Κυλήστε, δάκρυά μου, είπε ο αστυνομικός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κυλήστε, δάκρυά μου, είπε ο αστυνομικός

Philip K. Dick

14.93€ -10% 13.44€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608135185

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Parsec

Στις 11 Οκτωβρίου ο γνωστός τηλεοπτικός αστέρας Τζέισον Τάβερνερ έχει φτάσει να τον παρακολουθούν στους δέκτες τους, σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι. Μία μέρα μετά, στις 12 Οκτωβρίου, ο Τζέισον Τάβερνερ δεν είναι καν ξεπερασμένος, είναι εντελώς ανύπαρκτος - ένας άνθρωπος που δεν έχει χάσει μονάχα το τηλεοπτικό κοινό του, αλλά και κάθε απόδειξη γύρω από την ύπαρξή του. Και στο κλειστοφοβικό προδοτικό κράτος του `Κυλάτε δάκρυά μου... είπε ο αστυνομικός`, η απώλεια των αποδεικτικών στοιχείων ισοδυναμεί με την απώλεια της ζωής σου.
Καθώς ο Τάβερνερ επιδίδεται σ` έναν αγώνα δρόμου για να λύσει τον γρίφο της `εξαφάνισής` του, ο Φίλιπ Ντικ μάς βυθίζει σε μια τρομακτικά αληθοφανή εκδοχή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σ` έναν κόσμο όπου όλοι -από μια εγκαταλελειμμένη έφηβη πλαστογράφο ταυτοτήτων μέχρι μια χειρουργημένη τραβεστί- καταδίδουν τους πάντες και όπου ακόμη και η παντογνώστρια αστυνομία έχει κάτι να κρύψει. Το μυθιστόρημά του διαπερνάει με έντεχνο τρόπο τα βαθύτερα, σκοτεινά στρώματα του εγώ και φυτεύει καταμεσίς τους μια δεσμίδα δυναμίτη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Philip K. Dick

Philip K. Dick (Συγγραφέας)

Ο Φίλιπ Κ. Ντικ γεννήθηκε το 1928 και πέθανε το 1982. Ο χωρισμός των γονέων του όταν ήταν πέντε χρονών, ο θάνατος της δίδυμης αδελφής του Τζέιν, οι πέντε αποτυχημένοι γάμοι του από τους οποίους απέκτησε τρία παιδιά, οι ενοχλήσεις της αστυνομίας εξαιτίας των "ανατρεπτικών" έργων του, οι διάφορες ερωτικές απογοητεύσεις του που θα τον οδηγήσουν σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ο εθισμός του στα ναρκωτικά, ο αγχωτικός ρυθμός της ζωής του και του γραψίματός του, και κυρίως οι δύο μυστικιστικές εμπειρίες που είχε - η πρώτη το 1963 όπου "είδε" στον ουρανό το πρόσωπο του κακού, και η δεύτερη το 1974, που ο ίδιος ονομάζει "συνάντηση με το Θεό" - είναι τα βασικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σύντομη, τραγική ζωή του. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα άνοιξε και ένα κατάστημα δίσκων - η μουσική ήταν ένα από τα πάθη του - αλλά το έκλεισε και για λίγο εργάστηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Πάνω από σαράντα μυθιστορήματα και πάρα πολλά διηγήματα γεμίζουν αυτή τη δυστυχισμένη ζωή, πλουτίζοντας με την ποιότητά τους και την πρωτοτυπία τους τη σύγχρονη αμερικανική επιστημονική φαντασία και τη λογοτεχνία γενικότερα. Η ζωή, ο θάνατος, ο Θεός, η πολύμορφη και πολυδιάστατη "συνείδηση της πραγματικότητας", η Εξουσία και πάνω απ΄ όλα ο Άνθρωπος, είναι τα κέντρα βάρους της προβληματικής του. Θεωρείται και είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας. Το σπουδαιότερο μυθιστόρημά του "Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο" 1962, τιμήθηκε με το βραβείο Χιούγκο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στράτος Κακαδέλλης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
326
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.418 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση