Γάμος ... με το ζόρι!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γάμος ... με το ζόρι!

Μυθιστόρημα

Elizabeth Gilbert

Στο τέλος του Best Seller "Eat, pray, love", η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ ερωτεύτηκε το Bραζιλιάνο Φελίπε. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην Αμερική, έδωσε αιώνιους όρκους αμοιβαίας πίστης, αλλά ταυτόχρονα ορκίστηκε να μην παντρευτεί επίσημα σε καμία περίπτωση. H μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια γι’ αυτούς... Όταν απαγορεύτηκε η είσοδος του Φελίπε στην Αμερική, το ζευγάρι έπρεπε να διαλέξει: είτε θα παντρεύονταν είτε ο Φελίπε δεν θα μπορούσε να ξαναπατήσει στην Αμερική...

Το βιβλίο, γραμμένο με το χαρακτηριστικό χιούμορ, την ευφυΐα και την ευαισθησία της Γκίλμπερτ, προσπαθεί να ρίξει άπλετο φως στην "παντρειά", εξετάζοντας με ειλικρίνεια τον τρελό έρωτα, το διαζύγιο και το θέμα της πίστης σε μία σχέση. Τελικά, η αυτοβιογραφική ιστορία της Γκίλμπερτ είναι μια γιορτή του έρωτα, με όλη την πολυπλοκότητα και τα επακόλουθά του στην καθημερινή ζωή.

Φανή Πανταζή

Φανή Πανταζή (Μεταφραστής)

Η Φανή Πανταζή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. Κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert (Συγγραφέας)

Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ γεννήθηκε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ το 1969. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και όταν αποφοίτησε ταξίδεψε σε ολόκληρη την Αμερική. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τα ταξίδια της αποτέλεσαν την έμπνευση για το πρώτο της βιβλίο. Η συλλογή διηγημάτων "Pilgrims" εκδόθηκε το 1993 και ήταν υποψήφια για το βραβείο PEN/Hemingway. Η συγγραφέας εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα, Spin, GQ, New York Times Magazine. Για την αρθρογραφία της ήταν τρεις φορές υποψήφια για το βραβείο The National Magazine Award, ενώ τo άρθρο της στο GQ για τις εμπειρίες της ως εργαζόμενης σε μπαρ στο Lower East Side της Νέας Υόρκης αποτέλεσε τη βάση για το φιλμ "Coyote Ugly" (ελληνικός τίτλος: To μπαρ των ονείρων). Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Stern Men", εκδόθηκε το 2000. Η συγγραφέας, όμως, έγινε ευρέως γνωστή με το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα "Eat, Pray, Love" το 2006. Το βιβλίο ξεπέρασε τα 12.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφράστηκε σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Το 2010 γυρίστηκε σε ταινία με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, γνωρίζοντας εξίσου τεράστια αποδοχή. Το περιοδικό Times συμπεριέλαβε τη συγγραφέα στη λίστα με τους εκατό πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. Η επιτυχία συνεχίστηκε και με το επόμενο μυθιστόρημα της συγγραφέως, "The Signature of all Things", το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2013 από τους συντάκτες των New York Times. Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
348
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.532 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση