Η δασκάλα με τα μαύρα και άλλες ιστορίες τρόμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δασκάλα με τα μαύρα και άλλες ιστορίες τρόμου

Συλλογικό έργο

Ruth Rendell

Edith Wharton

Χαμένες αγάπες, παλιές έχθρες και ανεπιθύμητες αναμνήσεις μπλέκονται στην σφαίρα του ανεξήγητου, καθώς ανήσυχες ψυχές επιστρέφουν στον κόσμο των ζωντανών για να ανταποδώσουν την καλοσύνη που δέχτηκαν, να λύσουν τις διαφορές τους και να στοιχειώσουν τη φαντασία. Όλες οι συγγραφείς επιδεικνύουν την ήρεμη δύναμή τους προκειμένου να παρασύρουν τον αναγνώστη στην καρδιά των ιστορίων τους, σε μια εξερεύνηση του υπερφυσικού.

 

Γράφουν: Ίντιθ Γουόρτον, Μέι Σίνκλερ, Ρίτσμαλ Κρόμπτον, Μάρτζερι Λόρενς, Μάργκαρετ Έργουιν, Φ. Μ. Μέιορ , Ανν Μπριτζ, Στέλλα Γκίμπονς, Ελίζαμπεθ Μπόουεν, Ρόζμαρι Τιμπερλέι, Σίλια Φρέμλιν, Αντόνια Φρέιζερ, Ρουθ Ρέντελ, Α. Σ. Μπάιατ, Ό. Λ. Μπάρκερ , Πενέλοπι Λάιβλι, Ρόζμαρι Παρντόου, Λίζα Σεντ Ομπέν ντε Τεράν, Άντζελα Κάρτερ, Ελίζαμπεθ Φάνσετ, Τζόαν Άικεν, Ντόροθι Κ. Χέινς

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ruth Rendell

Ruth Rendell (Συγγραφέας)

Η Ρουθ Ρέντελ γεννήθηκε το 1930 στην Αγγλία. Μετά το σχολείο εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες. Θεωρείται ως η κορυφαία εν ζωή βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Κάθε νέο της βιβλίο εξαντλείται με το που θα κυκλοφορήσει. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο της (βραβείο Edgar Allan Poe, Gold Dagger, Sunday Times Literary Award). Το 1997 της απονεμήθηκε ο τίτλος της βαρόνης. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Edith Wharton

Edith Wharton (Συγγραφέας)

H Ίντιθ Γουόρτον γεννήθηκε το 1862 από πλούσια οικογένεια της Νέας Υόρκης. Το 1885 παντρεύτηκε τον ΄Εντουαρντ Pόμπινς Γουόρτον, τραπεζίτη από τη Βοστόνη. Εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1907, αλλά δεν πήγε καλά ο γάμος τους και χώρισαν το 1913, τόσο λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων του ΄Εντουαρντ όσο και λόγω της προσπάθειας της Ίντιθ να συνδυάσει τα καθήκοντα της συζύγου με τις φιλοδοξίες της συγγραφέως. Μετά το διαζύγιό της, η Ίντιθ συνέχισε να ζει στη Γαλλία, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό της. Στο λογοτεχνικό σαλόνι της σύχναζαν συγγραφείς όπως ο συμπατριώτης της Χένρι Τζέιμς, με τον οποίο ήταν στενοί φίλοι, ο Γουόλτερ Μπέρι και πολλοί άλλοι. Μεταξύ των έργων της συμπεριλαμβάνονται "Τα χρόνια της αθωότητας" , "Το σπίτι της ευθυμίας", "Μαντάμ ντε Τρέιμ", "Χαμένες ψυχές και άλλα διηγήματα", "Οι αντίζηλες" κ.ά. Δούλευε το τελευταίο της μυθιστόρημα "Οι κουρσάροι", όταν πέθανε στις 11 Αυγούστου 1937.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Elizabeth Bowen

Elizabeth Bowen (Συγγραφέας)

Η Ελίζαμπεθ Μπόουεν γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1899. Γόνος Ιρλανδών γαιοκτημόνων, ενός αυστηρού δικηγόρου και μιας αιθέριας μητέρας, η Ελίζαμπεθ ταξίδεψε πολύ, έζησε την αποπνικτική ατμόσφαιρα των οικοτροφείων, πέρασε από την Οξφόρδη, όπου συνάντησε τον Γέητς, συνδέθηκε με τον κύκλο του Μπλούμσμπερι, παντρεύτηκε τον Άλαν Κάμερον, ανέπτυξε μια σταθερή φιλία με τον Τ. Σ. Έλιοτ, την Βιρτζίνια Γουλφ, την Ε. Γουέλτυ, προσέφερε τις υπηρεσίες της στην πολιτική άμυνα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Λονδίνο, ανακάλυψε στα πενήντα της την Αμερική, δίδαξε στο Πρίνστον και το Βασάρ... Και κυρίως έγραψε, έγραψε πολύ, δουλεύοντας εξαντλητικά τη λεπτομέρεια, αναπαράγοντας εναργέστατα το πνεύμα της εποχής, αντιμετωπίζοντας το μυθιστόρημα ως "μια μη ποιητική αποτύπωση μιας ποιητικής αλήθειας". Από τα "The hotel" ("Το ξενοδοχείο", 1927), "The last September" ("Ο τελευταίος Σεπτέμβρης", 1929), "The house in Paris" ("Το σπίτι στο Παρίσι", 1935), "A world of love" ("Κόσμος αγάπης", 1955), "A time in Rome" (Μια εποχή στη Ρώμη", 1959), "The little girls" ("Τα μικρά κορίτσια", 1963), "Eva Trout" ("Εύα Τράουτ", 1969), ως τα περισσότερα γνωστά της "The death of the heart" ("Ο θάνατος της καρδιάς", 1938) και "The heat of the day" ("Η κάψα της μέρας", 1949), η Μπόουεν, βαδίζοντας στα ίχνη του Χένρυ Τζέημς και του Ε. Μ. Φόστερ, θα αναδείξει την προσήλωσή της "στη χαρά των ανθρώπινων σχέσεων και στην απόλαυση των ωραίων αντικειμένων", δημιουργώντας ένα σύμπαν όπου συνυπάρχουν αισθησιασμός, ευαισθησία και ορθολογισμός και όπου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το ιερότερο και πολυτιμότερο στοιχείο της ζωής. Το 1948 τιμήθηκε με το CBE, το 1949 έλαβε τον τιμητικό τίτλο της διδάκτορος λογοτεχνίας από το Trinity College του Δουβλίνου, το 1965 τον ίδιο τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Bryn Maur College των ΗΠΑ. Το 1956 αναγορεύτηκε Companion of Literature από τη Βασιλική Λογοτεχνική Εταιρία. Πέθανε στο Λονδίνο το 1973.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Antonia S. Byatt

Antonia S. Byatt (Συγγραφέας)

Η Α(ντόνια) Σ(ούζαν) Μπάιατ είναι μια πολυγραφότατη βρετανίδα συγγραφέας, βιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας στις 24.8.1936. Το πιο γνωστό της μυθιστόρημα, "Possession" ("Κατοχή") κέρδισε το βραβείο Booker και το Irish Times/Aer Lingus International Fiction Prize, το 1990, και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002 από τον σκηνοθέτη Neil LaBute. Άλλα μυθιστορήματά της είναι: "The Shadow of the Sun" ("Η σκιά του ήλιου"), "The Game" ("Το παιχνίδι"), "The Virgin in the Garden" ("Η παρθένα στον κήπο"), "Still Life" ("Νεκρή φύση") και το "Sugar and Other Stories" ("Ζάχαρη και άλλες ιστορίες"). Σπούδασε στο Γιορκ και στο Κολέγιο Νιούμαν του Κέιμπριτζ και δίδαξε στη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Κεντ καθώς και στο University College του Λονδίνου, πριν αρχίσει ν΄ ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Στα έργα κριτικής που έχει γράψει συμπεριλαμβάνονται το "Degrees of Freedom" ("Βαθμοί ελευθερίας"), μια μελέτη των μυθιστορημάτων της Άιρις Μέρντοχ, το "Unruly Times: Wordworth and Coleridge in Their Time" ("Ανυπότακτη εποχή: ο Γουέρντζγουoρθ και ο Κόουλριτζ στην εποχή τους") και το "Passions of the Mind" ("Πάθη του νου") που δημοσιεύτηκε το 1991. Είναι τακτική συνεργάτις του "Times Literary Supplement", της "Independent" και των "The Sunday Times". Επίσης συνεργάζεται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την τέχνη. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα έργα της "Ιστορίες του Ματίς", "Άγγελοι και έντομα", "Ο Πύργος της Βαβέλ" και "Αιχμάλωτα πάθη" ("Possession") -όλα από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Antonia Fraser

Antonia Fraser (Συγγραφέας)

Η λαίδη Αντόνια Φρέιζερ (γενν. 1932), κόρη του λόρδου Λόνγκφορντ και σύζυγος του θεατρικού συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ, είναι εξίσου επιτυχημένη ως βιογράφος και ως διηγηματογράφος. Η πρώτη ιστορική βιογραφία της με τίτλο "Mary Queen of Scots" (1966) γνώρισε αμέσως επιτυχία και κέρδισε το Βραβείο James Tate Black. Έχει επίσης γράψει ιστορίες μυστηρίου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

May Sinclair

May Sinclair (Συγγραφέας)

H Μέι Σίνκλερ (1863-1946), φιλόσοφος, βιογράφος, μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος, υποστήριζε με πάθος τις σουφραζέτες και ήταν από τις πρώτες οπαδούς της ψυχανάλυσης. Ξεκίνησε τη μακρά συγγραφική της σταδιοδρομία με το "Nakiketas and Other Poems" (με το όνομα Τζούλιαν Σίνκλερ) το 1886. Τα μυθιστορήματά της διακρίνονται για τη βαθιά κατανόηση της ζωής κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ τα "May Oliver" (1919) και "Life and Death of Harriet Frean" (1922) είναι από τα πρώτα έργα που έχουν γραφτεί ακολουθώντας τη συνειδησιακή ροή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Richmal Crompton

Richmal Crompton (Συγγραφέας)

Η Ρίτσμαλ Κρόμπτον (Ρ. Κ. Λάμπερν, 1890-1969) είναι μυθιστοριογράφος, και στο πλούσιο έργο της περιλαμβάνονται πολλά διηγήματα τρόμου και υπερφυσικού - ανάμεσά τους τα "Ρόζαλιντ" ["Rosalind"], "Hands" και "The Haunting of Greenways", τα οποία κυκλοφόρησαν στη συλλογή "Mist and Other Stories" (1928). Το διήγημα "Ρόζαλιντ" δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Sovereign Magazine τον Απρίλιο του 1925.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Margery Lawrence

Margery Lawrence (Συγγραφέας)

Η Μάρτζερι Λόρενς (1889-1969) πίστευε βαθιά στο υπερφυσικό και έγραψε ένα συναρπαστικό βιβλίο για τον αποκρυφισμό, το "Ferry over Jordan" (1944), καθώς και πάνω από εξήντα ιστορίες φαντασμάτων (μερικές από τις οποίες βασίζονται σε αληθινά γεγονότα). Από την πληθώρα των μυθιστορημάτων της, το γνωστότερο είναι το "The Madonna of Seven Moons" (1931), που έγινε ταινία με πρωταγωνίστρια τη Φίλις Κάλβερτ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Margaret Irwin (Συγγραφέας)

Η Μάργκαρετ Έργουιν (1889-1967) έχει πολλούς θαυμαστές, όχι μόνο για τη μακρά σειρά των ιστορικών μυθιστορημάτων της, αλλά και για το υπερφυσικό κλασικό μυθιστόρημα "Still she Wished for Company" του 1924. Η Έργουιν ισχυρίζεται ότι έγραψε την πρώτη ιστορία φαντασμάτων της σε ηλικία πέντε ετών, και συχνά επέστρεφε στο είδος με διηγήματα που περιέχονται στις συλλογές "Madame Fears the Dark" (1935) και "Bloodstock" (1953).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Flora MacDonald Mayor (Συγγραφέας)

Η Φλόρα ΜακΝτόναλντ Μέιορ (1872-1932), έπειτα από χρόνια αφάνειας, στις μέρες μας προσελκύει έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό θαυμαστών. Και στα τρία μυθιστορήματά της - "The Third Miss Symons" (1913), "The Rector΄s Daughter" (1924) και "The Squire΄s Daughter" (1929)- συναντάμε το θέμα της μοναχικής γυναίκας. Επίσης παραγνωρισμένα είναι τα διηγήματά της -σε πολλά από τα οποία βρίσκουμε αλλόκοτα στοιχεία και φαντάσματα-, τα οποία κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο της στη συλλογή "The Room Opposite" (1935).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ann Bridge (Συγγραφέας)

Η Ανν Μπριτζ (ψευδώνυμο της Μερί Ντόλινγκ Σάντερς, αργότερα λαίδης Ο΄ Μάλεϊ, 1891-1974) έζησε μια πλούσια και γεμάτη ζωή με τον διπλωμάτη σύζυγό της Όουεν Ο΄ Μάλεϊ στην Κίνα, την Τουρκία, τη Δαλματία και άλλες χώρες, που όλες παίζουν σημαντικό ρόλο στα καλύτερα μυθιστορήματά της - τα "Peking Picnic" (1932), "The Ginger Griffin" (1934), "Illyrian Spring" (1935) και "The Dark Moment" (1952).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Stella Gibbons (Συγγραφέας)

Η Στέλλα Γκίμπονς (1902-1989) έγινε αμέσως διάσημη με το πρώτο της μυθιστόρημα "Cold Comfort Farm" (1932), μια πνευματώδη παρωδία της σχολής πεζογραφίας των Μερί Γουέμπ και Σίλα Κει Σμιθ. Ακολούθησαν πολλά μυθιστορήματα και διηγήματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Rosemary Timperley (Συγγραφέας)

Η Ρόζμαρι Τιμπερλέι (1920-1988), συγγραφέας πενήντα περίπου μυθιστορημάτων, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πολυγραφότερες συγγραφείς ιστοριών φαντασμάτων. Μετά το πρώτο της διήγημα με τίτλο "Christmas Meeting", το οποίο δημοσιεύτηκε το 1952 στο "The Second Ghost Book", έγραψε πάνω από εκατό διηγήματα, τα οποία, αν και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και έχουν δημοσιευτεί σε αμέτρητες ανθολογίες, δυστυχώς δεν έχουν συγκεντρωθεί ποτέ σε έναν τόμο. Στα περισσότερα διηγήματά της συναντάμε ευγενικά, κάθε άλλο παρά τρομακτικά φαντάσματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Celia Fremlin (Συγγραφέας)

Η Σίλια Φρέμλιν (1914-2009), μία από τις πιο προικισμένες συγγραφείς μυστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας, είναι γνωστή για τις εκπληκτικές ψυχολογικές ανατροπές και για το χάρισμά της να βλέπει τον τρόμο στο κοινότοπο. Το πρώτο της μυθιστόρημα κέρδισε το Βραβείο Edgar των Αμερικανών Συγγραφέων Μυστηρίου. «Τα εξαιρετικά διηγήματα μυστηρίου της Σίλια Φρέμλιν εστιάζουν πάντα σε κάποια φαινομενικά συνηθισμένη, "φυσιολογική" οικογενειακή κατάσταση, που όμως δεν πάει καθόλου καλά» σχολιάζει το Publishers Weekly. Εκτός από τα κομψά θρίλερ της, έχει επίσης γράψει αρκετά εκπληκτικά διηγήματα με φαντάσματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Audrey Lilian Barker (Συγγραφέας)

Η Όντρεϊ Λίλιαν Μπάρκερ (1918-2002) γνώρισε από νωρίς επιτυχία με την πρώτη της συλλογή με τον τίτλο "Innocents", η οποία το 1947 κέρδισε το Βραβείο S.W. Maugham. Ακολούθησαν τα έργα "Apology for a Hero" (1950), "The Joy-Ride" (1963), "Lost upon the Roundabouts" (1964), "Femina Real" (1971), "Any Excuse for a party" (1991) και "Submerged". Έγραψε επίσης πολλά μεταφυσικά διηγήματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Richard Dalby (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
406
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.614 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση