Charlie Chan: Φόνος στη Χαβάη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Charlie Chan: Φόνος στη Χαβάη

Earl Derr Biggers

Άψογος σύζυγος, πατέρας δεκαπέντε παιδιών (!), ευφυής, πάντα κόσμιος και πνευματώδης, ο Τσάρλυ Τσαν είναι ο αποτελεσματικότερος Κινέζος ντέτεκτιβ των ΗΠΑ! Σε μιαν εποχή που οι ντέτεκτιβς έχουν αρχίσει να `παίζουν πιστολιές` με Μαφιόζους, ο Τσάρλυ Τσαν χρησιμοποιεί αποκλειστικά το μυαλό του.
Οι Εκδόσεις Ηλέκτρα δημιούργησαν τη σειρά ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ για να προσφέρουν στους Έλληνες αναγνώστες τις σπάνιες συγκινήσεις που απόλαυσαν εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία 100 χρόνια διαβάζοντας τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λαϊκής λογοτεχνίας. Τα κείμενα μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά, μετά από έρευνες σε αρχεία βιβλιοθηκών και περιοδικών, αφού πολλά από αυτά, μόλις τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν πάλι την προσοχή των εκδοτών, σε παγκόσμιο επίπεδο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Μπλάνας

Γιώργος Μπλάνας (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιώργος Μπλάνας γεννήθηκε στο Αιγάλεω Αττικής το 1959. Σπούδασε ηλεκτροτεχνία και βιβλιοθηκονομία. Εργάστηκε ως ταχυδρόμος, βιβλιοθηκάριος, βιβλιοϋπάλληλος και κειμενογράφος στη διαφήμιση. Συνεργάστηκε με πολλά πολιτικά και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία ποίησης: "Η ζωή κολυμπά σαν φάλαινα ανύποπτη πριν τη σφαγή", Υάκινθος, 1987, "Η αναπόφευκτη ανθηρότητά σου", Διάττων, 1990, "Νύχτα", Νεφέλη, 1991, "Παράφορο!", Δελφίνι, 1997, "Άννα", Ερατώ, 1998, "Η απάντησή του", Νεφέλη, 2000, "Επεισόδιο", Νεφέλη, 2002, και "Τα ποιήματα του προηγούμενου αιώνα" -επανέκδοση των τεσσάρων πρώτων συλλογών, Ερατώ, 2004) "Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη", Γαβριηλίδης, 2010 "Στασιωτικά [1-50]", Γαβριηλίδης, 2011, καθώς και μεταφράσεις σύγχρονων και παλαιότερων αμερικανών και άγγλων πεζογράφων και ποιητών, ελλήνων κλασικών και ποιητών της τέχνης του χαϊκού.

Σάντυ Παπαϊωάννου (Μεταφραστής)


Earl Derr Biggers

Earl Derr Biggers (Συγγραφέας)

O Earl Derr Biggers γεννήθηκε στο Οχάιο των ΗΠΑ, στις 24 Αυγούστου του 1884. Σπούδασε λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και αφιερώθηκε στη λαϊκή λογοτεχνία, για να αναδειχθεί σε έναν από τους διασημότερους συγγραφείς της χώρας του. Έγραψε πλήθος άρθρων, διηγημάτων, θεατρικών έργων και σεναρίων για το Χόλιγουντ -πάντα με μεγάλη επιτυχία- αλλά τα έξι μυθιστορήματά του με ήρωα τον Τσάρλυ Τσαν παραμένουν πρότυπα αστυνομικής λογοτεχνίας. Έζησε ήσυχη ζωή γεμάτη επιτυχίες και ατέλειωτο χιούμορ, αλλά πέθανε μόλις 49 ετών, στις 5 Απριλίου του 1933 από ανακοπή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
388
Διαστάσεις:
19x12
Βάρος:
0.395 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση