Εισαγωγή στις κινηματογραφικές σπουδές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στις κινηματογραφικές σπουδές

Κριτικές προσεγγίσεις

Συλλογικό έργο

Ian Christie

Robert Phillip Kolker

24.84€ -27% 18.13€

Το βιβλίο «Εισαγωγή στις κινηματογραφικές σπουδές: κριτικές προσεγγίσεις» προσφέρει έναν ενημερωμένο και έγκυρο οδηγό για τη μελέτη του κινηματογράφου. Ειδικοί από διάφορες χώρες συνεργάστηκαν προκειμένου να παρουσιάσουν μια σαφή και περιεκτική επισκόπηση όλων των κύριων θεωρητικών και κριτικών προσεγγίσεων στην ανάλυση του κινηματογράφου. Η επισκόπηση αυτή καλύπτει πλήρως καθιερωμένες κριτικές παραδόσεις - όπως η σημειολογία, ο φεμινισμός και η ψυχανάλυση - καθώς και σημαντικούς νέους τομείς μελέτης, όπως η μελέτη του κινηματογραφικού κοινού, η θεωρία του queer cinema και η πολιτική διάσταση του κινηματογράφου στη διαμόρφωση ταυτοτήτων. Το βιβλίο είναι ιδανικό για προπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα κινηματογράφου, μέσων μαζικής επικοινωνίας και πολιτισμικών σπουδών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ian Christie (Συγγραφέας)

Ο Ian Christie είναι καθηγητής Ιστορίας Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα μελετών με θέμα το ρωσικό και το βρετανικό κινηματογράφο, τον κινηματογράφο στα πρώτα του βήματα και τον κινηματογράφο της αβανγκραντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robert Phillip Kolker (Συγγραφέας)

O Robert P. Kolker διδάσκει στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Maryland.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Anthony Easthope (Συγγραφέας)

Άγγλος κριτικός της κουλτούρας (1939-1999), ο οποίος, στο πλαίσιο των πολιτισμικών σπουδών, τάραξε αρκετές φορές τα νερά στη Μ. Βρετανία με τις αντισυμβατικές απόψεις του. Δίδαξε επί τρεις, σχεδόν, δεκαετίες αγγλική λογοτεχνία και πολιτισμικές σπουδές στο Manchester Polytechnic (ή Manchester Metropolitan University, όπως ονομάστηκε μετά το 1991). Άσκησε κριτική, μεταξύ άλλων, στο δίκτυο BBC για "παραποιημένη" προβολή των ειδήσεων, στην εφημερίδα "Guardian" αλλά και σε προσωπικότητες όπως οι Isaiah Berlin, Raymond Tallis, Seamus Heaney, Craig Raine, James Beaumont, Frank Kermode και Keith Joseph. Ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε το κινηματογραφικό έργο του σκηνοθέτη David Cronenberg. Γνωστότερα βιβλία του είναι: "Poetry as Discourse" (1983), "British Poststructuralism" (1988), "Poetry and Phantasy" (1989), "Literary into Cultural Studies" (1991), "Wordsworth Now and Then" (1993), "Englishness and National Culture" (1999), κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Dudley Andrew (Συγγραφέας)

O Dudley Andrew είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Iowa.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter Brunette (Συγγραφέας)

O Peter Brunette διδάσκει στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου George Mason στο Fairfax της Virginia.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Rey Chow (Συγγραφέας)

H Rey Chow είναι καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Επιστημών, Σύγχρονου Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στην έδρα Andrew W. Melion του Πανεπιστημίου Brown.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Barbara Creed (Συγγραφέας)

Η Barbara Creed είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα μελετών πάνω στο φεμινισμό, την ψυχανάλυση και τις ταινίες τρόμου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alexander Doty (Συγγραφέας)

Ο Alexander Doty είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Lehigh στην πόλη Bethlehem των ΗΠΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Claudia Gordman (Συγγραφέας)

Η Claudia Gordman είναι καθηγήτρια στο τμήμα Ελευθέρων Σπουδών του Πανεπιστημίου της Washington στην Tacoma των ΗΠΑ, όπου διδάσκει μαθήματα που αφορούν τον κινηματογράφο, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τη λογοτεχνία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jostein Gripsrud (Συγγραφέας)

Ο Jostein Gripsrud είναι καθηγητής στο τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Bergen στη Νορβηγία. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Κινηματογράφου της Νορβηγίας (1990-93).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Noel King (Συγγραφέας)

O Noel King διδάσκει στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Sydney και έχει δημοσιεύσει πληθώρα μελετών πάνω σε θέματα θεωρίας του κινηματογράφου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Laura Kipnis

Laura Kipnis (Συγγραφέας)

Η Laura Kipnis είναι καθηγήτρια σπουδών επικοινωνίας στο Northwestern University. Ξεκίνησε κάνοντας κινηματογράφο και βίντεο αρτ, για να εξελιχθεί σε κριτικό του πολιτισμού, με αξιοσημείωτα δοκίμια για την αισθητική, τη σεξουαλική πολιτική και τα ζητήματα φύλου, δημοσιευμένα στα Slate, Harper΄s, The Nation, Bookforum, Playboy, The New York Times κ.α. Το "Sexual Paranoia Strikes Academe" συμπεριλήφθηκε στα Καλύτερα Αμερικανικά Δοκίμια του 2016 (επιμ. Jonathan Franzen). Βιβλία της είναι: "Ecstasy Unlimited: On Sex, Capital, Gender, and Aesthetics" (1993), "Bound and Gagged: Pornography and the Politics of Fantasy in America" (1996), "Against Love: A Polemic" (2003), "The Female Thing: Dirt, Sex, Envy, Vulnerability" (2006), "How to Become a Scandal: Adventures in Bad Behavior" (2010), "Men: Notes from an Ongoing Investigation" (2014), "Unwanted Advances: Sexual Paranoia Comes to Campus" (2017).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Chuck Kleinhans (Συγγραφέας)

Ο Chuck Kleinhans διδάσκει στο τμήμα Ραδιοφωνίας/Τηλεόρασης/Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Northwestern του Evanston.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John Hill (Επιμέλεια)

O John Hill είναι καθηγητής στο τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Ulster στο Coleraine.

Pamela Church Gibson (Επιμέλεια)

Η Pamela Church Gibson είναι λέκτορας Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών στο London College of Fashion, τμήμα του London Institute.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
403
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.735 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση