Ο εκδικητής
zoom in

"Γιατί με αποκαλείτε δολοφόνο κι όχι οργή του Θεού που καίει τα βήματα του δυνάστη και καθαρίζει τη γη όταν είναι ποτισμένη από αίμα;"

Εκείνη τη σειρά των τρομερών γεγονότων που συγκλόνισε την ήσυχη πόλη μας στη βορειοδυτική Γερμανία και το πανεπιστήμιό της, το έτος 1816, αν και θεωρήθηκε απλώς μια στιγμή τυφλής ανθρώπινης θηριωδίας που ξέσπασε ασυγκράτητη, αποτελεί κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για να ξεχαστεί ή να αφεθεί χωρίς μια δικής της ξεχωριστή καταγραφή. Όμως το ηθικό δίδαγμα που βγήκε απ` αυτά τα συμβάντα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο κι αξίζει βαθιάς προσοχής από τις επερχόμενες γενιές στον αγώνα τους για τη βελτίωση των ανθρώπων...

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Thomas De Quincey

Thomas De Quincey (Συγγραφέας)

Ο Τόμας Ντε Κουίνσυ (1785-1859) είναι ένας από τους σπουδαίους Άγγλους συγγραφείς του 19ου αι., ένας "βικτωριανός Μπόρχες" όπως έχει χαρακτηριστεί. Έγραψε ιδιότυπα φιλολογικά και ιστορικά δοκίμια (με γνωστότερα τα πορτρέτα του των Άγγλων ποιητών, όπως ο Γουέρντσγουερθ και ο Κόλεριτζ, και τους προβληματισμούς του για την Ιστορία), απέκτησε όμως τη φήμη του με το βιβλίο "Περί της δολοφονίας ως μιας των καλών τεχνών" (1827). Οι αφηγηματικές ικανότητές του τού εξασφάλισαν τεράστια επιτυχία με την Έκδοση των "Εξομολογήσεων ενός Άγγλου οπιομανούς" (1822). Ο Μπωντλαίρ, ο Μαλλαρμέ, ο Αντρέ Μπρετόν, ο Χ. Λ. Μπόρχες, ο Γουίλλιαμ Μπάροουζ και ο Ανδρέας Εμπειρίκος αγάπησαν και επηρεάστηκαν από το έργο του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
93
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.087 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση