Όψεις και θέματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όψεις και θέματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας

31 εισαγωγικά δοκίμια

Συλλογικό έργο

Christopher Pelling

Suzanne Said

63.60€ -10% 57.24€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602065754

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Παπαδήμας

Ο ανά χείρας τόμος προσφέρει στους αναγνώστες του θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με την αρχαία ελληνική τραγωδία και τους εισάγει στις διάφορες μεθόδους προσέγγισής της, καθώς και στον επίκαιρο κριτικό διάλογο γύρω από τα προβλήματά της. Ο τόμος συγκροτείται από τριάντα ένα δοκίμια γραμμένα από διεθνώς καταξιωμένους φιλολόγους και κατανεμημένα σε τέσσερις ενότητες: η ενότητα "Συμφραζόμενα", με την οποία ανοίγει ο τόμος, μελετά το ιστορικό, θρησκευτικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Ακολουθεί η ενότητα "Χαρακτηριστικά Στοιχεία", η οποία εξετάζει τα δομικά συστατικά του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους. Η ενότητα που τιτλοφορείται "Προσεγγίσεις" αποτελείται από δοκίμια που καταγράφουν δειγματοληπτικά χαρακτηριστικές τάσεις της έρευνας. Η τελευταία ενότητα ασχολείται με την πρόσληψη και ακολουθεί τα ίχνη της ερμηνευτικής παράδοσης από την αρχαιότητα έως της μέρες μας. Τα αρχαία ελληνικά χωρία παρατίθενται σε μετάφραση, και οι τεχνικοί όροι εξηγούνται με τη σειρά της εμφάνισής τους, καθιστώντας τον τόμο προσιτό σε όσους δεν διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ή του λογοτεχνικού είδους της τραγωδίας.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christopher Pelling (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Paula Debnar (Συγγραφέας)

Η Paula Debnar, αναπληρώτρια καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας στο Mount Holyoke College, έχει συντάξει τη μονογραφία "Speaking the Same Language: Speech and Audience in Thucydides ΄Spartan Debates" (2001) και αρκετά άρθρα για τη ρητορική δεινότητα των αγορητών στον Θουκυδίδη. Αυτή την περίοδο μελετά τη μορφή της Κασσάνδρας στον "Αγαμέμνονα" και ετοιμάζει μια μελέτη για τον Σπαρτιάτη στρατηγό Βρασίδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Scott Scullion (Συγγραφέας)

Ο Scott Scullion είναι Fellow του Worcester College και λέκτορας κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Γεννημένος στο Τορόντο, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Τορόντο κα διδάκτορας του Χάρβαρντ, έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο και αρκετά άρθρα για την αρχαία ελληνική λογοτεχνία και θρησκεία. Ετοιμάζει μια εισαγωγική μονογραφία για τον Ευριπίδη και, μαζί με τους Robert Parker και Simon Price, μια συλλογή κειμένων για την αρχαία ελληνική θρησκεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Brend Seidensticker (Συγγραφέας)

Ο Brend Seidensticker είναι ομότιμος καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στη Freie Universitat του Βερολίνου. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί, ο ίδιος ή σε συνεργασία με άλλους, βιβλία για την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή τραγωδία (Palintonos Armonia, Das Satyrspiel, Die Gesprachsverdichtung in den Tragodien Senecas) και για την πρόσληψη της αρχαιότητας στη σύγχρονη λογοτεχνία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Neil Croally (Συγγραφέας)

Ο Neil Croally συνεργάστηκε στην παράσταση "The Thebans" του Βασιλικού Σεξπιρικού Θεάτρου κατά την περίοδο 1990-91. Η διδακτορική του διατριβή δημοσιεύτηκε με τον τίτλο "Euripidean Polemic" από το Cambridge University Press το 1994. Από το 1990 διδάσκει κλασική φιλολογία στο Dulwich College του Λονδίνου. Η διδασκαλία δεν του έχει αφήσει χρόνο για την ενασχόλησή του με θεωρητικές προσεγγίσεις, αντιθέτως, έχει αξιοποιήσει τα μέσα της Σχολής για να σκηνοθετήσει αρκετά δράματα με πρωτοποριακό τρόπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jocelyn Penny Small (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael J. Anderson (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Deborah H. Roberts (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Luigi Battezzato (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael R. Halleran (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρίστος Περίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Justina Gregory (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
776
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
1.743 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση