Οικοδομήστε τον τώρα!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οικοδομήστε τον τώρα!

Λόγος για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα

Michael A. Lebowitz

15.28€ -10% 13.75€
Ο καπιταλισμός σαφέστατα δεν είναι ο δρόμος. Η ίδια η λογική του καπιταλισμού διαχωρίζει τους εργαζόμενους από τα προϊόντα τους, από τις κοινότητές τους, τον έναν από τον άλλο. Ο καπιταλισμός από την ίδια του τη φύση διαιρεί τον συλλογικό εργαζόμενο, διαιρεί την ανθρώπινη οικογένεια -γιατί έτσι πρέπει· πρέπει, εάν θέλει να εξακολουθήσει να υφαρπάζει τους καρπούς της ανθρώπινης συνεργασίας. Ακριβώς επειδή στόχος του κεφαλαίου είναι η αύξηση της υπεραξίας, η αύξηση του ίδιου του κεφαλαίου, δεν θα παραγάγει ποτέ τους πλούσιους ανθρώπους που οραματίστηκε ο Μαρξ ως προϊόντα μιας κοινωνίας στην οποία η ανάγκη του εργαζομένου για ανάπτυξη επικρατεί... Ο αγώνας για την ανθρώπινη ανάπτυξη, για βασικές ανάγκες, η κεντρικότητα της πρωταγωνιστικής δημοκρατίας (στο χώρο δουλειάς και στην κοινότητα), η αντίληψη πως οι άνθρωποι μεταμορφώνονται καθώς αγωνίζονται για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, ότι η δημοκρατία είναι πράξη, ότι ο σοσιαλισμός και η πρωταγωνιστική δημοκρατία είναι ένα, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός νέου ανθρωπιστικού σοσιαλισμού, ενός σοσιαλισμού για τον 21ο αιώνα ανά την υδρόγειο... Υπάρχει εναλλακτική πορεία. Και μπορούμε να αγωνιστούμε για αυτήν σε κάθε χώρα. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε το σοσιαλισμό τώρα. Οι αγώνες μας δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο τις κυβερνητικές εξουσίες αλλά και τον ιμπεριαλισμό. Κάθε θέση που θα προωθούν οι αγώνες, ωστόσο, θα διευκολύνει όσους προηγήθηκαν και όσους θα ακολουθήσουν... Michael A. Lebowitz "Ο Michael A. Lebowitz έχει αποδειχθεί ένας από τους πλέον επινοητικούς διανοητές, έχοντας επανερμηνεύσει την κληρονομιά του μαρξικού πολιτικού οικονομικού προγράμματος. Επηρεασμένος από τις δραματικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα, ο φαντάζεται ένα σοσιαλισμό για τον 21ο αιώνα που τοποθετεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές κοινότητες στο κέντρο του προγράμματος. Επιχειρηματολογεί υπέρ μιας συμμετοχικής διαδικασίας ενδογενούς ανάπτυξης. Συμφωνώ με τον Lebowitz: "Οικοδομήστε τον τώρα!" (Gregory Albo, Πανεπιστήμιο York, Τορόντο)
Κατερίνα Λαμπρινού

Κατερίνα Λαμπρινού (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε αγγλική φιλολογία, πολιτισμικές σπουδές και πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία.

Michael A. Lebowitz

Michael A. Lebowitz (Συγγραφέας)

O Μάικλ Λίμποβιτς κατάγεται από τον Καναδά. Είναι μαρξιστής οικονομολόγος, ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ. Διευθύνει το πρόγραμμα "Πρακτικές Μετασχηματισμού και Ανθρώπινη Ανάπτυξη" στο Ερευνητικό Κέντρο Μιράντα στο Καράκας και είναι σύμβουλος της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Συγγραφέας του "Beyond Capital: Marx΄s Political Economy of the Working Class" (Palgrave Macmillan, Νέα Υόρκη 2003). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Isaac Deutscher το 2004.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
119
Διαστάσεις:
20χ12
Βάρος:
0.769 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση