Όψεις του πολιτιστικού φαινομένου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όψεις του πολιτιστικού φαινομένου

Επιστημολογικές προσεγγίσεις του θανάτου και της ζωής

Συλλογικό έργο

Κατερίνα Ι. Μάτσα

Πέτρος Α. Σταθόπουλος

29.68€ -10% 26.71€

Πώς θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για τον θάνατο; Συνήθως μόνο με πόνο και θλίψη μιλούν οι άνθρωποι για τούτη την αξεπέραστη βεβαιότητα. Αρκετοί όμως στοχάζονται και μέσα από την αγωνία του θανάτου ξεπηδούν μελέτες και κείμενα που καταγράφουν την έννοια στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι και στον παρόντα τόμο. Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, ερευνητές από διαφορετικές μεθοδολογικές και επιστημονικές αφετηρίες καταγράφουν και στοχάζονται για αυτή την αντικειμενική μας κατάληξη. Ο τόμος έχει χωριστεί σε τέσσερα κεφάλαια, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία εντρύφησης σε διαφορετικά πεδία προβληματισμού. [...]

(από τον πρόλογο του επιμελητή της έκδοσης)

Περιέχονται τα κείμενα:
- Δημήτριος Γ. Μαγριπλής, "Κοινωνικές καταγραφές του θανάτου από το Βυζάντιο έως σήμερα στην ελληνική πραγματικότητα"
- Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, "Η αξία της ζωής και η απαξία του θανάτου στα δημοτικά τραγούδια"
- Γεώργιος Τ. Αλεξιάς, "Ο θάνατος ως Show, ως Καταναλωτικό Αγαθό : Η περίπτωση της έκθεσης Body Worlds"
-. Δημήτρης Η. Μπουρίκος - Π. Α. Σταθόπουλος, "Πόνος-θλίψη-θάνατος: Η προσέγγιση της Κοινωνικής Εργασίας"
- Ιωάννης Χ. Δρίτσας: "Συμβουλευτική Παρηγορητική Πένθους: Μένοντας μαζί μέχρι το Τέλος"
- Αικατερίνη Ι. Μάτσα, "Ο τοξικομανής και ο θάνατος. Η προβληματική του μη επιτελεσμένου πένθους"
- Αντώνιος Α. Παπαρίζος, "Ελευθερία ενώπιον του θανάτου"
- Κωνσταντίνος Ι. Κορναράκης, "Si vis vitam, para mortem: Η αγωνία της υπάρξεως ενώπιον του θανάτου στη διαλεκτική μεταξύ θεoλογικής και κοσμικής επιστημονικής σκέψεως"
- Βασίλειος Γ. Φανάρας, "Θεολογικοί Στοχασμοί για τα έμβρυα και τα νήπια που ο βίος τους τερματίζεται πρόωρα"
- Δημήτριος Κ. Πατσόπουλος, "Τα Μαθηματικά ως φάρμακον θανάτου"
- Δημήτριος Αγγελής, "Ο θάνατος στην τέχνη"
- Α. Θ.Γκιουλής, "Παιδαγωγικές προσεγγίσεις της έννοιας του θανάτου"
- Ιωάννης Δ. Σόλαρης, "Φιλολογικές προτάσεις για τη διαχείριση της έννοιας του θανάτου"
- Ιωάννης Π. Μπουγάς, "Θεολογικές προτάσεις για τη διαχείριση της έννοιας του θανάτου"
- Βασιλική Α. Πανταζή, "Διαπολιτισμική προσέγγιση του πένθους: η διαπολιτισμική διαχείριση του πένθους στη σχολική κοινότητα, μία ειδική περίπτωση"
- Πατάπιος μοναχός Καυσοκαλυβίτης, "Μοναχική ζωή: Φιλοσοφία περί του θανάτου"
- Οδυσσέας Γ. Βουδούρης, "Ο θάνατος και ο κλινικός ιατρός. Βιωματική εμπειρία και σκέψεις ενός χειρουργού"
- Παντελής Λ. Καλαϊτζίδης, "Μυστήριον του θανάτου ή εξορία του θανάτου;"
- "Δημήτριος Ι. Μπεκριδάκης, "Θάνατος δεν υπάρχει. Επιθανάτιες εμπειρίες και νέα Πνευματικότητα"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Ι. Μάτσα

Κατερίνα Ι. Μάτσα (Συγγραφέας)

Η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα γεννήθηκε το 1947 στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και Ψυχιατρική στο Παρίσι και την Αθήνα. Είναι η γυναίκα του Σάββα Μιχαήλ. Εργάζεται στο Ε.Σ.Υ., στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το γνωστό Δαφνί, από το 1974 μέχρι σήμερα. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών Ψ.Ν.Α. - 18 ΑΝΩ και εκδότρια του περιοδικού "Τετράδια Ψυχιατρικής". Το 2001 κυκλοφόρησε στις Εκδόσεις Άγρα το βιβλίο της "Ψάξαμε ανθρώπους και βρήκαμε σκιές... Το αίνιγμα της τοξικομανίας" και το 2006 "Η περίπτωση Ευρυδίκη - Κλινική της τοξικομανίας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Α. Σταθόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Πέτρος Σταθόπουλος είναι καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στο Frederick Institute of Technology, Λευκωσία. Υπηρέτησε ως καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Concordia και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill, στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας (τομέας Κοινοτικής Εργασίας - Κοινωνικού Σχεδιασμού). Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Brandeis (Η.Π.Α.) στην Κοινωνική Πολιτική. Δίδαξε στο Deree College και στο Fitchburg State College. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο Lipton Mental Health Center (Director of Research and Evaluation). Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε προγράμματα Κοινοτικής Ανάπτυξης στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας (Συγγραφέας)

Ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας είναι λέκτορας λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Γεννήθηκε στην Γκούρα Κορινθίας το 1949. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1972) και αριστούχος διδάκτορας στη Λαογραφία της ίδιας σχολής (1988). Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του ΥΠΕΠΘ στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, διευθυντής γυμνασίου, μεταλυκειακού κέντρου, λυκείου και ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Διετέλεσε, εξάλλου, αναπληρωτής διευθυντής στο ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Πάτρας και διευθυντής ΠΕΚ Τρίπολης. Έχει δημοσιεύσει βιβλία για τη λαογραφία, τα αρχαία και τα νέα ελληνικά. Πολλά άρθρα και βιβλιοκρισίες του βρίσκονται σε διάφορα λαογραφικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Έχει επίσης λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει πολλές διαλέξεις και ομιλίες, ενώ είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Η. Μπουρίκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Γ. Μαγριπλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας της κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι: "Πολιτική και θρησκεία στην κοινωνία του Βυζαντίου: μια απόπειρα κοινωνιολογικής ανάλυσης του κινήματος των Ζηλωτών (1342-1349 μ.Χ.)". Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δίδαξε κοινωνιολογία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (παράρτημα Μεσσηνίας) και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας (Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών). Άρθρα του και σχόλια έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και στα περιοδικά: "Κοινωνική Εργασία", "Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών", "Βυζαντινός Δόμος", "Νέα Εστία", "Θρησκειολογία", "Τετράδια Ψυχιατρικής", "Συνάντηση", "Σύναξη", "Κοινωνιόγραμμα", κ.ά. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 2007 με το ψευδώνυμο Φώτης Αδάμης, με το βιβλίο "Μαθήματα κηπουρικής και άλλα διηγήματα", από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη. Το 2010 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική του συλλογή, "Στα τέταρτα του χρόνου", στον κοινό τόμο με την εικαστικό Αγγελική Κοκονάκη, "Χρώμα και λόγος", στη σειρά "Επί- γνωση" των εκδόσεων Αν. Σταμούλη στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: "Κρυφές Ενοχές", από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Διηγήματά του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Έχει πλούσια εργογραφία τόσο ως αρθογράφος (σε εφημερίδες, επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά) όσο και ως επιμελητής σε επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Αγγελής

Δημήτρης Αγγελής (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του περιοδικού "Φρέαρ" και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης "Ανθίβολα". Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα. Έχει τιμηθεί με βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda, με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική συλλογή "Επέτειος" (το 2009), και με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή "Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου" (το 2016, από κοινού με το βιβλίο "Η τρίτη γενιά" της Σοφίας Κολοτούρου). Στα ισπανικά έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του "Aniversario" και η ανθολογία ποιημάτων του "Si fuera tu noche".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Τ. Αλεξιάς (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Αλεξιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας της Ιατρικής (1998). Από το 2003 είναι λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Ψυχολογίας «Οργανωτική Ψυχολογία» και «Δυνητικές Κοινότητες». Τα γνωστικά αντικείμενα με τα οποία ασχολείται είναι η ψυχοκοινωνιολογία της υγείας, η κοινωνιολογία του σώματος και η οργανωτική θεωρία. Έχει συγγράψει το βιβλίο "Λόγος περί ζωής και θανάτου: Η ιατρική πράξη ως μορφή κοινωνικής αλληλόδρασης στις μονάδες εντατικής θεραπείας" (Αθήνα, 2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Α. Παπαρίζος (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Παπαρίζος κατάγεται από τον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, όπου τελείωσε και το Λύκειο, και σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόνη Paris I-Pantheon και στο Centre d΄ Analyse Comparative des Systemes Politiques του ίδιου Παν/μίου: δύο διπλώματα στην Πολιτική Κοινωνιολογία, στην Κοινωνιολογία και στην Ιστορία. Είναι διδάκτωρ D΄ Etat του Παν/μίου Paris 2, με πεδίο έρευνας την Κοινωνιολογία της Θρησκείας. Αναγνωρίστηκε ως υφηγητής το 1989 από το Paris 2. Απο το 1985 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνιολογία και Κοινωνιολογία της Θρησκείας. Ως προσκεκλημένος καθηγητής έχει διδάξει σε άλλα ελληνικά και ξένα Παν/μια. Είναι Αναπλ. Καθηγητής. Από τις εργασίες του: - Contribution a une apprehension du rapport entre politique et religion et l΄ emergence du christianisme, Paris, 1987. - "Autorite politique et autorite mantique"Tiresias et Oedipe", KERNOS, Liege, no 3, 1990. - "Διαφωτισμός, θρησκεία και παράδοση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία" στο Ν. Δεμερτζής, Θ. Λίποβατς και ά., "Η ελληνική πολιτική κουλτούρα σήμερα" Αθήνα, Οδυσσέας, 1994. - "Λόγος και η θρησκεία ως πολιτική κοσμογονία στη δημοκρατία των Αθηναίων " στο Γ. Βλάχος, Α. Μάνεσης και ά., "Η αθηναϊκή δημοκρατία", Αθήνα, Ακαδημία Αθηνών, 1995.[...]
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Ι. Κορναράκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Γ. Φανάρας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Σόλαρης (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Δ. Σόλαρης σπούδασε Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Κοινωνική Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διορίστηκε καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η οργανική του θέση είναι στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Είναι αποσπασμένος στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Κ. Πατσόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δ. Κ. Πατσόπουλος γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 1995. Πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με κατεύθυνση "Εφαρμοσμένα Μαθηματικά" από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2000. Υποστήριξε την διδακτορική διατριβή του με τίτλο "Διδακτικές ανακατασκευές της Ιστορίας των Μαθηματικών: Η καθιέρωση της ονομασίας θεώρημα τον Θαλή στη νεοελληνική εκπαίδευση" το 2006 στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά και σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Τα ενδιαφέροντά του είναι η Ιστορία, ειδικότερα της (επιστημονικής) εκπαίδευσης και των (αρχαίων ελληνικών και βυζαντινών) Μαθηματικών, η Φιλοσοφία, ειδικότερα η Φιλοσοφία των (αρχαίων Ελληνικών) Μαθηματικών, και η Παιδαγωγική, ειδικότερα οι σχέσεις Ιστορίας και Διδακτικής των Μαθηματικών. Εργάζεται ως συνεργάτης σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Χ. Δρίτσας (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Δρίτσας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Πάτρας, όπου διδάσκει την πρόληψη και θεραπεία της ουσιο-εξάρτησης, της νεανικής παραβατικότητας και νέες προσεγγίσεις στην ομαδική ψυχοθεραπεία. Έλαβε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στην Κοινωνική Πολιτική και το Διδακτορικό του στην Κοινωνική Εργασία. Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπεία σύμφωνα με τον Roger και αργότερα στην Γνωσιακή Προσέγγιση. Έλαβε υποτροφία από το ΙΚY και το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας ως best student award. Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε Προγράμματα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ. Το ερευνητικό του έργο συμπεριλαμβάνει δομές πρόληψης και θεραπείας για αλκοόλ και ουσίες και συνθήκες άσκησης της κοινωνικής Εργασίας στην χώρα μας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στην Εκλογή, Κοινωνική Εργασία και άλλα επιστημονικά περιοδικά, μια Μονογραφία στην Προσέγγιση Hudolin, και ένα βιβλίο στην Ομαδική θεραπεία και Πρακτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστείδης Θ. Γκιουλής (Συγγραφέας)

Ο Αριστείδης Θ. Γκιουλής σπούδασε παιδαγωγικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης "Δημήτρης Γληνός" στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα και είναι αρθρογράφος και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του τριμηνιαίου λογοτεχνικού και επιστημονικού περιοδικού "Τριφυλιακή Εστία". Εργάστηκε ως δάσκαλος επί σειρά ετών σε ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τώρα διδάσκει στο 2ο Δημ. Σχ. Κυπαρισσίας του Νομού Μεσσηνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Π. Μπουγάς (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Π. Μπουγάς σπούδασε θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διορίστηκε καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η οργανική του θέση είναι στο Γυμνάσιο Καρδαμύλης Μεσσηνίας. Είναι αποσπασμένος στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής (Επιμέλεια)

Ο Δημήτρης Γ. Μαγριπλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας της κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι: "Πολιτική και θρησκεία στην κοινωνία του Βυζαντίου: μια απόπειρα κοινωνιολογικής ανάλυσης του κινήματος των Ζηλωτών (1342-1349 μ.Χ.)". Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δίδαξε κοινωνιολογία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (παράρτημα Μεσσηνίας) και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας (Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών). Άρθρα του και σχόλια έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και στα περιοδικά: "Κοινωνική Εργασία", "Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών", "Βυζαντινός Δόμος", "Νέα Εστία", "Θρησκειολογία", "Τετράδια Ψυχιατρικής", "Συνάντηση", "Σύναξη", "Κοινωνιόγραμμα", κ.ά. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 2007 με το ψευδώνυμο Φώτης Αδάμης, με το βιβλίο "Μαθήματα κηπουρικής και άλλα διηγήματα", από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη. Το 2010 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική του συλλογή, "Στα τέταρτα του χρόνου", στον κοινό τόμο με την εικαστικό Αγγελική Κοκονάκη, "Χρώμα και λόγος", στη σειρά "Επί- γνωση" των εκδόσεων Αν. Σταμούλη στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: "Κρυφές Ενοχές", από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Διηγήματά του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Έχει πλούσια εργογραφία τόσο ως αρθογράφος (σε εφημερίδες, επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά) όσο και ως επιμελητής σε επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
386
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.662 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση