Τα Χριστούγεννα του κυρίου Άιβς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα Χριστούγεννα του κυρίου Άιβς

Μυθιστόρημα

Oscar Hijuelos

12.72€ -26% 9.41€

Χριστούγεννα τον είχαν βρει έξω από το ίδρυμα, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Χριστούγεννα τον είχαν υιοθετήσει. Χριστούγεννα γνώρισε τη γυναίκα του και Χριστούγεννα παντρεύτηκαν. Ήρθαν όμως κάποια Χριστούγεννα που ο γιος του, λίγους μήνες πριν μπει στην ιερατική σχολή, δολοφονήθηκε. Η καρδιά του κυρίου Άιβς πάγωσε κι ο πόνος ανέτρεψε όλα όσα πίστευε. Με φόντο την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε μια μοναχική, οδυνηρή πορεία για να χτίσει όσα είχαν γκρεμιστεί, να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο και να ξαναβρεί την πίστη του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατερίνα Τζωρίδου

Κατερίνα Τζωρίδου (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1966. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Τελείωσε το λύκειο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια στα Γιάννενα, όπου αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Από το 1988 ζει στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της κινηματογραφικής εφημερίδας Παράλλαξη και έχει επίσης γράψει κείμενα για το κινηματογραφικό περιοδικό Οθόνη. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με λογοτεχνικές μεταφράσεις από τα αγγλικά και τα ισπανικά. Επίσης εργάζεται ως διερμηνέας συνεδρίων στα αγγλικά και τα ισπανικά. Είναι μέλος της εταιρίας υποτιτλισμού "Storyteller", μέσω της οποίας συνεργάζεται ως υποτιτλίστρια με τα κινηματογραφικά φεστιβάλ: Δράμας, περιοδικού Σινεμά, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινούπολης και όλα τα αφιερώματα του Υπουργείου Πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχει εκδόσει τα βιβλία: "Μια τσαγιέρα αλλιώτικη", "Ο κλέφτης των χρωμάτων", "24 γράμματα και μια αρκούδα", "Επιστροφή στην πόλη", "Η ραγισμένη καρδούλα", "Μια νύχτα στον ουρανό".

Oscar Hijuelos

Oscar Hijuelos (Συγγραφέας)

Ο Oscar Hijuelos γεννήθηκε το 1951. Γιος Κουβανών μεταναστών, μεγάλωσε στο Κονέκτικατ και στη Νέα Υόρκη. Για το δεύτερο μυθιστόρημά του, "The Mambo Kings Play Songs of Love", τιμήθηκε το 1990 με το Βραβείο Πούλιτζερ. Έχει τιμηθεί επίσης με το The Rome Prize και έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Guggenheim και άλλους φορείς. Τα εφτά μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι πέντε γλώσσες. Δίδαξε επί χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Ντιουκ. Απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2013.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
315
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.478 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση