Η κατάρα του Σπουκ
zoom in

«Είσαι μαθητευόμενος του κύριου Γκρέγκορι εδώ και έξι μήνες, είχες λοιπόν το χρόνο να δεις από μόνος σου ποια είναι η κατάσταση», είπε η μητέρα. «Οι δυνάμεις του σκότους σε έχουν ήδη εντοπίσει και προσπαθούν να σε κατατροπώσουν. Βρίσκεσαι λοιπόν σε κίνδυνο, γιε μου, και για λίγο καιρό ο κίνδυνος αυτός θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Θυμήσου, όμως, αυτό... Όταν θα γίνεις ένας ώριμος άντρας, τότε θα είναι η σειρά του σκότους να φοβηθεί. Γιατί τότε εσύ θα είσαι ο κυνηγός και όχι το θήραμα. Αυτός είναι ο λόγος που σε έφερα στη ζωή».

Ο Σπουκ και ο μαθητευόμενός του, Τόμας Γουάρντ, ταξίδεψαν μέχρι την Παπαδούπολη για να διεκπεραιώσουν κάποιες μισοτελειωμένες δουλειές. Βαθιά, μέσα στις κατακόμβες, της μητρόπολης, κρύβεται ένα πλάσμα, το οποίο δεν μπόρεσε ποτέ να νικήσει ο Σπουκ, ένα πλάσμα τόσο σατανικό που οι δυνάμεις του θα μπορούσαν να διαφθείρουν ολόκληρη την Κομητεία. Το αποκαλούν «το Φαρμάκι».

Καθώς ο Τόμας και ο Σπουκ προετοιμάζονται για τη μάχη της ζωής τους, αποκαλύπτεται ότι το Φαρμάκι δεν είναι ο μοναδικός εχθρός που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν στην Παπαδούπολη. Εκεί βρίσκεται και ο Ιεροεξεταστής, ο οποίος ψάχνει στην Κομητεία να βρει όσους ανακατεύονται με τις δυνάμεις του σκότους - μάγους, μάγισσες και σπουκ! Άραγε θα καταφέρουν ο Τόμας και ο δάσκαλός του να επιβιώσουν από όσα... τρομακτικά θ` ακολουθήσουν;

Joseph Delaney

Joseph Delaney (Συγγραφέας)

Ο Τζόζεφ Ντέλανεϊ ζει στο Λανκασάιρ με τη σύζυγό του και έχει τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Το σπίτι του βρίσκεται σε μία περιοχή, όπου κατοικούν τελώνια και το χωριό του έχει ένα τελώνιο, που ακούει στο όνομα ο Καταστροφέας Οίκων, το οποίο θάφθηκε για να αναπαυθεί κάτω από το σκαλοπάτι ενός σπιτιού, κοντά στην εκκλησία Είτε το πιστεύετε είτε όχι το στοιχειωμένο σπίτι στο "Μαθητευόμενο του Μάγου Σπουκ" βασίζεται σε αληθινά στοιχεία! Όταν ήταν παιδί, ο Τζόσεφ ζούσε σε ένα παρόμοιο σπίτι στο Πρέστον, όπου έβλεπε έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη. Στο όνειρο αυτό, καθόταν πάνω σε ένα χαλί στο μπροστινό δωμάτιο, ενώ η μητέρα του έπλεκε. Ξαφνικά, τα πάντα πάγωναν και κάτι σαν σκιά ερχόταν από το κελάρι που φύλαγαν το κάρβουνο, τον σήκωνε και τον πήγαινε κάτω, μέσα στο σκοτάδι. Και -το πιο ανατριχιαστικό- τα αδέλφια του έβλεπαν τον ίδιο εφιάλτη! Το σπίτι έχει πια γκρεμιστεί κι έτσι δεν μπορεί να ξαναπάει εκεί.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βέρα Βασιλάκη (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
424
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.629 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση