Μονοπάτια της αγάπης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μονοπάτια της αγάπης

Ο Bert Hellinger μας διδάσκει την οικογενειακή αναπαράσταση

Bert Hellinger

21.89€ -10% 19.70€

Το "Μονοπάτια της αγάπης" απέκτησε τα τελευταία χρόνια το χαρακτήρα ενός θεμελιώδους έργου, το οποίο, πέρα από τον τομέα της ψυχοθεραπείας, έγινε για πολλούς βοήθημα στην καθημερινότητά τους. Αυτό το βιβλίο μιλά για την τάξη, η οποία είναι δεδομένη στις σχέσεις της αγάπης. Μόνο όταν γνωρίζουμε, λοιπόν, γι` αυτή την τάξη, πετυχαίνουμε αυτή την αγάπη. Η τυφλή, αμαθής αγάπη δεν γνωρίζει αυτή την τάξη και συχνά μας παραπλανά. Αν όμως γνωρίζει γι` αυτή την τάξη και τη λαμβάνει υπόψη, τότε καταφέρνει ό,τι λαχταρούμε: να έχει ευχάριστη όσο και θεραπευτική επίδραση, τόσο για μας, όσο και για τον περίγυρό μας.

Σ` αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται τρία θεραπευτικά σεμινάρια του θεμελιωτή της πρωτοποριακής μεθόδου της οικογενειακής συστημικής αναπαράστασης, του Γερμανού φιλοσόφου και θεραπευτή Bert Hellinger, με το ακριβές κείμενο της ομιλίας, συντομευμένο. Ο ίδιος ο Hellinger, θεωρεί το "Μονοπάτια της αγάπης" ως το κείμενο που πραγματικά μας εκπαιδεύει να αποκτήσουμε τη συστημική ματιά, την οπτική αυτή που ανακαλύπτει λύσεις μέσα από τα πεδία της γνώσης, της ενότητας και της ψυχικής ολοκλήρωσης.

Bert Hellinger

Bert Hellinger (Συγγραφέας)

Ο Bert Hellinger γεννήθηκε το 1925, σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και παιδαγωγική. Εργάστηκε για δεκαέξι χρόνια σε Καθολική ιεραποστολή στους Ζουλού της Νοτίου Αφρικής. Όταν επέστρεψε στην Ευρώπη ασχολήθηκε με διάφορες θεραπευτικές μεθόδους και με την ψυχανάλυση. Ανέπτυξε τη μέθοδο που περιγράφεται στο βιβλίο αυτό ως μια ιδιαίτερη μορφή συστημικής αναπαράστασης. Έτσι συνέβαλε στην επιτυχημένη συμβουλευτική ατόμων, οικογενειών, επιχειρήσεων και οργανισμών. Επιπλέον όμως, όπως θα αντιληφθεί κάθε αναγνώστης του βιβλίου, η μέθοδος αυτή ισορροπεί και θεραπεύει την ψυχή και το πνεύμα των ανθρώπω που την προσεγγίζουν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαριτίνη Παπακυρίλλου (Επιμέλεια)

Η Χαριτίνη Παπακυρίλλου γεννήθηκε στην Καστοριά. Ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση στο Αρσάκειο και σπούδασε ψυχολογία (Pierce College). Από το 1974 επεκτείνει τις σπουδές της στην ψυχολογία (University of London) και αποκτά πτυχίο Μ.Α. στην ψυχολογία/κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Αννόβερου (Γερμανία). Αποκτά μεταπτυχιακά διπλώματα στη γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, στην ψυχο-ογκολογία και στην κλινική ύπνωση, ενώ διαμένει στη Γερμανία και ανατρέφει την οικογένειά της. Από το 1975, ασχολείται με μεταφράστρια με τη διδασκαλία γλωσσών στο Πανεπιστήμιο Isernhagen, ενώ την επαγγελματική της εμπειρία στην ψυχολογία την αποκτά το 1988 στο Αννόβερο. Εργάστηκε στην Ψυχοσωματική Κλινική του Παν. Νοσοκομείου του Αννόβερου, ειδικευθείσα στην ψυχοθεραπεία. Από το 1995 διατήρησε ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως διευθύνουσα κύκλου μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος ψυχοθεραπείας και εντεταλμένη εισηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αννοβέρου. Είναι κάτοχος επίσημων επαγγελματικών αδειών από τις γερμανικές αρχές ως ψυχοθεραπεύτρεια (1995), ως ψυχολόγος (1999), με άδεια άσκησης ψυχοθεραπείας ανεγνωρισμένη από την Ε.Ε. (2003) και με άδεια άσκησης ψυχολόγου στην Ελλάδα (2005), όπου είναι σήμερα εγκατεστημένη επαγγελματικά. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Συστημική Αναπαράσταση για πολλά χρόνια, με τον Bert Hellinger, και ασκεί την εργασία στην Ελλάδα με τακτικά θεραπευτικά συστημικά εργαστήρια.

Ηλιοστάλακτη Κόντου (Μεταφραστής)


Θωμάς Μανωλόπουλος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
432
Διαστάσεις:
22x14
Βάρος:
0.556 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση