Η πύλη της κόλασης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πύλη της κόλασης

Laurent Gaude

13.18€ -24% 10.02€

Ύστερα από μια ανταλλαγή πυροβολισμών στη Νάπολη, ο Ματέο βλέπει τη ζωή του να καταρρέει. Το αγοράκι του σκοτώνεται. Η γυναίκα του, η Τζουλιάνα, τον εγκαταλείπει. Ο ίδιος βυθίζεται στη μοναξιά και, τη μια νύχτα μετά την άλλη, μέσα στο άδειο ταξί του, περιφέρεται άσκοπα στους δρόμους της πόλης. Κάποιο βράδυ όμως, παίρνει μια παράξενη πελάτισσα η οποία, για να πληρώσει την κούρσα, τον κερνάει ένα ποτό σ` ένα μικροσκοπικό καφενείο. Εκεί, ο Ματέο θα γνωριστεί με τον καθηγητή Προβολόνε, άτομο ιδιόρρυθμο, πολυμαθές αλλά και εκκεντρικό, που έχει αλλόκοτες ιδέες για την ύπαρξη της Κόλασης. Και που ισχυρίζεται μάλιστα πως μπορεί κανείς να κατεβεί εκεί κάτω...

Ο Λοράν Γκοντέ πραγματεύεται το ζήτημα της απώλειας και αντιπαραθέτει στον θάνατο έναν από τους πιο δυνατούς μύθους της ιστορίας της ανθρωπότητας, την κάθοδο στον Άδη. Κινούμενο πότε στο φως και πότε στο σκοτάδι, συναρπάζοντας και αιχμαλωτίζοντας τον αναγνώστη, το καινούργιο του μυθιστόρημα μας μεταφέρει σ` ένα ταξίδι, όπου ο χρόνος και το πεπρωμένο υποκύπτουν μπροστά στη θέληση να επανέλθει στη ζωή ένα αγαπημένο πλάσμα.

Claire Never (Μεταφραστής)


Εύη Σιούγγαρη (Μεταφραστής)


Laurent Gaude

Laurent Gaude (Συγγραφέας)

Ο Λοράν Γκοντέ γεννήθηκε το 1972. Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα και δύο μυθιστορήματα. Το δεύτερο μυθιστόρημά του "Ο θάνατος του βασιλιά Τσονγκόρ", έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα παγκοσμίως. Για το βιβλίο του αυτό ο Γκοντέ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Γκονκούρ των μαθητών Λυκείου 2002 και με το Βραβείο των βιβλιοπωλών 2003, ενώ για το μυθιστόρημά του "Κάτω από τον ήλιο του Νότου" τιμήθηκε το 2004 με το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο στη Γαλλία το Goncourt.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
199
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.283 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση