Το σημάδι του σκορπιού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σημάδι του σκορπιού

Marek Krajewski

18.26€ -27% 13.33€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604555567

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Διήγημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Μεταίχμιο

Πολωνία, Μπρέσλαου, 1933: τα πτώματα μιας βαρονέσας και της γκουβερνάντας της κείτονται στο βαγόνι ενός τρένου. Σκορπιοί στριφογυρίζουν στην ανοιγμένη κοιλιά της δεκαεφτάχρονης. Στον τοίχο θα βρεθεί γραμμένο με αίμα ένα σημείωμα σε κάποια άγνωστη ανατολίτικη γλώσσα.
Ο διευθυντής της Δίωξης Εγκλήματος Έμπερχαρντ Μοκ καλείται μαζί με τον Χέρμπερτ Άνβαλντ να ανακαλύψουνι τόσο το κίνητρο όσο και την ταυτότητα του δολοφόνου. Η εξιχνίαση όμως ενός μυστηρίου δεν είναι και τόσο απλό ζήτημα στο Μπρέσλαου που ζει υπό τη σκιά της Γκεστάπο. Συνωμοσίες εξυφαίνονται σε κάθε γωνία, η καχυποψία έχει καταλάβει τους πάντες, ενώ όλα είναι προς πώληση.
Κατά την έρευνά τους ο Μοκ και ο Άνβαλντ θα έρθουν αντιμέτωποι με αριστοκράτες βουτηγμένους στη σεξουαλική διαστροφή, παραδόπιστους καθηγητές πανεπιστημίου, ένοχα μυστικά.
Σε μια πόλη που βουλιάζει στον φόβο, αυτή η σκοτεινή, απόκρυφη υπόθεση θα οδηγήσει τους δύο ερευνητές στα όρια της αντοχής τους πριν καταφέρουν να βρουν τη λύση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γωγώ Αρβανίτη (Μεταφραστής)


Irena Szelagiewicz - Ellenikos (Μεταφραστής)


Marek Krajewski

Marek Krajewski (Συγγραφέας)

Ο πολωνός Μάρεκ Κραγιέφσκι διατέλεσε λέκτορας Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Βροσλάου. Εγκατέλειψε όμως την ακαδημαϊκή του καριέρα για χάρη της συγγραφικής του δραστηριότητας καθώς οι ιστορίες του με ήρωα τον Έμπερχαρντ Μοκ γνωρίζουν τεράστια επιτυχία τόσο στη χώρα του όσο και σε όλη την Ευρώπη. Πολυμεταφρασμένος, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του μεταξύ των οποίων το Big Calbier Award για την καλύτερη αστυνομική ιστορία του 2003.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
341
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.384 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση