Στα χέρια του Θεού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στα χέρια του Θεού

Κείμενα πίστης και ελπίδας

John Breck

10.00€ -27% 7.30€

Έχω συχνά διερωτηθεί πώς γίνεται και η σιωπή είναι πολύ βαθύτερη όταν τη μοιραζόμαστε με άλλους; Γιατί η προσευχή μας είναι τόσο πιο πολύ συγκεντρωμένη, τόσο εντονότερη και όμως εντελώς απλή, όταν την αναπέμπουμε από κοινού με άλλους μέσα σε πνεύμα σιωπηλής λατρείας, μπροστά στον Θεό της χωρίς σύνορα αγάπης και του άπειρου ελέους; Πώς συμβαίνει και μέσα στη σιωπή η προσευχή μας αγκαλιάζει τον άλλον με τρόπο μοναδικό, έτσι ώστε, μέσα σε μια απερίγραπτη αρμονία, να δεόμαστε ο ένας για τον άλλον, να ευχαριστούμε ο ένας για τον άλλον και να προσφέρουμε ο ένας τον άλλον στον Θεό, του Οποίου την παρουσία και την αγάπη τη νιώθουμε σχεδόν σωματικά - την αγάπη Εκείνου που είναι ο Εμμανουήλ, δηλαδή «ο Θεός μεθ’ ημών»; Το «οικουμενικό πρόβλημα» μπορεί να λυθεί εντελώς εκεί όπου οι άνθρωποι, που αγαπούν τον Χριστό και Του προσφέρουν την αδιάλειπτη αφοσίωση τους, συγκεντρώνονται εν ησυχία, για να Τον λατρεύσουν και να ακούσουν μαζί τη φωνή Του. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασίλης Αργυριάδης

Βασίλης Αργυριάδης (Επιμέλεια)

Ο Βασίλης Αργυριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Υπήρξε υπεύθυνος σύνταξης (1994-1997) στο περιοδικό Παρεμβολή της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στα περιοδικά Σύναξη, Ανάπλαση, Διγενής κ.ά., ενώ έχει μόνιμη στήλη στο περιοδικό Τόλμη. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με ραδιοφωνικές εκπομπές. Σήμερα ασχολείται με επιμέλειες βιβλίων και έχει γράψει παιδικά παραμύθια, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Χρόνη.

Πολυξένη Τσαλίκη - Κιοσόγλου (Μεταφραστής)


John Breck

John Breck (Συγγραφέας)

Ο π. Ιωάννης Μπρεκ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1939. Σπούδασε θεολογία στα Πανεπιστήμια Brown και Yale και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Όχι πολύ μετά τις σπουδές του, ασπάστηκε την Ορθόδοξη πίστη και δίδαξε για τρία χρόνια στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο St Herman στο Kodiak της Αλάσκα, όπου και χειροτονήθηκε ιερέας. Μετακόμισε στη Γαλλία το 1978 και για έξι χρόνια δίδαξε βιβλική ερμηνευτική στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου. Επιστρέφοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δίδαξε Καινή Διαθήκη και Ηθική στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου από το 1984 ως το 1996. Από το 1999 διδάσκει επίσης και σε κάποιες θεολογικές σχολές στη Ρουμανία. Το 1996, μαζί με τη σύζυγο του Λυν, ίδρυσε το Pastoral Retreat Center του Αγίου Σιλουανού, στην Νότια Καρολίνα - ένα ίδρυμα για συνταξιούχους ιερείς και πρεσβυτέρες. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων ερμηνευτικής θεολογίας και Βιοηθικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
168
Διαστάσεις:
19x14
Βάρος:
0.259 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση