Τουπαμάρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τουπαμάρος

Ημερολόγιο φυλακής

Mauricio Rosencof

Niato Fernandez Huidobro

18.12€ -10% 16.31€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609410014

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Κουκκίδα

Μια μέρα, μέσα σ` εκείνα τα ατέλειωτα χρόνια, μπόρεσαν να κοιταχτούν στον καθρέφτη: αντίκρισαν έναν άλλον. Αδυνατισμένοι σαν ασκητές, κομματιασμένοι απ` τα ασταμάτητα βασανιστήρια οι «όμηροι» της στρατιωτικής δικτατορίας της Ουρουγουάης, να τους περιφέρουν από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, καταδικασμένους στη μοναξιά ενός κελιού που δεν ήταν μεγαλύτερο από φέρετρο. . . (Εντουάρντο Γκαλεάνο)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας (Μεταφραστής)


Mauricio Rosencof

Mauricio Rosencof (Συγγραφέας)

Ο Mauricio Rosencof, ή "Ρώσος", γεννήθηκε το 1933. Από τους ιδρυτές της Ένωσης Κομμουνιστικών Νεολαιών, προσχώρησε στους Τουπαμάρος. Συνελήφθη το 1972. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1973-1985), μαζί με άλλους αντάρτες, φυλακίστηκε σε άθλιες συνθήκες και υπό την απειλή εκτέλεσης, αφού η ιδιότητα του "ομήρου" που του είχε αποδοθεί προέβλεπε αντίποινα σε περίπτωση επίθεσης των Τουπαμάρος. Σήμερα ζει στο Μοντεβιδέο, είναι συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος και υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου Μοντεβιδέο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Niato Fernandez Huidobro

Niato Fernandez Huidobro (Συγγραφέας)

O Eleuterio (Niato) Fernandez Huidobro γεννήθηκε το 1942. Ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου - Τουπαμάρος, του σημαντικότερου αντάρτικου της Ουρουγουάης, τις δεκαετίες ΄60 και ΄70. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια της κατάληψης της πόλης Πάντο, της πλέον εντυπωσιακής ενέργειας των Τουπαμάρος, στις 8 Οκτωβρίου 1969, θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τσε, δύο χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονία του, και να αποδείξουν ότι, έστω και για λίγο, μπορούσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μια ολόκληρη πόλη. Δραπέτευσε από τη φυλακή της Πούντα Καρέτας μαζί με άλλους 110 κρατούμενους, το Σεπτέμβριο του 1971. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1973-1985), μαζί με άλλους αντάρτες, φυλακίστηκε σε άθλιες συνθήκες και υπό την απειλή εκτέλεσης, αφού η ιδιότητα του "ομήρου" που του είχε αποδοθεί προέβλεπε αντίποινα σε περίπτωση επίθεσης των Τουπαμάρος. Ο Φερνάντες εξελέγη το 1999, και ανανέωσε τη θητεία του το 2004, γερουσιαστής με το συνασπισμό της Αριστεράς Frente Amplio.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
333
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.504 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση