Κατά της γαλλικής επαναστάσεως
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κατά της γαλλικής επαναστάσεως

Joseph De Maistre

21.20€ -26% 15.69€

Η Γαλλική Επανάσταση είχε μεγάλους προδρόμους και υμνητές, αλλά δεν έλειψαν και οι ορκισμένοι αντίπαλοι, όπως ο Τοκβίλ, ο Ντε Μεστρ, ο Καρλάιλ και ο Μπερκ. Η κατά τεκμήριο αντιδραστική σκέψη παραγκωνίστηκε, με αποτέλεσμα ο ανειδοποίητος αναγνώστης να στερείται την ανάγνωση συγγραφέων σαν τον Ντε Μεστρ, τον οποίο ο Μπωντλαίρ, για παράδειγμα, θεωρούσε μοναδικό του δάσκαλο. Καταδικάζοντας το πνεύμα της Επανάστασης, ο Ντε Μεστρ παρέχει ένα πλήθος πληροφορίες για την πατρίδα του Σαβοΐα, αναλύει τους θεσμούς και προφητεύει πολλές από τις επιδημικές πολιτικές ασθένειες που θα ταλανίσουν τη νέα τάξη πραγμάτων η οποία επεβλήθη στη Γαλλία και ευρύτερα στην Ευρώπη. Η απολογητική του συντηρητισμού, των αριστοκρατικών αντιλήψεων και της φανατισμένης μεροληψίας παραδόξως σήμερα αναδίδει έναν πειστικό ήχο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωστής Παπαγιώργης

Κωστής Παπαγιώργης (Υπεύθυνος Σειράς)

Γιος δημοδιδασκάλου. ο Κωστής Παπαγιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νεοχώρι Υπάτης και έζησε στην Παραλία της Κύμης (΄51-΄60), στο Χαλάνδρι -όπου είναι μόνιμα εγκατεστημένος-, στη Θεσσαλονίκη (΄66-΄67) και στο Παρίσι (΄69-΄75). Οι απόπειρές του να σπουδάσει, νομικά στη Θεσσαλονίκη και φιλοσοφία στο Παρίσι, δεν είχαν συνέχεια, παρά ταύτα η παθολογική σχεδόν προσήλωση στην ανάγνωση τον οδήγησε συγκυριακά στην εμπορία βιβλίων· κατόπιν, με την επάνοδο στην Αθήνα, στη μετάφραση φιλοσοφικών έργων για βιοποριστικούς καθαρά λόγους και, όψιμα, στη συγγραφή εξομολογητικών εν πολλοίς δοκιμίων. Έγραψε για τη μέθη, τη ζηλοτυπία, τη μισανθρωπία, τους νεκρούς, τη μνησικακία, τη φιλία και τον πόλεμο.

Joseph De Maistre

Joseph De Maistre (Συγγραφέας)

Ο Joseph de Maistre (1753-1821) είναι ο οξυδερκής διανοούμενος της παλινορθωτικής πολιτικής θεολογίας. Είναι η πηγή στην οποία επιστρέφει συνεχώς η συντηρητική σκέψη για να διαμορφώσει τον βαθύτερο οντολογικό κώδικα των εξουσιαστικών ελίτ. Η "Αιματηρή θυσία" αποτελεί την κομβική έννοια της θεωρίας του, κρατώντας σε συνοχή όλα τα επίπεδα της φυσικής και κοινωνικής τάξης, από την εξέλιξη της βιόσφαιρας μέχρι την ταξική σύγκρουση. Η παρουσίαση της σκέψης του γίνεται με τρόπο κριτικό, καθώς η αναμέτρηση με την επικαιρότητά της, είναι η αναμέτρηση του πνεύματος του σύγχρονου διαφωτισμού με το πνεύμα της σύγχρονης παλινόρθωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάκης Αθανασόπουλος

Τάκης Αθανασόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Τάκης Αθανασόπουλος γεννήθηκε (1956) και ζει στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει αστυνομικά, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά βιβλία.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
484
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.528 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση