1968
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

1968

Έφοδος στον ουρανό. Σαράντα χρόνια μετά, μα δεν ξεχνάμε

Συλλογικό έργο

Paco Ignacio Taibo II

Tariq Ali

8.58€ -27% 6.26€

Δύο σπουδαίοι συγγραφείς, που δεν απεμπόλησαν τις αρχές τους, σαράντα χρόνια μετά σχολιάζουν τις εξεγέρσεις του Μαΐου - Οκτωβρίου 1968 που συγκλόνισαν τον κόσμον όλο και στις οποίες έλαβαν ενεργό μέρος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Paco Ignacio Taibo II

Paco Ignacio Taibo II (Συγγραφέας)

O Πάκο Iγνάσιο Tάιμπο II (1949), μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος, ιστορικός και θεμελιωτής του νέου λατινοαμερικανικού αστυνομικού μυθιστορήματος, έχει συγγράψει περίπου πενήντα έργα (μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, ιστορία, ρεπορτάζ και χρονικά) που έχουν δημοσιευτεί σε εικοσιπέντε χώρες και έχουν μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες. Oρισμένα από τα μυθιστορήματά του έχουν αναδειχθεί "βιβλία της χρονιάς" από τους New York Times, τη Le Monde και τους Los Angeles Times. Το 1992 κέρδισε το βραβείο Planeta / Joaquin Mortiz και τρεις φορές του απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο Dashiell Hammett για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα. H βιογραφία του Tσε Γκεβάρα που έγραψε το 1996, έχει πουλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και το 1998 κέρδισε το βραβείο Bancarella, ως "βιβλίο της χρονιάς" στην Iταλία. Eπίσης είναι ο ιδρυτής και οργανωτής του ετήσιου θερινού φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας Semana Negra, Mαύρη Eβδομάδα, στη Xιχόν της Iσπανίας. Στην Eλλάδα τα μυθιστορήματα του κυκλοφορούν στις εκδόσεις Άγρα: "H σκιά της σκιάς", "H ζωή η ίδια", "Tο ποδήλατο του Λεονάρντο" και "Xωρίς αίσιο τέλος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Tariq Ali

Tariq Ali (Συγγραφέας)

Ο Ταρίκ Αλί γεννήθηκε και σπούδασε στο Πακιστάν και αργότερα στην Οξφόρδη. Έχει γράψει πάνω από δώδεκα βιβλία για την παγκόσμια ιστορία και πολιτική, βιογραφίες, μυθιστορήματα καθώς και σενάρια για τη σκηνή και την οθόνη. Πήρε το βραβείο Αρχιεπισκόπου Σαν Κλεμέντε του Ινστιτούτου Ροζαλία ντε Κάστρο για το Καλύτερο Ξενόγλωσσο Μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία το 1994 και, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του, έχει μεταφραστεί σε πολλές άλλες γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κρίτων Ηλιόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Κρίτων Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1965. Εξ Αθηνών ορμώμενος αποφοίτησε από τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας και για βιοπορισμό άσκησε διάφορα επαγγέλματα, τα οποία αποφεύγει συστηματικώς να αναφέρει. Μετοίκησε για πέντε χρόνια στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τώρα ζει στην Αθήνα. Από τον περασμένο αιώνα μεταφράζει ακαταπαύστως λογοτεχνία (αλλά όχι μόνο) από Ισπανικά και Πορτογαλικά. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 65 μεταφράσεις του έργων Ισπανών και Λατινομερικανών συγγραφέων. Επίσης συγγράφει άρθρα, αφιλοκερδώς και για μη εμπορικούς σκοπούς, και ασχολείται (επίσης αφιλοκερδώς) με την κοινωνιολογία και την ιστορία της Λατινικής Αμερικής.


Σάββας Μιχαήλ

Σάββας Μιχαήλ (Μεταφραστής)

Ο Σάββας Μιχαήλ (Σαμπετάι Μπεν. Μάτσας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Γυναίκα του είναι η Κατερίνα Μάτσα. Έχει ενεργό δράση στο χώρο της μαρξιστικής αριστεράς από τα χρόνια της χούντας. Πέρα από τα άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και διεθνώς, εκδόθηκαν και τα βιβλία του: "Περεστρόικα και οικονομία" (Αλλαγή, α΄ έκδοση 1987, β΄ έκδοση 1988), "Επανάσταση κι αντεπανάσταση στην Κίνα" (Πελεκάνος, 1989), "Σολωμός και Χέγκελ" (Λέων, 1991), "Παλινόθρωση ή Επανάσταση;" (Λέων, 1992), "Πλους και κατάπλους του Μεγάλου Ανατολικού" (Άγρα, 1996), "Μορφές του Μεσσιανικού" (Άγρα, 1999), "Ο Τρότσκυ ως φιλόσοφος" (Λέων, 2001).

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
73
Διαστάσεις:
18x14
Βάρος:
0.106 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση