Φυσικοχημεία
zoom in
43.00€ -27% 31.39€

Η Φυσικοχημεία του Atkins αποτελεί ίσως το πιο καταξιωμένο διεθνώς προπτυχιακό σύγγραμμα στο αντικείμενό του. H παρουσίαση των εννοιών γίνεται με τρόπο απλό, χωρίς όμως να παραβλέπεται η επιστημονική αυστηρότητα, όπου αυτή είναι αναγκαία, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κατανοήσει βασικές έννοιες απαραίτητες για την περαιτέρω μελέτη. Tα πολυάριθμα παραδείγματα, οι λυμένες ασκήσεις καθώς και η πλούσια συλλογή άλυτων προβλημάτων βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.



Ο παρών δεύτερος τόμος πραγματεύεται τη Δομή της ύλης. Στα πρώτα κεφάλαια αναπτύσσονται οι αρχές και οι βασικές έννοιες της Κβαντικής Μηχανικής, με εφαρμογή των οποίων στη συνέχεια μελετάται η δομή των ατόμων και των μορίων. Οι γνώσεις αυτές αλλά και η μελέτη της συμμετρίας των μορίων συνδυάζονται για την ερμηνεία των φασμάτων των ατόμων και των μορίων σε τρία κεφάλαια αφιερωμένα στη φασματοσκοπία. Στα κεφάλαια αυτά αναφέρονται εκτενώς οι ιδιότητες των laser καθώς και το φαινόμενο του πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού. Η παρουσίαση της στατιστικής θερμοδυναμικής συνδέει τα περιεχόμενα του δεύτερου τόμου με τις έννοιες της θερμοδυναμικής που αναπτύχθηκαν στον πρώτο. Τέλος, μελετώνται ορισμένες από τις τεχνικές περίθλασης, οι ηλεκτρικές και οι μαγνητικές ιδιότητες των μορίων και οι ιδιότητες των μακρομορίων.

Στέφανος Λ. Τραχανάς (Υπεύθυνος Σειράς)


Peter William Atkins

Peter William Atkins (Συγγραφέας)

Ο Peter Atkins είναι μέλος του Lincoln College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Oxford University) και συγγραφέας περίπου 70 βιβλίων για τους φοιτητές και το γενικό κοινό. Τα βιβλία του είναι πρώτα σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Συχνός ομιλητής στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νέα Ζηλανδία. Υπήρξε ιδρυτικός πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης στη Χημεία της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) και μέλος του Τομέα Φυσικής και Βιοφυσικής Χημείας της IUPAC.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Κωτσόπουλος (Μεταφραστής)


Νίκος Κοπιδάκης (Μεταφραστής)


Σεραπίων Πυρπασόπουλος (Μεταφραστής)


Κωνσταντίνος Δελληγιάννης (Μεταφραστής)


Γιάννης Κωτσόπουλος (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Ηράκλειο Κρήτης
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
600
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
1.785 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση