Οικονομική κρίση: αίτια και προοπτικές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οικονομική κρίση: αίτια και προοπτικές

Daniel Cohen

Philippe Askenazy

18.17€ -27% 13.26€
Ποια είναι τα αίτια της οικονομικής κρίσης η οποία συνεχίζεται και σήμερα; Παρά τα χιλιάδες άρθρα που έχουν γραφτεί, δεν έχουν ακόμα πλήρως αποσαφηνιστεί οι μηχανισμοί που την παρήγαγαν. Η κρίση οφείλεται άραγε στις λανθασμένες εκτιμήσεις των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων; Οφείλεται ίσως στην οπορτουνιστική τακτική όσων ανέλαβαν κινδύνους επειδή πίστευαν ότι θα καλύπτονταν από το κράτος και το χρήμα των φορολογουμένων; Ή μήπως πρόκειται για τη δημιουργία μιας καταχθόνιας μηχανής που ξέφυγε από τον έλεγχο των κατασκευαστών της; Οι συγγραφείς, επιφανείς οικονομολόγοι, προσπαθούν να δώσουν νηφάλιες και έγκυρες απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Μπάμπης Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του "Σκάι" και αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Η Καθημερινή".

Daniel Cohen

Daniel Cohen (Συγγραφέας)

Ο Ντανιέλ Κοέν είναι καθηγητής οικονομικών επιστημών στην Ecole Normale Superieure του Πανεπιστημίου Παρίσι Ι Πάνθεον Σορβόννη. Συνεργάτης της εφημερίδας Le Monde, βραβεύτηκε το 1997 για το έργο του "Πλούτος του κόσμου, φτώχια των εθνών" και ονομάστηκε "Οικονομολόγος του έτους 2000" για το βιβλίο του "Οι μοντέρνοι μας καιροί". Είναι μέλος του Γαλλικού Συμβουλίου οικονομικής ανάλυσης παρά τον Πρωθυπουργό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Philippe Askenazy

Philippe Askenazy (Συγγραφέας)

Ο Philippe Askenazy γεννήθηκε το 1971. Απόφοιτος της Ecole Normale Superieure, Agrege των μαθηματικών, διδάκτωρ των οικονομικών, είναι διευθυντής ερευνών στο CNRS, καθηγητής - εταίρος στην Ecole d΄Economie de Paris ως τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Le Monde. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: - "Des 35 heures a la nouvelle economie" - "La croissance moderne: Organisations innovantes du travail" (βραβείο της Ακαδημίας ηθικών και πολιτικών επιστημών) - "Les desordres du travail. Enquete sur le nouveau productivisme"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
300
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.45 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση