Τα παιδιά ως φιλόσοφοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα παιδιά ως φιλόσοφοι

Μάθηση μέσω έρευνας και διαλόγου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Joanna Haynes

13.30€ -24% 10.11€

Το βιβλίο της Joanna Haynes εντάσσεται στο κίνημα Φιλοσοφία για Παιδιά, που υποστηρίζει ότι η φιλοσοφία δεν είναι ένα σύνολο θεωριών αλλά μια δραστηριότητα η οποία μπορεί και πρέπει να ασκείται από παιδιά 4-12 ετών. Μπορεί να αφορμάται από ένα παραμύθι, ποίημα ή άλλο καλλιτέχνημα. Η Joanna Haynes προσφέρει εμπειρικά παραδείγματα παιδιών που εργάζονται ως φιλόσοφοι και στηρίζεται σε έρευνες που διεξήγαγε σε ένα δημοτικό σχολείο της Αγγλίας. Αποδεικνύει επίσης ότι από μικρή ηλικία τα παιδιά είναι ικανά να συμμετέχουν σε έναν εκλεπτυσμένο διάλογο και σε ερευνητικές διαδικασίες. Το βιβλίο αποτελεί ιδεώδη αφετηρία για τους δασκάλους που ενδιαφέρονται να εισαγάγουν τη φιλοσοφία στην τάξη τους, καθώς παρέχει χρήσιμες ιδέες για την πρόκληση και τον συντονισμό φιλοσοφικών συζητήσεων με παιδιά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Joanna Haynes (Συγγραφέας)

Η Joanna Haynes είναι λέκτωρ Παιδαγωγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ της Αγγλίας, ενώ εργάζεται επίσης ως σύμβουλος και ιδιωτική εκπαιδεύτρια συντονίζοντας μαθήματα φιλοσοφίας με παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Τζαβάρας (Μεταφραστής)

Ο Γιάννης Τζαβάρας γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (1968-1973) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία (1973-1978). Το 1971 μετέφρασε το βιβλίο του Κίρκεγκωρ: "Η έννοια της αγωνίας" (εκδ. Δωδώνη) και το 1978 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου χάρη στην εργασία: "Bewegung bei Kierkegaard" ("Η κίνηση κατά τον Κίρκεγκωρ"). Από το 1979 έως σήμερα διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
268
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.404 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση