Μαθηματικές μέθοδοι οικονομικής ανάλυσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαθηματικές μέθοδοι οικονομικής ανάλυσης

Alpha C. Chiang

Kevin Wainwright

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο για κείνους τους φοιτητές των οικονομικών που έχουν σκοπό να μάθουν τις βασικές μαθηματικές μεθόδους, που είναι απαραίτητες για την κατανόηση της οικονομικής βιβλιογραφίας. Ατυχώς, η μελέτη των μαθηματικών είναι, για πολλούς, κάτι παρόμοιο με τη λήψη πικρών φαρμάκων -απολύτως αναγκαίο, αλλά άκρως βασανιστικό. Μια τέτοια στάση, γνωστή ως «μαθηματικό άγχος», έχει τις ρίζες της, πιστεύουμε, κατά κύριο λόγο στον ακατάλληλο τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών. Με την πεποίθηση ότι ακρίβεια ίσον κομψότητα, οι εξηγήσεις που παρέχονται είναι μερικές φορές πολύ σύντομες για να είναι ξεκάθαρες, προκαλώντας σύγχυση στους φοιτητές και δίνοντάς τους άδικα μια αίσθηση διανοητικής ανεπάρκειας. Ένας υπερβολικά φορμαλιστικός τρόπος παρουσίασης, όταν δεν συνοδεύεται από διαισθητικά παραδείγματα και επεξήγηση της συνάφειας των εννοιών, μπορεί να εξαλείψει κάθε ενδιαφέρον. Μια άνιση παρουσίαση του υλικού μπορεί να κάνει συγκεκριμένα μαθηματικά θέματα να φαίνονται πιο δύσκολα από όσο πράγματι είναι. Τέλος, ασκήσεις οι οποίες είναι υπερβολικά δύσκολες, μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των φοιτητών, αντί να διεγείρουν τη σκέψη τους, όπως σκόπευαν. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Alpha C. Chiang (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Kevin Wainwright (Συγγραφέας)

O Kevin Wainwright διδάσκει στο British Columbia of Technology στον Καναδά, με ειδίκευση στη Μικροοικονομική Θεωρία και τα Μαθηματικά Οικονομικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Γ. Σακκαλής (Μεταφραστής)

Ο Παναγιώτης Γ. Σακκαλής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μαθηματικών και Στατιστικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, New Mexico State, NM (1986-1990) και Oakland, MI (1990-1994). Κατά την περίοδο 1987-1988 ήταν Επισκέπτης Ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο T.J. Watson της ΙΒΜ. Αυτή την περίοδο είναι επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Έλαβε το πτυχίο στα Μαθηματικά το 1979 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ph.D. Στα μαθηματικά το 1986 από το Πανεπιστήμιο Rochester, NY, ΗΠΑ. Η ερευνητική του δραστηριότητα τα τελευταία 17 χρόνια εμπίπτει στις περιοχές της πραγματικής αλγεβρικής γεωμετρίας, υπολογιστικής άλγεβρας και σχεδιασμού με Η/Υ. Το δημοσιευμένο έργο του αποτελείται οπό 35 και πλέον εργασίες πάνω στις παραπάνω περιοχές. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με προβλήματα στην υπολογιστική γεωμετρία και γεωμετρική μοντελοποίηση.

Ζήνων Λυγάτσικας (Μεταφραστής)


Στέλιος Κώτσιος (Επιμέλεια)

Ο Στέλιος Κώτσιος διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ταυτόχρονα εργάζεται στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Πληροφορικής.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
475
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.835 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση