Ψυχική αυτοάμυνα
zoom in
Μπορεί κανείς να βλάψει εξ αποστάσεως κάποιον άλλο με αποκλειστικά ψυχικά μέσα; Μπορεί ένας τόπος να ακτινοβολεί βλαπτικές επιρροές προς το ανθρώπινο περιβάλλον; Υπάρχουν ανθρώπινες, ημιανθρώπινες ή μη ανθρώπινες οντότητες που μπορούν να μας επηρεάσουν, συνειδητά ή μη; Ποια είναι τα γνωρίσματα και τα συμπτώματα μιας ψυχικής επίθεσης και πώς ξεχωρίζουν από εκείνα ενός κοινού ψυχολογικού ή παθολογικού προβλήματος; Και πάνω απʼ όλα πώς αμύνεται και πώς αντιμετωπίζει κανείς μια ψυχική επίθεση ή κακή επιρροή που στρέφεται εναντίον του; Ολα τα ερωτήματα και οι απαντήσεις αναφορικά με τις τεχνικές και τις μεθόδους άμυνας σε μια ψυχική επίθεση. Η "Ψυχική αυτοάμυνα" είναι ένα κλασικό έργο στο είδος του... Το ασυνήθιστο υλικό και ο σοβαρός, τεκμηριωμένος τρόπος που το παρουσιάζει, κάνουν την Ντάιον Φόρτσουν σχεδόν μοναδική ανάμεσα στους συγγραφείς του αποκρυφισμού. Ακόμη κι ένας σκεπτικιστής είναι υποχρεωμένος να παραδεχτεί ότι γράφει σαν να ξέρει πολύ καλά τι λέει...

Γιώργος Μπαλάνος (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Μπαλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μετά τη μέση εκπαίδευση ενδιαφέρθηκε για τη φυσική αλλά δεν συνέχισε τις σπουδές του (του είχε προταθεί υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ). Σπούδασε για ένα χρόνο ηλεκτρονικά στη Σιβιτανίδειο, αλλά την εγκατέλειψε για να καταταγεί στο στρατό. Στη συνέχεια γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου του Μichigan, δίδαξε αγγλικά για μερικά χρόνια, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία και αργότερα με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης έρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO). Από τη μεταφραστική του δουλειά κέρδισε το βραβείο Κarell, το 1984, που δίνεται κάθε χρόνο σ΄ έναν μεταφραστή από ολόκληρο τον κόσμο από τη World Science Fiction Association. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκπομπές στην τηλεόραση, ως καλεσμένος αλλά και με δική του εκπομπή. Είναι συγγραφέας βιβλίων έρευνας και επιστημονικής φαντασίας (άνω των 25 τίτλων), και μεταφραστής σχεδόν εκατό βιβλίων έρευνας, μεταφυσικής, επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου κ.λπ. μέχρι στιγμής. Τα τελευταία χρόνια αποφεύγει όσο γίνεται τις δημόσιες ή τις κοινωνικές εμφανίσεις.

Dion Fortune

Dion Fortune (Συγγραφέας)

Η Dion Fortune είναι μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης πνευματικής αναζήτησης. Το πραγματικό της όνομα ήταν Violet M. Firth και γεννήθηκε το 1890 σε μία περιοχή των βόρειων ακτών της Ουαλίας. Η πρώτη της επαφή με τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου έγινε μέσω της εκπαίδευσης της στις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόιντ. Επίσης, μαθήτευσε κοντά στον Δρα Μορίαρτι, μία μυστηριώδη μορφή της εποχής της, ο οποίος την επηρέασε βαθιά στις μεταγενέστερες αναζητήσεις της. Το όνομά της συνδέθηκε με το "Ερμητικό Τάγμα της Χρυσαυγής" και τη συμμετοχή της στο τμήμα "Α και Ω", καθώς και στη στοά Stella Matutina. Το 1924 ίδρυσε την "Αδελφότητα του Εσωτερικού Φωτός", την οποία διεύθυνε μέχρι τον πρόωρο θάνατό της το 1924. Άφησε πίσω της ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους σπουδαστές της φιλοσοφίας της πνευματικής αναζήτησης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
356
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση