Όταν έκλαψε ο Αϊ-Βασίλης
zoom in

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αϊ-Βασίλης έλαβε στον υπολογιστή του το μήνυμα ενός μικρού κοριτσιού, της Κοραλλένιας, που του ζητούσε ένα παράξενο δώρο: ένα όνομα για το μικρό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού όπου ζούσε! Αποφάσισε λοιπόν να πάει ο ίδιος, να γνωρίσει από κοντά και το Νησί-Χωρίς-Όνομα και την Κοραλλένια. Εκεί ο Αϊ-Βασίλης άκουσε και έμαθε πολλά και φοβερά πραγματα, κι έκλαψε από λύπη. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί για να είναι χαρούμενη η Κοραλλένια και όλα τα παιδιά του κόσμου. Στην τρυφερή και πρωτότυπη αυτή ιστορία ο Αϊ-Βασίλης δείχνει στα παιδιά την αγάπη του με ένα διαφορετικό τρόπο...

Ελίζα Βαβούρη

Ελίζα Βαβούρη (Εικονογράφος)

Η Ελίζα Βαβούρη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα Τμήματα Οπτικής Επικοινωνίας & Διαφήμισης και Ζωγραφικής της Σχολής Βακαλό. Συμμετείχε στις εκθέσεις "Εκδήλωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για να τιμήσει τον Ευγένιο Τριβιζά, "Αγαπητέ Ευγένιε... 30 χρόνια πράγματα και θαύματα", Στοά του Βιβλίου, Οκτώβριος 1999, "Bratislava world illustrations 2000 in Japan-selected 65 illustrators from BIB ΄99", Απρίλης-Δεκέμβριος 2000 και "The Biennale of European Illustrators Japan 2001 (BEIJ ΄01) in commemoration of Jozef Wilkon", Ιούνιος 2001-Ιούνιος 2002. Από το 1994 συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 80 βιβλία. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το 2005 και το 2010 ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Γερμανία.


Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου

Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κάρπαθο. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δούλεψε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Πήρε δίπλωμα στην ειδίκευση "Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία" και ακολούθως εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην παιδική λογοτεχνία. Από το 2003 μέχρι το 2013 εργάστηκε ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων στον Πειραιά. Επίσης δίδαξε Παιδική Λογοτεχνία στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει 30 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, νέους και ενήλικους και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που έγραψε (2006) τα Νέα Ανθολόγια Λογοτεχνίας για την Α΄ και Β΄ γυμνασίου. Το βιβλίο της "Και οι κακοί έχουον ψυχή", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και ήταν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων(2004). Με βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς έχει τιμηθεί η ποιητική της συλλογή "Μικρές πυγολαμπίδες", και με έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το μυθιστόρημα "Το παιδί της καρδιάς". Έχει τιμηθεί επίσης με το Βραβείο του ΚΕΒΠ "Για τον ΄Ελληνα Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" και έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων για ενηλίκους Χαρακιά στη μνήμη. Είναι περήφανη μαμά της Ειρήνας, του Γιάννη και της Μαρίνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
97
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.188 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση