχη σας. Γνωστές κι αγαπημένες ιστορίες, κλασικά έργα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ιστορίες που τις ξέρουμε όλοι απέξω κι ανακατωτά, αλλά τρελαινόμαστε να τις διαβάζουμε στα παιδιά.

Αριάδνη Μοσχονά (Μεταφραστής)


Nicoletta Costa

Nicoletta Costa (Εικονογράφος)

Η Nicoletta Costa είναι από τις γνωστότερες Ιταλίδες εικονογράφους. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 150 βιβλία για παιδιά, που έχουν μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες. Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Ξεχωρίζει για το προσωπικό στυλ σχεδίασης, που είναι απλό, στρογγυλεμένο και χιουμοριστικό, όπως αυτό των παιδιών. Συχνά γράφει η ίδια τις ιστορίες που εικονογραφεί, προσδίδοντας στις εικόνες μια εύθυμη νότα.

Roberto Piumini

Roberto Piumini (Διασκευαστής)

Ο Ρομπέρτο Πιουμίνι γεννήθηκε και ζει στην Ιταλία. Γράφει παραμύθια, ιστορίες, διηγήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα, τραγούδια και σενάρια. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες.

Charles Perrault

Charles Perrault (Συγγραφέας)

O Σαρλ Περό γεννήθηκε στο Παρίσι το 1628 και πέθανε το 1703. Από τα παιδικά του χρόνια έδειξε ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία. Προστατευόμενος του Κολμπέρ, ισχυρού υπουργού του Λουδοβίκου XIV, έγινε μέλος της διάσημης Γαλλικής Ακαδημίας. Συγγραφέας αναρίθμητων έργων, οφείλει τη φήμη του στο Ιστορίες και διηγήματα από τα Περασμένα, που δημοσιεύτηκε με το όνομα του γιου του. Είναι μια συλλογή διηγημάτων με ομοιοκαταληξία, καθώς και πεζά κείμενα που δημιουργήθηκαν με την ελπίδα να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά αλλά και να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό κοινό. Τα πιο γνωστά παραμύθια, ίσως και τα πιο όμορφα, όπως η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη, έχουν μελοποιηθεί από συνθέτες όπως ο Ροσίνι και ο Όφενμπαχ.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
28
Διαστάσεις:
18χ14
Βάρος:
0.053 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση