Οι 13 θησαυροί
zoom in
Η δεκατριάχρονη Τάνια αναγκάζεται να μείνει για λίγες μέρες στο σπίτι της γιαγιάς της, στην εξοχή. Είναι βέβαιη ότι την περιμένουν ατέλειωτες στιγμές αφόρητης βαρεμάρας κι εκνευρισμού, όμως εκεί ανακαλύπτει ένα άλυτο μυστήριο.

Πριν από πενήντα χρόνια εξαφανίστηκε στο κοντινό δάσος ένα κορίτσι, για το οποίο η γιαγιά της, η Φλωρεντία, είναι ιδιαίτερα απρόθυμη να πει το παραμικρό. Όμως ο Φάμπιαν, ο γιος του επιστάτη του παλιού αρχοντικού, σχεδόν συνομήλικος της Τάνιας, βασανίζεται από αυτή την περίεργη υπόθεση, γιατί ο παππούς του, ο Έιμος, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την κοπέλα που εξαφανίστηκε. Παρότι ο Έιμος δεν κατηγορήθηκε ποτέ ανοιχτά, όλοι στην περιοχή υποπτεύονταν ότι ήξερε κάτι παραπάνω, ότι αυτός ευθυνόταν για το χαμό του κοριτσιού.

Ο Φάμπιαν και η Τάνια αποφασίζουν να ανακαλύψουν την αλήθεια. Ωστόσο, η Τάνια έχει κι εκείνη ένα μεγάλο μυστικό: μπορεί να βλέπει τις νεράιδες και τα ξωτικά. Θα τους βοηθήσει αυτό το χάρισμα να λύσουν την ως τότε ανεξιχνίαστη εξαφάνιση; Σύντομα οι δύο φίλοι απειλούνται και βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν τεράστιο κίνδυνο. Υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί η απαίσια ιστορία του αρχοντικού;

Αντώνης Γαλέος (Μεταφραστής)

Ο Αντώνης Γαλαίος αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μεταπτυχιακά τμήματα του CIaremont Graduate School (ΜΑ: Θεωρία της Λογοτεχνίας, Φιλοσοφία της Aναγέννησης) και του University of East Anglia (ΜΑ: Σκηνοθεσία Θεάτρου). Επίσης, σπούδασε υποκριτική στο Pomona College. Από το 1999 κι έπειτα έχει μεταφράσει δεκάδες θεατρικά έργα για το επαγγελματικό θέατρο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα: "Εκτός σχεδίου" του David Mamet, "Οι καλοκαιρινές διακοπές της Μπέτυ" του Christopher Durang, "4.48 Ψύχωση" της Sarah Kane, "Πνεύμα" της Margaret Edson, "Γλυκό πουλί της νιότης" του Tennessee Williams, "Όνειρο θερινής νύχτας" του William Shakespeare, "Μεγαλείο" της Abi Morgan. Από το 2003-2004 διετέλεσε υπεύθυνος αρχαιολογικής και φιλολογικής έρευνας στο τμήμα Κλεψύδρα της τελετής έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία παρέλασης αθλητών στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών αγώνων. Έχει σκηνοθετήσει ανάμεσα σε άλλα τα: "Cloud Nine" της Caryl Churchill, "Γλάρος" του Anton Chekhov, "Φίδι" του Jean CIaude Van Italie, "Ελένη" του Ευριπίδη, "Ψάχνοντας τον Γκοντώ, αγνώστου ταυτότητας ανθρώπινα υπολείμματα και η Πραγματική φύση της αγάπης" του Brad Fraser. Έχει συνεργαστεί ως δραματολόγος/δραματουργός στα "Ο νεκρός" του Georges Bataille, "Το όνειρο ενός γελοίου ανθρωπάκου" του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, "Κληρονομιά" του Marivaux, "All in the Timing" του David lves, κ.ά.. Από το 2005 είναι ο υπεύθυνος της σειράς Θεατρικό Δοκίμιο των εκδόσεων Κοάν. Διδάσκει devised theatre, δραματουργική ανάλυση κειμένου για ηθοποιούς, συγγραφή σεναρίου.

Michelle Harrison

Michelle Harrison (Συγγραφέας)

H Michelle Harrison ζει στο Έσεξ με τον γιο της, Τζακ, και τρεις γάτες, τις Μαρμάιτ, Σόρσα και Γουίντερσινς. Το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα, The Thirteen Treasures, τιμήθηκε με το βραβείο των Waterstones. Ακολούθησαν τα βιβλία The Thirteen Curses και The Thirteen Secrets και παράλληλα εξέδωσε το πρίκουελ της τριλογίας με τίτλο One Wish. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο Calderdale Book of the Year για το μυθιστόρημα The Other Alice. Tο Μια Στάλα Μαγεία είναι το πρώτο της τριλογίας Οι Περιπέτειες των Γουίντερσινς. Αυτό είναι το όγδοο μυθιστόρημά της και το σίκουελ του Μια Στάλα Μαγεία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site: www.michelleharrisonbooks.com


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
349
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.419 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση