Σύγχρονη παιδιατρική
zoom in
105.00€ -4% 100.80€

[...] Μετά από αρκετή διερεύνηση, επιλέξαμε για τους μαθητές μας αυτό το σύγγραμμα, γιατί εκφράζει το απόσταγμα μακράς εμπειρίας από δύο έγκριτους λειτουργούς και δασκάλους της Παιδιατρικής, που αφιέρωσαν πολύ χρόνο και σκέψη να το εκπονήσουν για ένα ακριβώς τέτοιο σκοπό. Είναι ένα βιβλίο Σύγχρονης Παιδιατρικής φτιαγμένο στην υπηρεσία του μαθητευόμενου γιατρού, παιδιάτρου αλλά και πανεπιστημιακού επιπέδου νοσηλευτού. Συμπεριλαμβάνει όλη την Παιδιατρική με τις τελευταίες της εξελίξεις γραμμένη συνοπτικά και απλά, αλλά όχι απλοϊκά, σε λογική σειρά, με πολλές διδακτικές εικόνες, γραφήματα και πίνακες που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και λογική συγκράτηση στην μνήμη σημαντικών εννοιών και πληροφοριών. Περιέχει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για την εκμάθηση της αύξησης και ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου και για την λογική και κριτική πρόσληψη εννοιών της παθοφυσιολογίας, διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης του άρρωστου παιδιού.

Σήμερα, η Παιδιατρική ζει μια νέα άνθηση στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο. Ακόμη και στον αναπτυσσόμενο κόσμο, για πρώτη φορά φέτος ελαττώθηκαν οι θάνατοι παιδιών, ένα θαυμαστό επίτευγμα της επιστήμης. Το Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο Παιδιατρικής των Lissauer και Clayden εκπονήθηκε για την συστηματική διδαχή και επανάληψη της Παιδιατρικής και απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές της Ιατρικής αλλά και σε ειδικευόμενους της Παιδιατρικής, καθώς και σε νοσηλευτές πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου που χρειάζονται μια συστηματική, εύληπτη και ευχάριστη πηγή γνώσης. [...]

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Συλλογικό έργο (Επιμέλεια)


Αντιγόνη Σιαμοπούλου - Μαυρίδου (Επιμέλεια)


Γιάννης Ανδρουλάκης (Επιμέλεια)


Μαρία Καλμαντή - Παπαχατζή (Επιμέλεια)


Δημήτριος Καφετζής (Επιμέλεια)


Στέφανος Μανταγός (Επιμέλεια)


Γεώργιος Συρογιαννόπουλος (Επιμέλεια)


Ιωάννης Τσανάκας (Επιμέλεια)


Αθανάσιος Χατζημιχαήλ (Επιμέλεια)


Πολυξένη Νικολαΐδου - Καρπαθίου (Επιμέλεια)


Δέσποινα Μπερή (Μεταφραστής)


Tom Lissauer

Tom Lissauer (Συγγραφέας)

Ο Tom Lissauer είναι Επιμελητής Παιδιατρικής, εξειδικευμένος στη νεογνολογία στο Νοσοκομείο St. Mary, το οποίο είναι ένα Νοσοκομείο 1ης γραμμής τόσο στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών, όσο και στην εκπαίδευση, εδραζόμενο στην καρδιά της πόλης του Λονδίνου. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ιατρική εκπαίδευση. Συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εξετάσεων, τόσο στη Μ. Βρετανία, όσο και σε άλλες χώρες. Εχει συγγράψει αρκετά βιβλία παιδιατρικής κι έναν οδηγό για το ανθρώπινο σώμα που απευθύνεται σε παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Graham Clayden

Graham Clayden (Συγγραφέας)

O Graham Clayden είναι Λέκτορας Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή Guy΄s, Kings & St. Toma΄s School του Λονδίνου, η οποία είναι σήμερα η μεγαλύτερη παιδιατρική σχολή στην Ευρώπη. Συμμετέχει ενεργά στον καθορισμό και την αξιολόγηση του πυρήνα του εκπαιδευτικού περιεχομένου της παιδιατρικής στη Μ. Βρετανία, που αποσκοπεί στον καθορισμό των γνώσεων και των ικανοτήτων οι οποίες είναι αναγκαίες τόσο για τους προπτυχιακούς, όσο και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
904
Διαστάσεις:
29χ22
Βάρος:
1.869 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση