Εισαγωγή στο Marketing
zoom in
79.49€ -30% 55.64€

Πρόκειται για µια εισαγωγή στην επιστήµη του Marketing, γραµµένη από τους P. Kotler και G. Armstrong δύο αυθεντίες στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Marketing. Ένα σύγχρονο και εµπλουτισµένο µε πρακτικές εφαρµογές βιβλίο για όσους ασχολούνται ακαδηµαϊκά, ερευνητικά ή και πρακτικά µε θέµατα επιχειρησιακής στρατηγικής. Οι συγγραφείς παρέχουν µια πλήρη θεώρηση της επιστήµης του marketing, µέσα από ένα ολοκληρωµένο πλαίσιο ανάπτυξης πελατειακής αξίας και σχέσεων µε επικέντρωση στη χρήση των νέων τεχνολογιών, των εφαρµογών του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Ιδιαίτερη σηµασία δίνεται σε θέµατα ηθικής και κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων απέναντι στους πελάτες και τους συνεργάτες τους. Καταγράφονται οι τάσεις και οι προκλήσεις που αναδύονται στο περιβάλλον της επιχείρησης και ενσωµατώνονται στις κλασσικές αρχές, διευρύνοντας την µεθοδολογία και τις τεχνικές έρευνας και διοίκησης. Αναλύονται επίσης και ζητήµατα στρατηγικής επιχειρησιακής ανάπτυξης, µε έµφαση σε θέµατα διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας και δηµιουργίας σχέσεων µε τους συνεργάτες. Τα καινοτόµα κανάλια επικοινωνίας και το ψηφιακό marketing αποτελούν σύγχρονες εφαρµογές που συµπεριλαµβάνονται στην ανάλυση των συγγραφέων. Η πελατοκεντρική στρατηγική, ο επιχειρησιακός στρατηγικός σχεδιασµός, η διαχείριση των πληροφοριών, η κατανόηση της αγοραστικής συµπεριφοράς των καταναλωτών, η τιµολόγηση, τα κανάλια προώθησης και διανοµής του προϊόντος, οι δηµόσιες σχέσεις και η διεθνής αγορά είναι από τα θέµατα που αναλύονται. Πρόκειται για ζητήµατα κλασσικών αρχών και µεθόδων του marketing, φιλτραρισµένα µέσα από τις εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο χώρο. Η πληθώρα πρακτικών παραδειγµάτων, οι ερωτήσεις καθοδήγησης, οι µελέτες εφαρµογής καθώς και η παράθεση µιας λίστας ηλεκτρονικών διευθύνσεων ως πηγή περαιτέρω µελέτης και έρευνας καθιστούν το παρόν έργο ένα χρήσιµο εργαλείο στα χέρια των ειδικών του µάρκετινγκ, των επιχειρηµατιών και των σπουδαστών.

Philip Kotler

Philip Kotler (Συγγραφέας)

Ο Philip Kotler διδάσκει Διεθνές Μάρκετινγκ στο Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern, όπου είναι Διακεκριμένος Καθηγητής στην έδρα S. C. Johnson & Son. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και τη διδακτορική διατριβή του στο ΜΙΤ, και τις δύο στα Οικονομικά, και μεταδιδακτορικές σπουδές στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Harvard και στην Επιστήμη της Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Alpha Kappa Psi του έγκριτου περιοδικού Journal of Marketing για "το καλύτερο άρθρο του έτους", πρώτος κέρδισε το βραβείο του Διακεκριμένου Εκπαιδευτή στο Μάρκετινγκ (1985) από την Αμερικανική Ένωση Μάρκετινγκ (AMA), ενώ έχει τιμηθεί με πολλές ακόμα διακρίσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Gary Armstrong

Gary Armstrong (Συγγραφέας)

Ο Gary Armstrong έχει τον τίτλο του Crist W.Blackwell Distinguished Professor of Undergraduate Education στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Kenan-Flagler του University of North Carolina at Chapel Hill. Έχει κάνει ης προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Wayne State University στο Detroit, και έκανε το διδακτορικό του στο Μάρκετινγκ στο Northwestern University. Ο Δρ. Armstrong συνεργάσθηκε σε πολυάριθμα άρθρα σε μεγάλες οικονομικές εφημερίδες. Ως σύμβουλος και ερευνητής έχει συνεργασθεί με πολλές εταιρείες στους τομείς της έρευνας Μάρκετινγκ, της διοίκησης πωλήσεων και της στρατηγικής Μάρκετινγκ. Η πρώτη όμως αγάπη του Καθηγητή Armstrong ήταν πάντα η διδασκαλία. Η θέση του ως Blackwell Distinguished Professor είναι η μόνη μόνιμη έμμισθη θέση καθηγητή διακεκριμένης διδασκαλία προπτυχιακών φοιτητών στο University of North Carolina at Chapel Hill. Είναι πολύ δραστήριος στη διδασκαλία και τη διεύθυνση του προπτυχιακού προγράμματος της σχολής Kenan-Flagler. Οι διευθυντικές θέσεις του περιλαμβάνουν τους τίτλους Chair of Marketing, Associate Director of the Undergraduate Business Program, Director of the Business Honors Program, και πολλούς άλλους. Συνεργάζεται στενά με ομάδες φοιτητών της Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει λάβει διάφορα πανεπιστημιακά βραβεία καθώς και βραβεία διδασκαλίας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι ο μόνος που βραβεύθηκε επανειλημμένως με το υψηλής εκτίμησης βραβείο Award for Excellence in Undergraduate Teaching, το οποίο το έλαβε τρεις φορές. Ο καθηγητής Armstrong έλαβε πρόσφατα το βραβείο UNC Board of Govemors Award for Excellence in Teaching, η ύψιστη τιμή διδασκαλίας που απονέμεται από το σύστημα των δεκαέξι campus του University of North Carolina.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρω Βλαχοπούλου (Επιμέλεια)

Η Μάρω Βλαχοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών, στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ειδίκευσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών (Marketing Management, BWL Universitaet Mannheim και A.Π.Θ.) και διδακτορικού (Πληροφοριακά Συστήματα Μάρκετινγκ) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η Μάρω Βλαχοπούλου έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία σε θέματα Μάρκετινγκ: Αρχές και Διοίκηση Μάρκετινγκ, Πληροφοριακά Συστήματα Μάρκετινγκ, Νέες τεχνολογίες Μάρκετινγκ, Ε- Business, Ηλεκτρονικά Επιχειρηματικά Μοντέλα, Database Marketing, GIS και Μάρκετινγκ, Internet Μάρκετινγκ και διαδικτυακό σχέδιο μάρκετινγκ, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, CRM/ Customer Relationship Management - Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων και Ειδικά Θέματα Μάρκετινγκ από το 1982 μέχρι σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Εφ. Πληροφορικής, στο μεταπτυχιακό τμήμα ΜIS και ΜΒΑ, σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ), στο Οικονομικό Επιμελητήριο, στο ΕΛΚΕΠΑ, στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, στην ΠΑΣΕΓΕΣ και σε άλλους ιδιωτικούς φορείς. Έχει επίσης οργανώσει Business - Marketing Games (simulation) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τους φοιτητές και την οργάνωση φοιτητών AIESEC. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα πεδία των ερευνητικών της ενδιαφερόντων επικεντρώνονται σε θέματα: Διοίκησης Μάρκετινγκ, Πληροφοριακών Συστημάτων Μάρκετινγκ, Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων Μάρκετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών (bar codes, smart cards, loyalty programs, MRP, κ.ά.) και της πληροφορικής στο μάρκετινγκ, Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), Μάρκετινγκ μέσα από το Internet (on-line marketing), Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, διαχείρισης ηλεκτρονικής εφοδιαστικής αλυσίδας, συστημάτων CRM (Customer Relationship Management - Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων), ERP (Enterprise Resource Planning - Συστήματα προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων), καθώς και συστημάτων διαχείρισης γνώσης και εξόρυξης δεδομένων (Knowledge management /data mining) για το μάρκετινγκ. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), μέλος των Ινστιτούτων Μάρκετινγκ και Πληροφορικής (ΕΙΜ και ΕΙΠ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), της International Society for Inventory Research, καθώς και της Society of Logistics Engineers (SOLE, αντιπρόεδρος επιστημονικού του Διοικητικού της Συμβουλίου στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης), μέλος της ΕΠΕΓΕ, κ.ά.

Αναστάσιος Μεταξάς (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
898
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
2.646 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση