Τα αγρίμια
zoom in
12.76€ -27% 9.31€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606863608

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Τόπος

Ο επτάχρονος Μαξ τρελαίνεται να κάνει φασαρία, να λερώνεται, να οδηγεί το ποδήλατό του, να ουρλιάζει σαν λύκος. Οι γονείς του χωρισμένοι. Ο ανώριμος και ρομαντικός πατέρας του ζει στο κέντρο της πόλης. Η μητέρα του έχει σχέση με κάποιον νεαρότερό της, που κλέβει κέρματα από το μπολ που έχουν στο χολ. Η αδερφή του, στην αρχή της εφηβείας, δεν ασχολείται πλέον μαζί του. Εγκλωβισμένος σε έναν κόσμο που δεν τον καταλαβαίνει, ο Μαξ το σκάει από το σπίτι, μπαίνει σε ένα πλοίο και διασχίζει τον ωκεανό, ώσπου φτάνει σε ένα παράξενο νησί, όπου βασιλεύουν κάτι πελώρια χνουδωτά τέρατα. Το ατίθασο αλλά χαρισματικό παιδί προσπαθεί να γίνει ο βασιλιάς αυτών των αλλόκοτων πλασμάτων, όμως έρχεται αντιμέτωπος με τα άγρια, ανεξέλεγκτα ξεσπάσματά τους και με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις τους... Περιπέτεια για όλες τις ηλικίες, γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα, που εξερευνά τον χαοτικό συναισθηματικό κόσμο των παιδιών αλλά και τον χαοτικό κόσμο που τα περιβάλλει. Το μυθιστόρημα είναι βασισμένο στο διάσημο εικονογραφημένο βιβλίο "Where the Wild Things Are" (1963) του Maurice Sendak και στο ομότιτλο σενάριο που έγραψε ο Έγκερς με τον Spike Jonze, σκηνοθέτη τού "Being John Malkovich". Η ταινία προβλήθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο "Στη χώρα των μαγικών πλασμάτων".
Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


Dave Eggers

Dave Eggers (Συγγραφέας)

Ο Ντέιβ Έγκερς μεγάλωσε στα προάστια του Σικάγο και αποφοίτησε από το University of Illinois at Urbana Champaign. Είναι ιδρυτής του ανεξάρτητου εκδοτικού οίκου McSweeney΄s στο Σαν Φρανσίσκο, που εκδίδει το λογοτεχνικό περιοδικό McSweeney΄s Quarterly Concern, το μηνιαίο περιοδικό The Believer, καθώς και βιβλία, μεταξύ των οποίων και τη σειρά Voice of Witness, που έχει μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αξιοποιεί την προφορική ιστορία για να ρίξει φως στην κρίση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Έργα του έχουν προταθεί για το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας ΗΠΑ, το Βραβείο Πούλιτζερ και το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Κριτικών. Έχει βραβευτεί στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στη Γερμανία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίνα Τουλγαρίδη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
278
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.425 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση