Νους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νους

Εισαγωγή στη γνωσιακή επιστήμη

Paul Thagard

24.85€ -10% 22.37€

Η γνωσιακή επιστήμη εξετάζει το νου και τη νοημοσύνη προσεγγίζοντάς τα διεπιστημονικά, μέσα από τη διασταύρωση της φιλοσοφίας με τη ψυχολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, τη νευροεπιστήμη, τη γλωσσολογία και την ανθρωπολογία. Ο Paul Thagard, με το βιβλίο του `Νους`, προσφέρει μία εισαγωγή σε αυτό το διεπιστημονικό πεδίο, στους αναγνώστες που συναντάνε αυτό το θέμα έχοντας ως αφετηρία διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Είναι κατάλληλο επίσης για φοιτητές που ενδιαφέρονται για την πληροφορική και τη μηχανολογία, αλλά και για την ψυχολογία και τη φιλοσοφία.
Οι συστηματικές περιγραφές και αξιολογήσεις του συγγραφέα για τις βασικές θεωρίες της νοητικής αναπαράστασης, όπως τις έχουν αναπτύξει γνωσιακοί επιστήμονες, επιτρέπουν στους φοιτητές να δουν ότι υπάρχουν πολλές συμπληρωματικές μεταξύ τους προσεγγίσεις στη μελέτη του νου. Οι βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις που εξετάζονται εδώ περιλαμβάνουν τη λογική, τους κανόνες, τις έννοιες, τις αναλογίες, τις νοερές εικόνες, καθώς και τις συνδέσεις (τεχνητά νευρωνικά δίκτυα). Η ανάπτυξη αυτών των θεωριών μάς προσφέρει μία ολοκληρωμένη άποψη για τα διαφορετικά επιτεύγματα των επιστημονικών πεδίων της γνωσιακής επιστήμης.
Η δεύτερη έκδοση του πρωτοτύπου περιλαμβάνει σημαντικές διορθώσεις και νέο υλικό. Το τμήμα Ι, το οποίο παρουσιάζει τις διαφορετικές θεωρητικές προσεγγίσεις, έχει εμπλουτιστεί λόγω του πρόσφατου σχετικού έργου. Το τμήμα ΙΙ, το οποίο ασχολείται με προεκτάσεις της γνωσιακής επιστήμης, έχει ανανεωθεί λεπτομερώς με καινούργια κεφάλαια για τον εγκέφαλο, τα συναισθήματα και τη συνείδηση. Επίσης περιλαμβάνονται σχετικές ιστοσελίδες στο τέλος κάθε κεφαλαίου, καθώς και ένα γλωσσάρι στο τέλος του βιβλίου. Όπως και στην πρώτη έκδοση, το κάθε κεφάλαιο ολοκληρώνεται με μία περίληψη και βιβλιογραφικές προτάσεις για περισσότερη μελέτη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μπετίνα Ντάβου (Επιμέλεια)

Η Μπετίνα Ντάβου διδάσκει ψυχολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε εφαρμοσμένη ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Bishop΄s του Καναδά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική και στη γνωστική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει επίσης ψυχοδυναμική κλινική εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική παιδαγωγική από το Ίδρυμα Caspari του Λονδίνου. Μεταξύ των κύριων ερευνητικών της ενδιαφερόντων είναι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών, καθώς και οι επιδράσεις των ασυνείδητων διεργασιών στην ανθρώπινη συμπεριφορά και επικοινωνία.

Μαρίνα Ζερίτη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
299
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση