Δημιουργία και διακοπή των συναισθηματικών δεσμών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δημιουργία και διακοπή των συναισθηματικών δεσμών

John Bowlby

15.90€ -26% 11.77€

Τι είναι αυτό που συμβάλλει στην ανθρώπινη ευτυχία ή δυστυχία; Πόσο σημαντική είναι η δημιουργία και η διακοπή των συναισθηματικών σχέσεων ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του; Με ζητούμενο την εξέλιξη του παιδιού σε ένα ισορροπημένο κι ευτυχισμένο άτομο, το βιβλίο κινείται στους άξονες αφενός της δημιουργίας υγιών και πλούσια συναισθηματικά δεσμών με τα άτομα που είναι σημαντικά στα πρώτα χρόνια της ζωής του, καθώς και τους παράγοντες που συντείνουν σ` έναν τέτοιο σκοπό, και αφετέρου της διακοπής, προσωρινής ή μόνιμης, αυτών των δεσμών που οδηγούν στην ψυχοπαθολογία. Σημαντική θέση στις έρευνες στις οποίες στηρίζεται το βιβλίο κατέχει το θέμα του πένθους και ο τρόπος με τον οποίο βιώνεται από το παιδί ή τον ενήλικα η καθολική στέρηση ενός αγαπημένου προσώπου. Η αποδοχή του πόνου, η εκδήλωση των έντονων συναισθημάτων του θρήνου ή, αντίθετα, η απώθηση του γεγονότος συντελούν είτε στο υγιές ξεπέρασμα του πένθους είτε στην καθήλωση του ατόμου σε καταστάσεις θυμού, μνησικακίας και αυτομομφής. Τα θέματα αυτά, τα οποία στηρίζονται σ` εμπεριστατωμένες έρευνες της Κλινικής Τάβιστοκ, απασχολούν σήμερα γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με την ψυχική υγεία. Ο Τζων Μπόλμπυ δίνει διαυγείς, συστηματικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ζωτικά αυτά ερωτήματα. Το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγχειρίδιο και οδηγός από τους γονείς και όσους επαγγελματίες ασχολούνται με παιδιά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Τσιάντης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιάννης Τσιάντης είναι αναπληρωτής καθηγητής παιδοψυχιατρικής, διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου και πρόεδρος του τμήματος ψυχοθεραπείας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι η πρόληψη και προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των βρεφών και νηπίων μέσω των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας.

Δημήτρης Αναστασόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι παιδοψυχίατρος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του τομέα παιδιών και εφήβων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Πηνελόπη Στρατή (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
239
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.367 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση