Υπουργείο του τρόμου;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υπουργείο του τρόμου;

Από την "Άνοιξη της Πράγας" στη "Βελούδινη Επανάσταση"

Lorenc Alojz

16.31€ -27% 11.91€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606760648

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Τόπος

Το βιβλίο - αποκάλυψη που συναντάει τις Ζωές των Άλλων μέσα από μια αναπάντεχη διαδρομή.
Σαράντα χρόνια μετά την ` Άνοιξη της Πράγας` και σχεδόν είκοσι από τη `Βελούδινη Επανάσταση`, ο τελευταίος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τσεχοσλοβακίας, ο στρατηγός Αλόιζ Λόρεντς, `απολογείται` για την αυτοκρατορία των 100.000 πρακτόρων που διοικούσε ο ίδιος, με στόχο την υπεράσπιση του σοσιαλισμού.
Μια μοναδική μαρτυρία από τα ενδότερα του συστήματος για:
Ι. Τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών, χθες, σήμερα και αύριο, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, τους στόχους και τα μέσα. Η διείσδυση σε κάθε κοινωνικό και ιδιωτικό χώρο, τα απόρρητα σχέδια για την παρακολούθηση του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, του Βάτσλαβ Χάβελ και όλων των `εχθρών` του σοσιαλισμού, η λογοκρισία, η περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΙΙ. Την αρχή και το τέλος της «Άνοιξης της Πράγας» και τη χαμένη ευκαιρία που αντιπροσώπευε.
ΙΙΙ. Τους λόγους κατάρρευσης του `υπαρκτού σοσιαλισμού` όπως τους καταγράφει ο άνθρωπος που γνώριζε όχι απλώς την απογοήτευση των μαζών, αλλά και το γεγονός ότι η πιο ισχυρή `αντιπολίτευση` βρισκόταν ανάμεσα στις γραμμές της Εξουσίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


Lorenc Alojz

Lorenc Alojz (Συγγραφέας)

Ο στρατηγός Αλόιζ Λόρεντς γεννήθηκε το 1939 στην πόλη Τρεντσίν της Σλοβακίας. Μετά τη βασική του εκπαίδευση, η ζωή του ταυτίστηκε με την οργανωμένη στρατιωτική και κομματική ζωή. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία «Αντόνιν Ζαποτότσκι» στο Μπρνο με ειδίκευση στη Ραδιοανίχνευση, ύστερα υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις για ένα διάστημα και το 1970 αποσπάστηκε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφιερώθηκαν στην Κυβερνητική
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανώλης Σταυρακάκης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
365
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.422 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση