Η ηρεμία του ισχυρότερου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ηρεμία του ισχυρότερου

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Veit Heinichen

19.08€ -26% 14.12€

Τη νύχτα που ο επιθεωρητής Προτέο Λαουρέντι επιστρέφει στην Τεργέστη μετά από μια σύσκεψη ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δολοφονείται στο ίδιο τρένο ο ταριχευτής Μάρτσιο Μανφρέντι. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έβγαζε χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο προστατευόμενων ζώων. Η καινούργια συνεργάτιδα του Λαουρέντι, η Πίνα, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην έρευνα, γιατί έχει δεχτεί επίθεση από ένα πιτ μπουλ. Κατά σύμπτωση την περιθάλπουν στη βίλα ενός αμφιλεγόμενου μεγαλοκαρχαρία της οικονομίας, του Γκόραν Νιούμαν, στην άλλη πλευρά των ιταλο-σλοβενικών συνόρων, ο οποίος βγάζει δισεκατομμύρια στις διεθνείς χρηματαγορές με αγοραπωλησίες γης και γενετικά τροποποιημένων δημητριακών. Δεν έχει ιδέα ότι βρίσκεται σ` ένα κέντρο διεθνούς οικονομικού εγκλήματος. Κι όταν μάλιστα στην υπόθεση θα μπλεχτούν και κάποιες ακροδεξιές οργανώσεις, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα, πολύ δύσκολα για τον επιθεωρητή Λαουρέντι.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αρετή Κοντογιώργη

Αρετή Κοντογιώργη (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Σπούδασε Βυζαντινολογία, Νεοελληνική Φιλολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, όπου και εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Αμβούργο, ενώ από το 1999 έως το 2001 συμμετείχε ως επιστημονική βοηθός στο γλωσσολογικό ερευνητικό πρόγραμμα "Επίπεδα ύφους και διγλωσσία στον ελληνικό πολιτισμικό χώρο των νεωτέρων χρόνων" που διεξάγεται στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης της Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Το 2001 εργάστηκε στο Ελληνικό Γραφείο Φραγκφούρτης της Οργανωτικής Επιτροπής "Φραγκφούρτη 2001", στο πλαίσιο της παρουσίας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης. Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Veit Heinichen

Veit Heinichen (Συγγραφέας)

Ο Φάιτ Xάινιχεν γεννήθηκε το 1957. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βιβλιοπώλης και στη συνέχεια πέρασε στον χώρο της βιβλιοπαραγωγής. Το 1994 ήταν ένας από τους συνιδρυτές του εκδοτικού οίκου "Berlin Verlag", τον οποίο και διηύθυνε μέχρι το 1999. Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γερμανία, να έρθει στην Τεργέστη και να ζήσει γράφοντας αστυνομικά μυθιστορήματα. Σήμερα εξακολουθεί να ζει στην Τεργέστη και να γράφει νέες ιστορίες με ήρωα τον επιθεωρητή Λαουρέντι. Το "Δώσε στον καθένα το θάνατό του" είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και εκδόθηκε το 1979.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
301
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.463 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση