Το εφηβικό πάθος
zoom in
26.50€ -26% 19.61€

(. . .) Ο έφηβος είναι ένα παθιασμένο ον. Έχει πάθος για την καινοτομία, για την αναζήτηση και την ανακάλυψη, πάθος για την εξάρτηση και την καταστροφή. Συχνά παρουσιάζει ανορεξία, βουλιμία, τοξικομανία, διαστροφή, ψυχαναγκασμούς, τρέλα. Τι μπορείς να πεις και να κάνεις γι` αυτές τις παθιασμένες καταστάσεις; Τι μπορείς να περιμένεις από την προοδευτική κίνηση προς την ενηλικίωση; Σε αυτή την περίοδο του κατ` εξοχήν ψυχικού μετασχηματισμού, ο έφηβος βιώνει βαθιά δυσφορία όσον αφορά στο σώμα του, στις σχέσεις του με τον άλλο, στον κόσμο των ονείρων του και της σκέψης του. Ο ψυχαναλυτής επιτελεί έργο ελπίδας. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δροσούλα Τσαρμακλή (Μεταφραστής)


Κλαίρη Συνοδινού

Κλαίρη Συνοδινού (Επιμέλεια)

Η Κλαίρη Συνοδινού εστίασε το ενδιαφέρον της στην ψυχαναλυτική πρακτική και παράλληλα εργάστηκε στο Παρίσι σε ψυχιατρεία με ψυχωσικούς ασθενείς και στο ογκολογικό νοσοκομείο Paul Brousse, Villejuif, στη θεραπεία ψυχοσωματικών ασθενών. Είναι ψυχαναλύτρια, μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, της Ψυχαναλυτικής Eταιρείας Παρισίων και ψυχοσωματίστρια του Ψυχοσωματικού Iνστιτούτου Παρισίων. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Paris VII και από το 1994 στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχοπαθολoγίας και Θεραπευτικών Mεθόδων.

Elsa Schmidt - Kitsikis

Elsa Schmidt - Kitsikis (Συγγραφέας)

Η Έλσα Σμιντ-Κιτσίκη είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ψυχαναλύτρια, μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας του Παρισιού. Διευθύνει τις σειρές βιβλίων «Champs psychanalytiques» και «Textes de base en psychanalyse» των εκ δόσεων «Delachaux et Niestle».
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
234
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.394 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση